avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate avocatesc

Activitate avocatesc

Pentru orice lucrare/modificare a locului de parcare privat ai nevoie de autorizatie
In cazul unui accident ( o masina iti loveste blocatorul sau un pieton se impiedica si are loc o vatamare corporala ) trebuie sa dovedesti ca ai indeplinit toate formalitatile legale. Altfel sunteti bun/buna de plata !

Autorizatiile se obtin de la primarie , dar sunt localitati sau zone unde acestea nu pot fi obtinute pentru ca exista niste hotarari in acest sens sau afecteaza siguranta traficului.
Am sarit un cuvant -tehnic : `pe motiv ca dpdv tehnic sunt in imposibilitatea de a mai furniza caldura si apa calda...`
Probabil nu mai vor sa furnizeze deoarece nu mai considera ca e profitabil. (la indemnul primarului , la societate a inceput o lupta contra cronometru pentru profitabilitate)

Peste 90% dintre cei debrasanti doresc apa calda si caldura in continuare. Niciunul nu si-a pus CT deoarece unii proprietari nu au bani iar firmele care se ocupa cu montajul se intind cu programarile pana in decembrie.

Buna ziua.

In luna iulie 2019 , RAM Buzau- societatea care asigura agent termic si ACM , a instiintat asociatia de proprietari din care fac parte ca incepand cu septembrie 2019 va sista agentul termic pentru 2 blocuri la care sunt racordate 10 apartamente si 4 spatii comerciale mari pe motiv ca dpdv sunt in imposibilitatea de a mai furniza caldura si apa calda . ( peste strada de noi , la o alta asociatie , RAM furnizeaza agent termic chiar si unui singur apartament ramas in bloc iar din ce am discutat cu presedintele de asociatie de acolo nici nu intentioneaza sa le sisteze agentul termic)
Dupa ce a trimis instiintarile ,am inteles ca Regia Autonoma a Municipiului .S.A s-a transformat in Compania de Energie termica SRL dar au aceeasi angajati si sunt gestionati de acelasi Consiliu Local / Primar. Mentionez faptul ca acestia furnizeaza apa calda si caldura la peste 6.000-7.000 de apartamente din oras si au aplicat (ori sunt in curs) pentru fonduri europene ca sa reabiliteze centrala orasului si conductele.

Totodata Asociatia de proprietari nu si-a indeplinit sarcinile si nu ne-a instiintat cu privirea la aceasta debransare.(ii suspectez de intelegeri cu RAM ) Asa ca , eu dar si alti proprietari am fost instiintati abia dupa ce s-a oprit permanent apa calda . In urma discutiilor avute cu cei de la asociatia de proprietari , in luna octombrie 2019 am primit `oficial` prin posta un plic cu instiintarea de oprire a agentului termic.

In BZ exista o hotarare de consiliu local in care se mentioneaza ca blocurile unde mai exista 2 apartamente bransate se deconecteaza.
Din cate am inteles ar exista o lege unde se mentioneaza ca trebuie asigurata continuitate a acestui serviciu public (nu la unii oprim si la altii le dam) .

In aceste conditii ce ma sfatuiti sa fac ? Am sanse de castig daca actionez in judecata Primaria , RAM SA / SRL , Asociatia ,cerandu-le despagubiri ?

Catalin . obligatia legala de a adapta viteza pana la limita evitarii oricarui pericol nu mai exista de multi , multi ani.Are obligatia de a circula cu max 30 km/h in localitate si 50km/h in afara localitatii.

Sanse de castig exista dar eu cred ca sunt minime. In primul rand initiatorul topicului a inceput cu stangul , neprezentandu-se la Politie pentru intocmirea unui proces verbal. (acolo probabil ar fi aflat si daca au existat alte incidente sau vreo sanctiune pentru administratorul drumului).
In al doilea rand are nevoie de foarte multe expertize (probabil mai costisitoare decat dauna in sine) .

