avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de incetare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de incetare

Buna seara

Am o problema: a fost concediat un salariat, art.65 (1), a fost notificat de catre societate in ceea ce priveste preavizul, notificare pe care salariatul a semnat-o. I-am dat decizia de incetare dar nu vrea s-o semneze, CIM-ul este incetat, incetarea transmisa in revisal. Intrebarea mea este, am nevoie de decizie semnata de catre fostul angajat sau sunt in regula daca atasez dosarului persanal decizia semnata de administrator?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 10 Noiembrie 2011
Decizia de concediere nu trebuie semnata de catre salariat ... i-o puteti comunica prin posta - scrisoare recomnadata cu confirmare de primire ...
revin cu inca o intrebare:
Dintr-un total de 114 angajati vreau sa concediez 11; intra la concediere individuala?

Va multumesc!
Concedierea este colectivă atunci când într-o perioadă de 30 zile calendaristice, pentru motive care nu ţin de persoana salariatului, sunt concediaţi cel puţin 10 salariaţi dacă angajatorul are între 21 şi 99 salariaţi, cel puţin 10% din salariaţi dacă angajatorul are între 100 şi 299 salariaţi, sau cel puţin 30 salariaţi dacă angajatorul are cel puţin 300 de salariaţi.

In speta, situatia expusa nu intra la concediere individuala , ci la una colectiva ... 10% din 114 = 11 .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere babaangi babaangi Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Unitatea are incadrati 40 de salariati. Poate concedia singular - temporar - 9 salariati pentru 4-5 luni de ... (vezi toată discuția)
Cine se include in cei concediati colectiv? udin udin As vrea sa stiu daca intr-o concediere colectiva se includ si cei care au primit decizia de concediere cu 3 luni in urma ,dar au avut prelungita perioada de ... (vezi toată discuția)
Situatie neclara,va rog ajutor udin udin buna ziua, va rog sa ma lamuriti in situatia de mai jos: am primit decizie de concediere ,inregistrata, prin posta,la data de 22 iunie, cu preaviz de ... (vezi toată discuția)