judecatoarea o fi facut facultatea la fara frecventa. motivarea mi se pare stupida. nici macar nu a dovedit in vreun fel reclamantul ca intr-adevar asta e situatia, ca locuieste intr-un spatiu restrans . multumesc
ce parere aveti de faptul ca o instanta refuza sa imparta bunurile comune in doua loturi egale? desi regula este ca impartirea sa se faca in natura, in cote egale, instanta hotaraste atribuirea catre reclamant doar a catorva bunuri, "deoarece acesta locuieste intr-un spatiu de dimensiuni reduse si nu are posibilitatea obiectiva de a le utiliza intr-un spatiu adecvat", iar restul bunurilor (toate mobile) mi le atribuie mie. asta in conditiile in care ma obliga pe mine, parata, sa-i platesc o sulta considerabila.
credeti ca asta poate fi un motiv de a formula apel la aceasta hotarare ?
cunoasteti cazuri asemanatoare si solutii date de instantele de apel?
va multumesc
in urma cu o saptamana instanta s-a pronuntat pentru desfacerea casatoriei, urmand sa avem termen pentru partaj.
fara sa stiu ca ma va astepta un divort, eu am facut un credit, de care sotul meu nu stie, dar dovedesc cu acte ca am achitat datorii comune la intretinere, precum si racordarea locuintei la gaz. acest credit va fi luat in calcul de instanta? in perioada in care am facut creditul nu mai comunicam, dar trebuia sa platesc datoriile care erau comune;pe el nu-l mai interesa nimic legat de casa.
Daca el a solicitat sa impartim numai o parte din bunuri, in lista depusa la judecatorie omitand unele bunuri, mai poate veni cu o completare? daca vine expertul care va evalua bunurile si nu le gaseste in casa (pe cele omise) se intampla ceva?
Va multumesc
va rog frumos sa-mi dati si mie un sfat. in urma cu un an am obtinut cu chirie un apartament cu doua camere construit prin ANL, titular de contract fiind eu. in prezent am deschis actiune pentru divort. ce se intampla cu locuinta? instanta ma poate obliga sa-l primesc in locuinta pe fostul sot? trebuie sa introduc actiune pentru evacuare?
si eu am o problema asemanatoare. in urma cu un an am obtinut cu chirie un apartament cu doua camere construit prin ANL, titular de contract fiind eu. in prezent am deschis actiune pentru divort. ce se intampla cu locuinta? instanta ma poate obliga sa-l primesc in locuinta pe fostul sot? trebuie sa introduc actiune pentru evacuare?