avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CINE SE INCLUDE IN CEI CONCEDIATI COLECTIV?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CINE SE INCLUDE IN CEI CONCEDIATI COLECTIV?

As vrea sa stiu daca intr-o concediere colectiva se includ si cei care au primit decizia de concediere cu 3 luni in urma ,dar au avut prelungita perioada de preaviz datorita suspendarii CIM prin concediu medical , si deci contractul individual de munca nu a incetat inca.
MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR CELOR CE-MI VOR RASPUNDE.:((
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:20, 27 Iulie 2009
Pe perioada concediului medical teremenul de preaviz este suspendat urmind sa isi reia cursul dupa incetarea situtatiei care a generat suspendarea. Daca au primit decizie de concediere, aceasta isi produce efectele la sfirsitul perioadei de preaviz iar salariatii respectivi daca sunt respectate pragurile prevazute de lege sunt considerati concediati coelectiv
multumesc, dar la ce praguri legale va referiti? In afara de termenul limitat de CM, mai sunt si altele?
Concedierea este colectivă atunci când într-o perioadă de 30 zile calendaristice, pentru motive care nu ţin de persoana salariatului, sunt concediaţi cel puţin 10 salariaţi dacă angajatorul are între 21 şi 99 salariaţi, cel puţin 10% din salariaţi dacă angajatorul are între 100 şi 299 salariaţi, sau cel puţin 30 salariaţi dacă angajatorul are cel puţin 300 de salariaţi.

La stabilirea numărului efectiv de salariaţi concediaţi colectiv, se iau în calcul şi acei salariaţi cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului, cu condiţia existenţei a cel puţin 5 concedieri.
Deci cand calculati numerul de persoane concediate in intervalul de 30 de ziel calendaristice , le veti lua in calcul pe toate ale caror data de concediere sunt in acest interval, indiferebnt cand a fost emisa instiintarea de preaviz si decizia de concediere.
Concedierea din iniţiativa angajatorului, la care se referă dispoziţiile art. 68 alin. (2) din Codul muncii, înglobează numai cazurile în care angajatorul are iniţiativa concedierii .

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva diaconu adriana diaconu adriana Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. In data de 17.07.2009 mi s-a adus la cunostinta in baza unei decizii(preaviz) ca am fost ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau individuala ella000 ella000 Lucrez la o companie cu capital privat care are un numar total de 217 angajati. Intrucat firma trece printr-o situatie dificila din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare ContSters228636 ContSters228636 Buna seara Am o problema: a fost concediat un salariat, art.65 (1), a fost notificat de catre societate in ceea ce priveste preavizul, notificare pe care ... (vezi toată discuția)