avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate SinghPetronela

Activitate SinghPetronela

Răspuns la discuția Condamnare - minor, pedeapsa
ASTA INSEAMNA CA INCULPATUL MINOR STIA CA VA AVEA PEDEAPSA DE 2 ANI SI 6 LUNI DE ISPASIT CU IMPLINIREA VARSTEI DE 18 ANI, CEL PUTIN TEORETIC? Aceasta era de fapt intrebarea. Multumesc frumos.
Buna seara, as dori sa stiu si eu in dosarul 4111/302/2010 (jud. sector 5) ...se specifica urmatoarele :
Condamna pe inculpatul ...............la pedeapsa de 2 ani si 6 luni ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de tâlharie prevazuta de art.211 alin.1 si 2 lit.b si c , alin.2 ind.1 lit.a C.pen cu aplicarea cu aplicarea art 99C.pen si urmatoarele si art.74 alin.1 lit. c C.pen raportat la art.76 lit.c C.pen . In baza art.71 C.pen, art.3 Protocol 1 CEDO interzice inculpatului minor exercitiul drepturilor prevazute de art.64 lit.a C.pen cu exceptia dreptului de a participa la alegerile legislative , lit.b C.pen pe durata executarii pedepsei de la data majoratului. ... ASTA INSEAMNA CA INCULPATUL MINOR STIA CA VA AVEA PEDEAPSA DE 2 ANI SI 6 LUNI DE ISPASIT CU IMPLINIREA VARSTEI DE 18 ANI?
Răspuns la discuția Probleme cu firma de cablu
am cerut acest lucru si mi s-a spus ca trebuie sa se sfarseasca perioada contractului, dar in caz ca achit o alta taxa de aprx 200 e se va putea si rezilia contractul...
Buna seara as dori sa stiu si eu ce mi se poate intampla daca nu am achitat la firma de cablu abonamentul lunar care a ajuns astazi la un total de 560.59 ron.... deoarece nu mai am salariu si abonamentul s-a prelungit singur...
Mi se poate lua imobilul din aceasta cauza? Mi se spune in somatie ca voi fi executata silit si mi se mai comunica de o reziliere unilaterala care nu prea am habar ce inseamna.
Va multumesc
va iesi la sfarsitul acestui an

aveti idee cat costa actiunea in justitie pentru stabilirea paternitatii?
Buna seara, am si eu o intrebare pentru avocatii specialisti in domeniu... sa va explic intai situatia.. Fostul concubin a fost de curand arestat, eu sunt insarcinata si copilul nostru se va naste intr-o saptamana. Acesta doreste sa il recunoasca, dar eu vreau sa depun si actele de indemnizatie si alocatie a copilului, dupa depunerea dosarelor, daca il dau pe fostul concubin in judecata imi poate plati pensie alimentara pentru copil? Daca da in ce conditii si ce se intampla cu acesta daca nu plateste.
Va multumesc
Răspuns la discuția Talharie
Multumesc...as avea si eu 2 nelamuriri:

1: sunt eleva, am facut 18 ani, am un copil de 5 luni, necasatorita, despartita de fostul concubin, locuiesc in 2 camere cu bunica mea, 2 surori si sora bunicii, eu si noul pui de om nu mai avem loc aici si as vrea sa intru in posesia unei locuinte. Fosta mea soacra avea "femeile" ei, dupa cum spunea ea si isi lua foarte usor o casa de la primarie, a luat una pentru ea si una pentru fiul ei in foarte scurt timp. Eu daca nu am "femeile mele" in interiorul primariei sa-mi bage dosarul in fata... Ce sanse as avea sa iau o locuinta si pentru mine, care stiu ca dupa 5 ani o pot chiar cumpara.
2:Am citi noul cod civil in mare, dar nu am fost lamurita cu o anumita chestie: Casatoria dintre un major si o minora este sau nu legala?
Discuție Locuinte ANL
Buna ziua, as avea si eu 2 nelamuriri

1: sunt eleva, am facut 18 ani, am un copil de 5 luni, necasatorita, despartita de fostul concubin, locuiesc in 2 camere cu bunica mea, 2 surori si sora bunicii, eu si noul pui de om nu mai avem loc aici:) si as vrea sa intru in posesia unei locuinte. Fosta mea soacra avea "femeile" ei, dupa cum spunea ea si isi lua foarte usor o casa de la primarie, a luat una pentru ea si una pentru fiul ei in foarte scurt timp. Eu daca nu am "femeile mele" in interiorul primariei sa-mi bage dosarul in fata... Ce sanse as avea sa iau o locuinta si pentru mine, care stiu ca dupa 5 ani o pot chiar cumpara.
2:Am citi noul cod civil in mare, dar nu am fost lamurita cu o anumita chestie: Casatoria dintre un major si o minora este sau nu legala?
Răspuns la discuția Talharie
As avea o intrebare: Daca copilul nu s-a nascut inca (mai are 1 luna) si tatal acestuia il recunoaste cat timp este in penitenciar poate iesi pentru a ma intretine pe minesi copilul meu?
Răspuns la discuția Talharie
Mi-a placut raspunsul dvs. Sa dea Dumnezeu sa fie eliberat mai ales ca am ramas singura cu un copil