Am achizitionat recent o masina care are numere de Olanda si pe care sunt nevoit sa o inscriu in Romania. Tatal meu are gradul 1 de vandicap grav si voiam sa intreb daca este scutit de asigurare si de impozitul anual ce trebuiesc platite. Mentionez faptul ca masina nu este adaptata conditiilor lui motorii si faptul ca intreb acest lucru nu doar pentru a incerca sa scutesc printr-o asemenea fapta plata celor necesare. Am facut un efort financiar considerabil pentru a lua acea masina pentru ca el nu se poate deplasa astfel si nu aveam masina in familie. O ultima intrebare ar fi aceea daca el ar fi afectat in vreun fel in ceea ce priveste gradul de invaliditate (sa i se schimbe), sau suma primita ca pensie daca figureaza cu o masina pe numele lui.
Deci asta ar presupune sa merg la ei cu o adeverinta de student si sa semnez acea declaratie pe propia raspundere ? Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Am constatat astazi cand am mers pentru a mi se emite o reteta faptul ca nu mai sunt asigurat la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Precizez faptul ca sunt student in anul 3 si nu au fost probleme pana acum. Ma gandesc doar la perioada de 4 luni in care am fost angajat (6 ore), timp in care figuram ca "salariat". Acum insa, dupa demisie, apar ca fiind neasigurat. (nu am intrerupt studiile)
Am incheiat un contract pe o perioada determinata de 3 luni si doresc sa aflu informatii in legatura cu acesta pentru ca este primul meu job si incerc sa ma documentez. In urma incetarii perioadei de 3 luni voi fi nevoit sa mai raman un termen in preaviz daca acest contract se termina? Mi se poate solicita acest lucru ? Si care ar fi consecintele daca plec fara a respecta previzul? Multumesc
Acum 1 saptamana tatal meu a suferit un accident vascular cerebral. Situatia disperata in care ne aflam eu si familia mea necesita opiniile dumneavoastra.
Nu avem o situatie financiara tocmai buna si ne gandeam daca exista vreun cadru legal prin care firma la care tatal meu este angajat ne-ar putea ajuta ( precizez ca tatal meu e pensionar cu drept de lucru 4 ore )
Sunt foarte multe discutii chiar si aici pe forum , si pe intreg internetul despre problema oferirii de plicuri , bani , spaga sau cum s-o mai numi.Sunt un baiat cu o conditie de viata apropiata de cea deficitara , dar imi doresc sa urmez o facultate de drept.Insa, din toate discutiile pe care le-am auzit sau citit , de fiecare data sunt descurajat de ideea ca multe persoane au terminat o facultate si stau cu diploma pe raft pentru ca nu au unde sa profeseze neavand sa scoata miile de euro(care se speculeaza)din buzunar.Am nevoie de pareri,sunt confuz.Ce pot face in continuare cu diploma daca nu cunosc pe nimeni cu care sa fac stagiatura ? ce drum pot urma ?