avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate GiaM

Activitate GiaM

Răspuns la discuția Ajutorul pentru incalzire
Buna ziua!
Am o mica nelamurire si va rog daca se poate sa ma ajutati. Daca am depus cerere pentru ajutor de intretinere dar intre timp am vandut proprietatea si urmeaza sa eliberez apartamentul la sfarsitul lunii decembrie, trebuie sa merg sa anunt? Mai primesc ajutorul pentru luna noiembrie si jumatatea lunii decembrie? Mentionez ca actele au fost depuse de asociatia de proprietari si avem cu totii un singur numar de inregistrare.
In plus, ni s-a comunicat ca nu se stie sigur daca ni se acorda ajutorul pana cand nu se fac acele anchete sociale, care anchete ar trebui sa inceapa anul viitor. Totusi, la directia de protectie sociala a copilului, spuneau ca se trimite lunar ajutorul in functie de factura primita.
Cum sa procedez? Mi-e ca daca o las in aer, se folosesc de suventie si ma trezesc dupa ca am de plata sau ca nu mi-o iau in calcul pt ce am de plata, desi ei se folosesc de ea.

Multumesc.
Modificarile sunt din 2008 dar nu se prescriu pt ca nu sunt figurate pe schita cadastrala.
Banca a constatat ca sunt modificari prin evaluator si a cerut avizul unui structurist.Acesta a fost obtinut.Am inteles ca sunt mai multe banci care accepta expertiza tehnica in loc de autorizatie de constructie. Dilema este ce se intampla dupa, daca vine inspectia in constructii, la sesizarea vecinilor care stiu de modificari si n-au fost incantati in trecut.
Buna seara!

Ce se intampla cu un proprietar care a vandut un apartament cu modificari interioare(nu corespunde schita cadastrala) unui client,prin credit bancar,daca in 2-3 ani noul proprietar primeste amenda si i se impune intrarea in legalitate cu autorizatia de constructii?Banca a acceptat dosarul in prisma unei expertize tehnice de structura si are inscrisa ipoteca pentru 30 de ani.Este posibil ca banca sau noul proprietar sa dea in judecata fostul proprietar pentru a imputa cheltuielile ?

multumesc.

Buna seara!

De curand am facut o radiere de ipoteca in favoarea unei banci pentru garsoniera achizitionata prin credit ipotecar. Aceasta a fost inscrisa in cartea funciara a imobilului. Acum vreau sa vand si nu imi este clar daca acea radiere de ipoteca inscrisa in cartea funciara reprezinta intabularea care imi este ceruta pt semnarea noului contract de vanzare cumparare. La momentul in care am achizitionat-o, dupa intabularea in favoarea bancii, trebuia sa-mi fac si eu o intabulare a dreptului de proprietate?

Daca garsoniera are numar cadastral, trebuie sa intocmesc si cadastrul pe numele meu sau este valabil cel intocmit de proprietarul anterior?

Multumesc.

P.S. Imi cer scuze daca olosesc termeni anapoda. Nu stiu unde as putea sa ma informez corect. Am semnat un ante-contract de vanzare cumparare prin prima casa cu termen limita si din cate stiu tot ce inseamna cadastru sau intabulare dureaza mai bine de o luna.

Multumesc tuturor pentru raspuns. Mi-a mai sugerat cineva versiunea cu expertul tehnic. Sper ca voi putea rezolva cu evaluatorul. Altfel, apelez si la structurist.:)
Buna ziua!

In 2008 am facut modificari intr-o garsoniera. Am desfiintat o debara si am taiat la jumatate peretii unei bucatarii. La acea vreme, arhitectul mi-a spus ca daca nu modific structura de rezistenta, nu am nevoie de autorizatie de constructie. Din considerente de incredere, nu am verificat informatia. Acum, doresc sa o vand si am inteles ca trebuie sa modific cadastrul in cazul vanzarii prin credit ipotecar sau prima casa. Daca il vand cash, nu mai este nevoie.Se poate vinde prin banca, fara sa modific cadastrul? Dureaza eliberarea actelor si mi-e ca se duc preturile ceva mai jos anul urmator.

Multumesc.