Daca as fi avocat la CNADNR cred ca as castiga procese doar aducand in discutie un sigur subiect : anvelopele (chiar daca respecta legislatia). Majoritatea soferilor romani nu au 4 anvelope identice , ceea ce poate afecta tinuta masinii.De obicei monteaza anvelopele mai bune pe fata iar cele mai proaste pe spate .(in ciuda recomandarilor producatorilor de anvelope/autoturisme de a monta anvelopele mai bune spate) . [ link extern ]
Buna ziua. Ma interseaza cam in cat timp se publica o lege aprobata in Monitorul Oficial ?
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare. Am si salariu lunar , nu ar fi trebuit normal sa mi se retina intai o suma din salariu ....pana sa se ajunga la executarea silita a bunului?

Ce sa fac in acest caz ? Sa contest executarea silita ? As avea bani sa platesc dar in decursul unui an , insa cei de la asigurari nu au fost de acord !
Buna ziua.

Ma interseaza daca poate fi executat silit (scos la licitatie) un imobil care este gajat la banca .
Am o datorie de 2000 E la o societate de asigurari pe care nu o pot achita , iar imobilul este ipotecat la o banca.

Multumesc
Marian Jumara a scris:

Am avut un accident de circulatie .Am patruns pe culoarea verde a semaforului electric pe directia inainte, si dupa ce am trecut de centrul intersectiei am observat o masina care vrea sa intre in intersectie din partea mea dreapta.Dupa ce am trecut de ea fara sa intram in coliziune, o alta masina care venea tot din parte dreapta ma lovit cu fata in partea din dreapta spate a autoturismului pe care il conduceam.mentionez ca eram aproape iesit din intersectie cand sa produs evenimentul.Semaforul electric care se afla pe directia mea de mers este pozitionat aproximativ cu 30m mai in spate decat locul unde incepe intersectia.Conducatorul care ma lovit sustine ca a patruns pe culoarea verde a semaforului electric aflat pe directia lui de mers si se afla postat la 6 m de locul unde incepe intersectia.Accidentul a fost filmat de catre un motociclist cu o camera de filmat prinsa de casca de protectie si postat pe un sait.Initial soferul care ma lovit nu a vrut sa mergem sa declaram accidentul la Politie considerand daunele minore.La autoturismul meu am avut bara din spate usor desprinsa si aripa spate foarte putin infundata.La autoturismul sau a avut bara din fata usor manjita de cauciucul cu care a intrat in contact si placuta de inmatriculare sarita din supot.Dupa ce a primit filmul de la acel binevoitor, si-a schimbat parerea si a doua zi sa prezentat la Politie sa declare accidentul de unul singur contrar intelegerii pe care am avuto in seara zilei cu pricina.Accidentul sa produs in Bucuresti iar eu sunt din provincie.Facad investigatii Politia m-a chemat la Bucuresti sa dau explicatii despre accident imputandu-mi faptul ca nu m-am prezentat in 24 ore sa declar .Au luat de baza filmul accidentului si nu au vrut sa ia in condiderare declaratia mea ca semaforul aflat pe directia mea de mers indica verde in momentul trecerii prin dreptul lui si nici a martorului care se afla cu mine in autoturism si care a declarat acelasi lucru.Ce sanse am sa nu fie luata ca proba in instanta filmarea video facuta de motociclist?


Va fi proba in instanta filmarea .Nu este nimic trucat , sunt prea multe coincidente si martori.Semaforul era pe rosu asa cum se afla si la pietoni. Userul care a postat filmarea este un user trafictube vechi si corect .

Locuiesc in zona si semafoarele functioneaza corect .Mereu intra pe rosu foarte multi mai ales dinspre Progresului .

Tu ai trecut pe rosu asa cum o faci si la tine in localitate(provincie) unde exista un timp mai mare pana apare verde la cei din stanga-dreapta.
In cazul de fata tu ai accelerat si nu ai luat in calcul ca in Bucuresti timpi de sincronizare sunt foarte redusi si ca soferii pleaca mult mai repede decat la tine in localitate !

Nu ai decat sa ceri expertiza semafoarelor (care functionau corect) si sa contesti proba video (care este reala)