avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Badea

Activitate Alina Badea

Bonul fiscal se emite de catre agentii economici care presteaza servicii direct catre populatie (art. 1 alin. 1 din OUG 28/1999). Or din intrebarea dvs. inteleg ca dvs. prestati servicii catre persoane juridice. Deci nu s-ar impune inlocuirea chitantei (care atesta plata in numerar) cu bonul fiscal.
Răspuns la discuția Taxe si impozite apartament
Nu exista perioada de gratie in materia impozitelor, dar puteti solicita esalonarea, in anumite conditii.
Răspuns la discuția taxe si impozite
Puteti clarifica intrebarea?
Daca sunteti proprietar, puteti fi obligat sa platiti cuantumul impozitului si majorarile aplicabile; cu toate acestea, avand in vedere perioada de prescriptie fiscala, in acest moment puteti fi obligat sa achitati doar impozitul datorat incepand cu anul 2010, plus majorarile de intarziere aferente (2%/luna), cu exceptia cazului in care a intervenit un caz de suspendare sau intrerupere a duratei prescriptiei (de ex, s-a depus declaratia de impunere cu intarziere). Ca sa cunoasteti cuantumul obligatiilor restante, puteti sa solicitati un certificat de atestare fiscala.
Răspuns la discuția Factura PFA completata gresit?
In mod normal, factura trebuie corelata atat cu informatiile din contract privind serviciile la care v-ati angajat, precum si cu datele si documentele privind serviciile efectiv prestate. Simpla descriere din factura nu ar trebui sa aiba consecinte fiscale sau de alta natura juridica. Ar fi util totusi ca, pe viitor, sa descrieti serviciul cat mai clar, ca sa nu lasati loc de interpretari. De asemenea, ati putea face trimitere la contract sau alt document prin care ati stablilit obiectul serviciilor, astfel incat corelarea de care vorbeam mai sus sa se faca mai usor.
Răspuns la discuția Divort urgent!!!
gi-jane2 a scris:

Nu puteti divorta prin mandatar la starea civila sau notar !
La notar puteti depune actele prin mandatar, insa trebuie sa va prezentati cand va programeaza pt divort.


Asa e, mea culpa. Doar depunerea cererii la noatr/starea civila se poate realiza prin mandatar. Daca sunteti in imposibilitate de a va prezenta la sustinerea cererii, procedura se poate derula prin avocat, in instanta.
Capitolul 2 contine definitii, deci nu este relevant legat de ce se poate vinde si unde. La art. 17 se precizeaza ca se pot vinde doar produsele mentionate in HCGMB 118/2004 pe care nu o gasesc pe site-ul PMB, din pacate.
Răspuns la discuția Divort urgent!!!
Pentru putin.
Inchirierea domeniului public se face prin licitatie organizata de administratorul domeniului. E posibil sa nu fie necesara inchirierea in cazul dvs., ci doar un aviz de ocupare a spatiului public. Cel mai bine, verificati acest regulament (sper sa fie ultima versiune) [ link extern ]
sau solicitati informatii de la primaria de sector.
Răspuns la discuția Divort urgent!!!
Da, este cea mai rapida cale, cu conditia sa nu existe aspecte in conflict. In instanta dureaza procedura.
Din punctul meu de vedere, desi justificarea farmacistei nu este adecvata, deoarece, daca ar exista temei legal pentru acceptarea returnarii/schimbului, aspectele ce tin de logistica vanzatorului nu pot fi opuse cumparatorului, in cazul dvs. nu vad totusi un temei legal pentru returnare/schimb.
OUG 34/2014 confera dreptul de retragere din contract si, deci, de returnare doar in cazul contractelor la distanta, ceea ce nu este cazul dvs. Pe de alta parte, Legea 449/2003 da dreptul la inlocuirea produsului doar in cazul neconformitatii acestuia, ceea ce nu pare a fi situatia dvs. In sensul ca produsul cu care a venit sotul acasa nu este conform cu ce i-ati spus dvs sa cumpere, dar produsul cumparat in cele din urma presupun este un produs care corespunde caracteristilor mentionate pe eticheta/ambalaj, deci nu este un produs neconform in sine, nu are vreun defect. E mai degraba un produs neoportun.
Poate are alt coleg alta idee.