Catalin . obligatia legala de a adapta viteza pana la limita evitarii oricarui pericol nu mai exista de multi , multi ani.Are obligatia de a circula cu max 30 km/h in localitate si 50km/h in afara localitatii.
Sanse de castig exista dar eu cred ca sunt minime. In primul rand initiatorul topicului a inceput cu stangul , neprezentandu-se la Politie pentru intocmirea unui proces verbal. (acolo probabil ar fi aflat si daca au existat alte incidente sau vreo sanctiune pentru administratorul drumului).
In al doilea rand are nevoie de foarte multe expertize (probabil mai costisitoare decat dauna in sine) .
Daca as fi avocat la CNADNR cred ca as castiga procese doar aducand in discutie un sigur subiect : anvelopele (chiar daca respecta legislatia). Majoritatea soferilor romani nu au 4 anvelope identice , ceea ce poate afecta tinuta masinii.De obicei monteaza anvelopele mai bune pe fata iar cele mai proaste pe spate .(in ciuda recomandarilor producatorilor de anvelope/autoturisme de a monta anvelopele mai bune spate) .
[ link extern ]