avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2033 soluții astăzi
Forum Activitate mbsj

Activitate mbsj

Intrebarea era daca aceasta contraventie poate fi considerata ca fiind continua - nedepunerea informarii in termenul de 10 zile - si atunci prescriptia curge de la data constatarii savrasirii faptei?
Exemplu: cim s-a incheiat la data de 01.05.2009. In termen de 10 zile - pana la data de 11.05.2009 - aveam obligatia sa depunem informarea cu privire la incheierea cim la ORI. Se depune aceasta informare in 01.03.2013. Cei de la ORI sanctioneaza angajatorul in data de 01.03.2013, la aproape 4 ani de la data savarsirii faptei!!!
Poate fi constestat procesul verbal pe motiv de prescriptie?
Speta: In mai 2009 s-a incheiat un contract de munc acu un cetatean strain - refugiat. Conform legii, angajatorul avea obligatia ca in termen de 10 zile sa anunte Oficiul roman de Imigrari. Neanuntarea in acest termen reprezinta contraventie.
Constatarea contraventiei se face de catre Oficiul roman de Imigrari in martie 2013 si se aplica o amenda angajatorului.
Este vorba de o contraventie continua in acest caz?
De cand curge termenul de prescriptie de 6 luni in acest caz?
Pana la 1 iulie 2012, cererea de restituire a concediului medical platit de societate se depunea la Casa de Asigurari de sanatate. Avand in vedere ca de la aceasta data Anaf va prelua de la Casele de pensii si Casele de sanatate administrarea asigurarilor sociale, unde vom depune cererea de restituire?
Speta: in ce conditii este permisa subinchirierea unui bun imobil in noul cod civil? Trebuie sa existe o clauza expresa in contractul de inchiriere in acest sens, contract incheiat cu proprietarul? Daca nu este prevazuta o asemenea clauza, trebuie acordul scris al proprietarului? In momentul prezentarii contractului de subinchiriere la Administratia Financiara ce acte se mai prezinta?
Cum se acorda acest preaviz? Avem in vedere ca salariatul nu poate presta munca! Salariatul nu poate fi obligat sa munceasca! Sta acasa si primeste banii?
Speta: Un angajat a primit de la medicina muncii decizia prin care este declarat inapt. Intrebarea este urmatoarea: cum s epoate acorda preavizul daca persoana respectiva nu se mai poat eprezenta la munca? Preavizul inseamna prestarea in continuare a muncii pana la incetarea contractului.
Speta: de la medicina muncii ni s-a transmis un document din care rezulta ca angajatul nu mai poate presta munca pentru care este angajat. Societatea nu ar elocuri disponibile pentru a incadra aceasta persoana pe alta functie. Am trimis adresa catre Agentia Municipala de ocupare a fortelor de munca si aceasta ne-a raspuns sa o trimitem la agentie pentru a-i oferi un alt post. In ce termen pot sa il concediez conform art. 64 din codul Muncii?
Sa inteleg ca astfel contractul se poate prelungi la nesfarsit?
Speta: Un contract este incheiat in 01.10.2009 pe o durata de un an, cu posibilitatea prelungirii tacite. Cand expira acest contract?
Cum se poate recupera cautiunea depusa la instanta intr-o cauza avand ca obiect contestatia in anulare, in care am solicitat suspendarea executarii? Mentionez ca cererea de suspendare a fost respinsa si contestatia in anulare la fel.
Imi puteti da un model de cerere?