avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate getad

Activitate getad

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti, daca rezidentii cu salar brut 3050lei / luna, beneficiaza de tichete de masa sau indemnizatie de hrana sau bursa sau decontare transport etc. Va multumesc !
Buna ziua ! As dori sa stiu daca rezidentii mai au si alte drepturi in afara de salariu de 3050 lei brut, in 2020 ? Cum ar fi : bursa, tichete de masa (indemnizatie de hrana), decontare transport ... Va multumim !
Va multumesc pt raspuns si

va mai rog sa-mi spuneti cand poate iesi la pensie o femeie nascuta in august 1963,
care are 23 ani de munca, 4 ani conc. crest. copii, 2 ani somaj (sept1980-oct2009).
Mai mentionez ca are in grupa a II-a 9ani10luni27zile.

O zi frumoasa!
Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti daca, ar putea iesi la pensie anticipata partiala, un barbat la varsta de 60 ani, avand 34 ani de munca si 4 ani facultate.
Mai mentionez ca are in grupa a II -a 16 ani.
Va multumesc f. mult !
Buna ziua !
Conf. legii, eu ma pot pensiona la limita de varsta, la 62ani.
Avand si 14ani in grupa a II-a, se reduce varsta de pensionare la 59ani.
Mentionez ca am lucrat 35ani (cotizat).
Intrebarea mea este : anticipat partial - ma pot pensiona cu 5 ani inainte de 62 sau 59 ani ?
Va multumesc f. mult !
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca un angajat cu 4 ore poate beneficia de somaj. Are vechime 34 ani cu 8 ore. Daca da, cat timp (6 luni in loc de un an?).
Va multumesc!
Buna ziua!
Va rog, sa-mi raspundeti (sunt 3 cazuri diferite):
1) anul acesta se poate lua concediul de odihna pt anii 2013 , 2014 , 2015 ?
(datorita concediului medical - 9 luni in 2014, nu s-a beneficiat la timp)
2) in cazul incetarii contractului, se poate compensa in bani concediul de odihna pt anii 2014 si 2015 ?
3) tot in cazul incetarii contractului, poate beneficia de compensare concediului un angajat ca are doar 9 luni lucrate ?
Va multumesc si va urez o zi buna in continuare!
Răspuns la discuția Pensionare dupa legea actuala
Va multumesc pt raspuns, dar mai am niste neclaritati;

Gr a II-a se acorda si pt anii lucrati dupa 2001 ?
Cei 6 ani se adauga si la vechime : 27+6=33 ?
La 59 ani (pt limita de varsta) tb sa aiba 35 ani de cotizatie, fara armata, fara gr a II-a etc ?

Va multumesc inca odata!
Buna ziua!

Va rog f mult sa-mi spuneti cand s-ar putea pensiona un barbat nascut in ianuarie 1968 cu vechime de 27 ani pana-n prezent, toti la acelasi loc de munca - grupa a II-a.

Va multumesc si va doresc numai bine!
- stagiul complet de cotizare este o conditie pt pensia anticipata partiala?
- gr a II -a se ia in calcul la pensia anticipata partiala (adica 31 ani lucrati + 3 pt 15 ani de grupa) ?
Va multumesc si va doresc toate cele bune!