avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate justus

Activitate justus

Am o intrebare, la ce varsta pot sa ies la pensia de varsta, daca am 34 ani lucrati din care 3 ani si 11 luni grupa I de munca ?
Sunt pensionar de boala de gradul 2 , se poate trece la pensie de varsta la varsta de 63 ani si o luna ? Ideea e, se tine cont de cele 11 luni de grupa 1 sau doar de 3 ani intregi ?
Multumesc.
Hotararea suna cam asa, si in foile primite detaliate tot cam acelasi mesaj e, de amenda nu am citit nimic. Oricum, ideea era sa nu raman fara permis.

Ora estimata: 8:30
Complet: C5
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite plângerea formulată de către petentul Negrean Marius în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj.
Anulează procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria PSJX nr.0010833 întocmit de către intimat la data de 28.06.2015, ca fiind netemeinic întocmit. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 08.10.2015.
Document: Hotarâre 2185/2015 08.10.2015
Buna, am avut in aceasta vara un incident in sensul ca am fost inregistrat cu o viteza peste limita legala pe drumurile publice, insa dovezile ca aveam aceasta viteza nu erau concludente.
Am facut contestatie in aceasta vara, iar aceste zile am primit acasa decizia, ca procesul de contraventie a fost anulat deoarece nu a fost intocmit temeinic.
Scrie pe acel proces in 8 oct s-a dat decizia finala, cu drept de recurs 30 zile.
Deci un lucru stiu ca permisul nu trebuie sa-l predau, insa despre amenda(975 ron), de unde pot s-o recuperez si cu ce acte ?
Eu am platit-o la taxe si impozite la primarie.
Multumesc anticipat.
Ce recomandati in aceasta situatie ? Merita sa fac o contestatie ? In ideea in care vreau sa prelungesc retinerea lui, sa nu fie exact acum in perioada concediilor.
Salutare tuturor, intru cat pe acest forum am gasit mereu solutii bune la multe probleme judiciare, consider ca pot apela din nou pentru o problema legata de o amenda de circulatie, in speranta ca o sa primesc un raspuns sau lamurire.
Situatia e in felul urmator. Ieri 28.06 ,in exteriorul localitatii am avu viteza de 158 km/h(zice agentul) desi nu as fi sigur, deoarece era umed drumul, si chiar pe portiunea de drum unde era masina de politie, trecuse pe langa mine o alta masina cu viteza mai mare, fusesem depasit.
Pe proces mi-a scris amenda de 975 RON, care poate fi platita in 48 ore la jumatate, adica suma de 437 RON a scris agentul, deci total gresita suma, intentionat se poate trece asa sau chiar e o greseala?
Am platit suma azi oricum ca sa ma incadrez in situatie.

Imi recomandati sa fac contestatie? As merge pe solutia aceasta, pt a avea permisul pe timpul verii si eventual sa dau mai incolo examenul care sa-mi reduca suspendarea de la 90 la 30 zile.
Răspuns la discuția Validitate ani de pensie grupa I
As mai avea o intrebare tot legata de pensii.
O persoana pensionara de boala in grupa 2a cu 34 ani lucrati(sub limita completa de 35), poate beneficia de marire pensie dupa ce intra la limita de varsta ?
Buna ziua, as avea o intrebare legata de anii de munca grupa I si nivelul de importanta la pensie.
Tatal meu are 4 ani de munca in regim grupa I insa deocamdata e in pensie de boala. Cand s-a facut pensia, nu avuse actele de la firma respectiva pt a demonstra ca are acei 4 ani. Din ce legi am citit pe net am vazut ca doar peste 6 ani de grupa I se calculeaza la pensie. Au vreun sens validarea celor 4 ani de grupa I pt calculul final al pensiei ?
Multumesc.
Daca platesti, in unele cazuri s-ar putea sa se ocupe mai repede. Eu nu am platit nimic, am intrebat dupa vreo 2 luni daca au venit probele sange, au zis ca da, doar ca ei tin dosarele la rand vreo 4-5 luni pana sa-l analizeze si sa-l trimita la procuror(depinde de nr de dosare active si de dorinta de munca a unor angajati).
Concrect, eu zic asa, din momentul de cand te-ai urcat la volan, incluzand declaratii pe la politie, procuror si tribunal(daca nu scapi cu un NUP la procuror) , vreo 1 an si 6-7 luni stai pe fara permis.
P.S. Eu zic ca cel mai bine e sa-ti iei atentia de la dreptul de a conduce pentru aceasta perioada, iti gasesti alte ocupatii, nu te gandesti tot acolo ca doar iti faci rau, si timpul trece, nici nu iti dai seama ce repede. Eu de exemplu in aprilie am dreptul de a conduce iar(fapta a fost in octombrie 2011), insa nu ma grabesc, deoarece nu depind mult de permis si nu e o necesitate.
firanmarian a scris:

Buna si scuze de deranj de 2 zile caut si fac teste pentru alcoolemie , am fost prins de un echipaj de politie conducand un autovehicul sub influenta alcoolui la etilostest mia iesit 0.53 mg/l in aer si am dat probele de sange in numar de 2 la dierenta intre ele de o ora din cate am citit cred ca e in avantajul meu , nu stiu cat influenteaza dar incerc sa explic ca am inceput sa beau in jurul orei 20:00 pana la ora 00 si ceva catitatea de 2l-2,5l de bere , as dori sa aflu si eu aproximativ cam cat o sa imi iasa la sange si la ce sentitza sa ma astept si cat dureaza...
Eu cred ca daca tot am mers pe recunoastere sa recunosc totu pana la capat si sa dureze totu cat mai putin ......
multumesc de raspunsuri

firanmarian, acuma in sange oricum va iesi spre dublu, deci ai trecut de limita, permisul e cam anulat. O sa dureze ceva mai mult pana politia inainteaza dosarul la procuratura, dupa care spre tribunal, posibil sa te tina 5-6 luni pana ai procesul.
Cel mai bine e sa recunosti fapta, sa iti sustii declaratiile din ziua cu fapta si cam asta e, un avocat, prea mare treaba nu poate face in cazuri de acest gen, esti vinovat si trebuie sa-ti asumi vina, sa regreti fapta si sa te indrepti.
Mersi pentru raspuns, deci prin aprilie ma pot apuca de invatat, daca in 18 aprilie am sentinta definitiva.
Am auzit dar nu stiu sigur, ca trebuie sa ma duc mai intai la politie cu hotararea judecatoreasca pentru a primi ceva foaie care va fi depusa tot la dosarul pentru examen, corect ?