avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate mariamarin

Activitate mariamarin

In legea 50/1991 actualizata la art.11,litera h, pct.3 spune:

"3. lucrări de reabilitare energetică a anvelopei şi/sau a acoperişului - dacă nu se schimbă sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasă/şarpantă - la clădiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau în curs de clasare, respectiv situate în afara zonelor de protecţie a monumentelor şi/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii;"
ea mea este daca cladirile de locuit individuale se refera la cladirile cu un proprietar sau la cele locuite in codomeniu
Buna ziua,

Imi puteti spune cine are obligatia de a pastra si consemna modificarile aparute, in cartea tehnica a unui bloc constituit in asociatie de proprietari si in baza carui legi se face aceasta.
Modificarile constructiei trebuie sa aiba autorizatie de construire?
Va multumesc
Intrun apartament de la etajul 2 peretele de la bucatarie si camera mare se uda cand locatarii de la etajele superioare folosec apa. Am trimis doi instalatori (in zile diferite) pentru solutionarea defectiuni. Problema este ca nici un locatar, nici cel de la 2 dar nici cel de la 3 nu lasa sa sparga peretele pentru a putea vedea si repara defectiunea. Ce pot sa fac pentru ai putea rezolva aceasta problema?
Trebuie sa recuperez de la un locatar restante in valoare de peste 4000 lei. In locuinta sunt 4 persoane dintre care 3 sunt salariati. Pot sa trec in cererea catre tribunal pe cei trei salariati (mama,tata si fiul ), pentru a putea recupera mai repede restanta (poprire la fiecare )?
Răspuns la discuția Vanzare uscatorie
Pentru vanzarea uscatorului au fost de acord toti locatarii din scara respectiva (mentionez ca in fiecare scara este cate un uscator) asociatia este constituita pe bloc.
Buna ziua,

De curand am preluat o asociatie la un bloc cu 3 scari si la una din scari s-a vandut uscatorul cu acordul locatarilor din scara respectiva cam de un an - doi. Dar noul proprietar nu l-a intabulat pe numele lui. Este corecta decizia lor de vanzare si cum trebuie sa procedam in continuare pentru a putea fi in legalitate?

Va multumesc
Buna ziua,

Sunt administrator si doresc sa intru in legalitate cum este mai bine:CMI, II sau PFA.
Care sunt contributiile pe care trebuie sa le platesc (in ficare caz) si care este cea mai avantajoasa modalitate de contract.
O zi buna.