avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate mikidel

Activitate mikidel

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
hop_si_eu a scris:

mikidel: transparenta acopera si asta. La contestatii ar fi trebuit sa justifice raspunsurile.

Ca sa nu fie discutii ar fi trebuit sa arate ceva in genul:

"S-au depus X contestatii la intrebarea 1 cu urmatoarele argumente:
- .....
- ......
Respingem aceste contestatii pentru ca:
- ....
- ..... "

La fel cum normal la o contestatie de lucrare ar fi normal sa imi arate lucrarea si in comparatie cu baremul (ce considera ei ca ar fi trebuit sa scriem) sa imi zica de ce nu mi s-a punctat ce am scris.

Cu data afisarii la fel. Pe motive de transparenta ar fi trebuit anuntata. Dar strategia de a nu avea multe contestatii a fost buna: afisam vineri seara rezultatele fara sa stie nimeni si pentru a depune contestatia trebuie: sa ai net, imprimanta, sa fii la centru intre 10-14 sau sa ai fax. Cate persoane crezi ca nu au avut instrumentele necesare in weekend?

asa este. Si ieri a fost la fel. Am ajuns la INPPA la ora 12,00 si la 13,00 nu eram nici la jumatatea randului. Cred, fara sa exagerez, ca eram a 60-a persoana si dupa mine mai erau 30-40 de persoane. Am intrebat la secretariat si mia spus ca la 14,00 inchide usa. Iti dai seama? Am intrebat de ce....pt ca mai sunt o multime afara. Mi-a spus ca astea sunt directivele.Sa inchida usa la 14,00 iar restul ( prostii care stateau de 1-2 h) sa le trimita pe fax. Am citat. Atentie: faxul suna ocupat de azi dimineata. Era o aventura sa prinzi ton. Asta nu e bataie de joc? Cate lume are fax? Nu era mai bine sa se poata trimite on-line? nu erau cozi, nu era stres pt nimeni...
neAvocatul, ieri, stand la penibila aia de coada pentru a depune contestatia, am auzit o discutie referitoare la 30 de candidati care ( atentie !!) au fost admisi la INM. Cica i-au "scormonit" putin si le-au gasit caziere. Iti dai seama pana unde s-a ajuns? Nu ti se pare ca au nevoie de 30 de locuri libere? Chiar crede cineva ca o persoana cu un trecut dubios se incumeta sa dea la magistrati? Ca doar usor nu a fost iar sansele sa fie descoperit mai devreme sau mai tarziu erau mari ( dk se stia cu cazier). Eu cred ca au nevoie de loc.....mult loc....
hop_si_eu, imi place abordarea ta. Ai dreptate in parte dar nu pot fi de acord in ceea ce priveste coruptia. Pot intelege ca un examen are si invinsi si invingatori, ca nu toti au acelasi noroc ( ca in viata, nu?!), dar nu pot intelege ca cerinta unui subiect sa fie una si raspunsul corect il cer a fi altul, ca au fost depuse aprox 100 de contestatii la grile si " toate contestatiile au fost respinse" ( chiar toti sunt prosti? nici unul destept? macar unul?), ca nu au avut bun simt sa anunte macar cu aprox data publicarii rezultatelor, ca....listta e lunga. Asta inteleg eu prin lipsa de transparenta si corectitudine....lasa loc la interpretari. Si slava-Domnului ca aici loc e !!!!
muccelmic, sunt de acord cu tine. Iti dai seama ca "au luat spuma" celor de la Barou cu organizarea?! INPPA se subordoneaza UNBR-ului. Au vrut sa organizeze INPPA-ul examenul din acest an pt a demonstra celor de la Barou ca nu sunt mai prejos. Dar nu stiu dk asa demonstreaza ca sunt mai buni, ci doar ca sunt la fel de ....nu mai zic cum.....
avocatel2011, esti intr-o grava eroare. Din surse autorizate ( din comisia de corectare la penal dar nu pt Bucuresti) mi s-a spus clar: avem "ordin" sa picam pe capete. Asta a fost directiva si pentru cei de la civil. Eu nu vorbesc prostii. Am fost inspaimantata cand am auzit...Asta e treba facuta cu cap. Nu tine de cat ai scris sau cat de bine ai scris... Nu te poti autoevalua dupa prostiile astea de note. Eu nu consider nici o clipa ca asta este nivelul meu de pregatire, ci mai degraba ca am fost evaluata de o comisie formata din ingineri constructori si de mesteri prelucratori prin aschiere, nu de formatori juridici, avocati si profesori in drept.
escu84, subscriu opiniei tale. Nu subiectele au fost problema, desi nu aveau acel grad de dificultate pe care il impunea un examen pt stagiari, ci mult mai mult. Problema au fost beremele de corectare. Foarte prost facute..... sau bine facute. Depinde din punctul cui privesti problema. A fost o tactica de lucru bine gandita, sa dea cu toti de pamant, ca doar banii ii luasera. Nu pot sa cred ca, atat timp cat invatamantul este un business, nu ar fi avut interes sa promoveze cat mai multi candidati. Pana la urma suntem o sursa de venit atat pentru INPPA cat si pentru Barou. Asata inseamna implicit cursanti mai multi, carti mai multe vandute, drepturi de autor incasate de unii !!...nu vad care este viziunea lor.
muccelmic, am sa incerc sa-ti raspund eu la opiniile si intrebarile tale.... Trebuie sa intelegem ca, atata timp cat nu se schimba nimic in mentalitatea celor de la Barou, nici examenele sau mai bine zis in fraudarea acestora nu se va schimba. Am avut de curand o discutie cu un avocat, care imi povestea ca acum 11 ani au fost aceleasi discutii ( ba chiar s-a lasat cu scandal public pt ca erau printre respinsi si copii ai unora....), aceleasi fraude.....Dupa cum vezi nu s-a schimbat nimic. Asta este politica, asta fac.....
buna seara. M-am hotarat sa ma inregistrez si eu intrucat tocmai am iesit cam "ciufulita" din acest examen. Poate este prea mult spus dar oricum ma simt nedreptatita de un sistem care face lucrurile doar sa para ce nu sunt.
ce intentii aveti? contestatie? asa ar trebui sa gandeasca toti cei care se simt nedreptatiti de "comisiile" de corectare....
am vazut parerile tuturor celor care au trecut prin examenul de admitere in Barou 2011. Ce sa spun....o mare pacaleala. Cineva avea o vorba:" in viata trebuie sa te bati cu urzici vii, nu cu unele moarte." stie cineva care este urzica moarta in speta noastra?