In cazul unui angajat aflat in preaviz de concediere din motive ce nu tin de persoana salariatului care vine cu un concediu medical ce se intampla cu preavizul? Se opreste numaratoarea zilelor de preaviz pe durata concediului medical si se reia dupa?
In urma inventarului s-a constatat ca unul dintre gestionari a furat; cand si-a dat seama ca a fost descoperit nu a mai venit la munca. S-a demarat procedura de cercetare disciplinara, i-a fost trimisa notificare sa se prezinte la sediul societatii pt a discuta ce s-a intamplat. Nu s-a prezentat si s-a intocmit proces verbal pt asta. Societatea vrea sa apeleze la o firma de recuperare pentru a-si recupera prejudiciul.
Momental CIM-ul lui este activ si este trecut cu 0 ore in pontaj.
Intrebarea mea este ii incetez contractul, il suspend sau ramane in continuare cu pontaj 0.
Am o problema: a fost concediat un salariat, art.65 (1), a fost notificat de catre societate in ceea ce priveste preavizul, notificare pe care salariatul a semnat-o. I-am dat decizia de incetare dar nu vrea s-o semneze, CIM-ul este incetat, incetarea transmisa in revisal. Intrebarea mea este, am nevoie de decizie semnata de catre fostul angajat sau sunt in regula daca atasez dosarului persanal decizia semnata de administrator?
Va multumesc pentru raspuns.
O sa va explic situatia sa-mi spuneti, va rog, parerea dvs. S-a hotarat restrangerea activitatii prin urmare s-a ajuns la 8 concedieri individuale, in total sunt 14 angajati. Cei 8 salariati au primit notificarile de preaviz, pe care le-au semnat; cand au primit deciziile mi-au spus ca ei nu sunt de acord, ca vor un salariu compensatoriu si ameninta si cu instanta. Azi ar trebui sa introduc in revisal incetarile de activitate. Ce parere aveti?