Va rog sa ma indrumati cum trebuie sa procedez in urmatorul caz: Terenul pe care sotul meu a construit casa ar fost obtinut printr-un act de donatie in anul 1994 de la parintii lui. S-a inceput in anul 2002 procedura de masuratori si separare teren dar nu sa dus pana la capt si documentatia si-a pierdut valabilitatea dupa 1 an de zile. In acest moment pe ultimul extras cf scos de la cadastru apare astfel:
- teren 1/1 pe numele tatalui sotului(terenul a fost obtinut de acesta de la parintii lui ca mostenire)
- casa C1 (casa batraneasca ) 1/2 pe tata sotului si 1/2 pe mama sotului (care precizez ca in acest moment este decedata)
-casa C2 (casa sotului meu) 1/1 pe numele sotului.
Important: sotul meu mai are 3 frati si doara tatal sotului este in viata.
Necazul este ca nimeni nu-mi poate spune (am fost la vreo 2 notari la un avocat din zona) ce trebuie sa fac eu ca terenul sa apara pe numele sotului meu si daca acest act de donatie poate fi o problema in viitor pentru fiica mea cand noi nu vom mai fi. Va putea oare fiica mea in viitor sa vanda casa fara nici o problema daca aceasta este construita pe un teren obtinut prin donatie, va de pinde acest lucru de fratii sotului sau de nepoti sotului meu? Va rog indrumati-ma ce trebuie facut ca fiica mea sa nu aiba nici un fel de problema in viitor.
Nu-mi spune-ti va rog , nepotul meu s-a nascut in Spania si nu stiu daca are dreptul la alocatie pentru copii in Romania? La Primarie zice ca daca nu are domiciliu stabil in Romania nu vor proba dosarul.
Buna ziua. am urmatoarea problema: exista un teren al sotului meu pe care s-a construit o casa noua aflata in proprietatea sotului meu.Ptr.teren exista un act de donatie din anul 1997 conform caruia s-a facut dezmembrarea si sa-u inceput dmersurile ptr.inscriere la Cartea Funciara dar nu s-a terminat acest demers intre timp a expirat valabilitatea dezmembrarii facute si totul a ramas in aer. Ultimul extras CF pe care lam ridicat are pe el asa: Tata sotului 1/1 teren , tata si mama Sotului cate 1/2 casa batraneasca si sotul 1/1 casa corp 2. Precizez ca intre timp mama sotului a decedat. Sotul meu mai are 3 frati. Am fost la notar sa incerc sa fac demersurile ptr.separarea terenului sotului fata de restul terenului dar aceasta imi spune acuma ca fiind mama sotului moarta(si fiind pe extrasul cf) treb ptr.dezmembrare sa semneze si ceilalti 3 frati. Cred ca v-am ametit cu totul dar chiar nu stiu unde sa merg sa rezolv problema. In esenta mie mi-ar place daca s-ar putea legal sa nu mai tin cont de actul de donatie si sa fac un contractv de vanzare cumparare ptr.terenul respectiv cu TATA sotului meu. Am inteles ca ACTUL DE DONATIE este atacabil in instanta si chiar nu as vrea ca fiica mea sa nu poata face ce vrea ea cu casa respectiva+terenul cand va dori peste ani de zile. #-o
Ma intereseaza sa prestez servicii ptr.societati comerciale si anume sa ma ocup de completarea si transmiterea revisalului.. M-ar tenta sa-mi fac o firma care sa se ocupe cu asa ceva dar chiar nu stiu de unde sa incep.Specific ca sunt calificata ca economist si inspector resurse umane. Daca ma poate ajuta cineva... va multumesc anticipat.