avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate maria_mary

Activitate maria_mary

Multumesc pentru informatii. Deci, cim este incetat cu data deciziei de pensionare, iar in revisal se opereaza la acea data?
Buna ziua,

Am o nelamurire cu privire la art. 56 lit c din Codul Muncii , si anume:

Cum se aplica acest articol atunci cand intampinam urmatoarea problema:
- am o decizie medicala asupra capacitatii de munca (gradul II de invaliditate) a unui angajat, care urmeaza sa se pensioneze(pensie de invaliditate). Conform articolului 56 lit. c trebuie sa-i incetez CIM la data comunicarii deciziei de pensionare pt pensie de invaliditate. Deci, pana am decizia de pensionare eu ce fac cu acel angajat, ca nu-l mai pot tine in activitate? Ce documente ii eliberez pentru dosarul de pensie.
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Cand am nascut (29.03.2012) eram in concediu de odihna pana pe 01.04.2012. Am facut cerere sa intru in cele 42 zile de concediu postnatal obligatorii incepand cu data de 01.04.2012, imi afecteaza cu ceva la intrarea in concediul de crestere copil?
Multumesc anticipat.
Buna ziua!
As dori sa stiu care sunt salariile pentru ramura constructii pentru anul 2012. Pana cand este valabil salariu minim brut de 700 lei/luna si coeficientii minimi de ierarhizare precizati in actul aditional nr, 2/03.12.2010 la CCM la nivelul ramurii constructii? Mai exista si alte acte aditionale?
Va multumesc!
Buna ziua!
As dori sa stiu ce ocupatie (cod cor) are un muncitor necalificat care are ca sarcina curatenia intr-o firma. Ma refer la persoanele care au studii generale. Pana in prezent erau trecute la ingrijitor cladiri, dar cum s-a modificat COR pentru ingrijitor cladiri trebuie sa aiba studii medii.
Va multumesc
Răspuns la discuția Baza de calcul concedii medicale
Multumesc pentru raspunsuri. Nelamurirea mea era daca se pun si lunile in care salariatul are lucrat mai putine zile. (nu luna intreaga).
Buna ziua!
Am un angajat care are certificat de concediu medical. El are urmatoarea situatie: certificat medical luna octombrie 2011, este angajat de pe 14 sept. 2011 la firma. A mai lucrat la alta firma din octombrie 2010 pana pe 02.06.2011. As dori sa stiu care este baza de calcul pentru concediu:
aprilie 20 zile 670 salariu brut,
mai 22 zile 670 salariu
iunie 1 zi 32 salariu
sept 13 zile 396 salariu
1768 lei/ 56 zile = 31.57 lei/zi?
Va multumesc
Buna ziua!
scriu in numele unei cunostiinte care se afla in urmatoarea situatie: are un copil care implineste2 ani pe 13 noiembrie 2011, pt care beneficiaza de indemnizatie de crestere; cand a nascut era eleva; a terminat liceul in iunie 2011, iar acum e insarcinata din nou in 6 luni jumatate; va mai beneficia de indemnizatie pt cel de-al doilea copil?
Cand implineste primul copil 2 ani ea are 7 luni, poate sa intre in concediu prenatal sau poate sa se angajeze o luna apoi sa iasa in prenatal.
Va multumesc

Buna ziua!
Daca un salariat are absente nemotivate in perioada de proba se face decizie de suspendare si se transmite in revisal? Pot sa-i inchid cim cu 34 (3) dupa zilele cu absente nemotivatae?
Va multumesc!