avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate jacquelline

Activitate jacquelline

Concediu de odihna Functionar public.
Desi, conform regulamentului intern, am dreptul la 25 zile, in realitate nu mi-au fost acordate mai puține.
Este de competenta ITM-ului sa solutioneze aceasta problema sau trebuie sa ma adresez ANFP-ului?
Evident ca pot astepta comunicarea hotararii dar asta dureaza. Doresc sa stiu daca cei de la arhiva ma pot ajuta cu aceasta informatie.
Cheltuieli de judecată
În situația în care nici pe portal nici în formatul electronic al dosarului nu se menționează nimic referitor la acordarea cheltuielilor de judecată (desi am cerut sa-mi fie platite), iar solutia pe scurt se pune la dispoziție prin mijlocirea grefei instanței, daca sun la arhivă îmi poate da cineva informatii cu privire la acest aspect
Exista posibilitatea ca pe portal sa nu fie mentionat nimic despre cheltuielile de judecata și totusi sa fie acordate? Eu am depus chitantele cu onorariul avocatei pe care am avut-o
Am avut un proces civil prin care am solicitat anularea unui act administrativ, restituirea sumelor platite catre parat in baza acelui document si a cheltuielilor de judecata. La termenul de astazi instanta s-a pronuntat astfel: admite in parte actiunea in sensul ca inlocuieste sanctiunea prevazuta in actul administrativ contestat cu una mai blanda, dispune restituirea sumelor retinute in baza actului respectiv, insa nu se mentioneaza nimic despre cheltuielile de judecata. Asta inseamna ca instanta mi-a respins achitarea acestor sume de bani?
In caz afirmativ, imi puteti indica temeiul legal in baza caruia sa fac apel si sa solicit si achitarea acestor sume?
Intr-un proces civil se poate face recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cum pot afla, in cazul partii adverse, data cand a primit sentinta astfel incat sa pot calcula acel termen de 15 zile?
Cand ma pot adresa instantei pentru a cere hotararea definitiva?
Pentru ședințele în care se dispune amânarea pronunțării se emite încheiere de sedinta?
Im caz afirmativ aceasta se comunica părților?
Am vazut ca pentru fiecare termen de judecata trebuie sa existe neapărat o incheiere de sedinta suv sancțiunea nulității. Pentru termenul în care s-a dat amânarea inițială a pronunțării nu exista o încheiere de sedinta. După acel termen a mai fost unul în care s-a dispus încă o amânare. Pentru termenul la care nu am încheierea de sedinta pot solicita întocmirea ulterioare a acesteia

Cornel Vasile a scris:

Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Va rog sa ma lamuriti cate amanari poate da o instanta de judecata pana la pronuntarea unei sentinte. Este un litigiu de munca, dosarul are 2 ani de cand se afla depus, am avut deja o amanare initiala si o amanare ulterioara a pronunțarii. Mi se pare incredibil ca in termen de 2 ani și dupa 11 termene de judecata judecatorul sa nu fie in stare sa se pronunte.
Se poate face plangere impotriva judecatorului daca dosarul tot este taraganat?
Suspendare activitate funcționar public și posibilitate de a lucra ca si personal contractual

Există posibilitatea ca un funcționar public sa-si suspende activitatea pe o perioada de 12 luni, iar in aceasta perioada sa desfăsoare activitate contractuala in cadrul altei instituții publice (contract pe perioada nedeterminata)?
În caz afirmativ, ar trebui sa aduca la cunostinta institutiei in care isi desfasoara activitatea ca si personal contractual cu privire la faptul ca are activitatea suspendata?
Imi puteti indica si o baza legala?