avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate blueblood

Activitate blueblood

Va multumesc!
Am crezut ca sunt recomandari special destinate dupa caz sau cazuri.
Vă mulțumesc!
Si cum pot afla recomandarile autoritatilor?
Buna seara, astazi am aflat ca doi din colegi de ai mei care lucreaza in aceasi incapere dar pe alta grupa, au fost diagnosticati cu sars-cov-2, au stat in carantina si acum au revenit la munca.
Intrebarea mea este daca angajatorul avea obligatia se a informa intern despre aceste cazuri? Nu devine acest lucru un interes public?
am inchiriat o camera intrun apartament cu 4 camere de vreo 6 ani din care 3 ani am administrat apartamentul, iar propietara acum un an sa gandit ca sa nu mai platesc chirie dar in schimb sa cumpar solutii de curatat, sa mentin curatenia in apartament si sa umblu sa achit cheltuielile, dar la ceva timp a inceput sa imi ceara tot felul de alte lucruri ca de exemplu pe banii mei am schimbat jaluzelele la unu din balcoane, sau pe banii mei am mai facut o deschidere la geamul termopan de la mine in camera si am schimbat si sticlele ca vara mureai de cald. Si tot asa de am ajuns sa depasesc chiria pe care o dadeam la inceput, la inceputul acestei lunii am vorbit cu ea si imi vorbea de sus apoi mam suparat si iam spus drept ca nu mai vreau sa ma ocup de nimic si sa ii dau chiria care o cere si gata si a fost deacord, dar acuma fara sa imi spuna direct sa plec, cauta sa ma scoata din apartament dupa cate am facut eu pentru ea chiar si verificarea tehnica periodica a centralei termice este facuta pe banii mei. Asi dori sa intreb ce se poate face in acest caz, doresc sa mentionez ca in tot acest timp nu a vrut sa imi faca contract ca sa nu mai plateasca si la stat, si bineinteles exista si hartii pentru fiecare luna semnate ca a primit sumele complete de bani iar eu unu nu imi place sa ma tot mut de colo colo iar daca o fac doresc sa imi recuperez banii pierduti pe acest apartament. Va multumesc
Va multumesc
Va trebui sa lucrez atent cu aceasta firma deoarece fratele patronului unde imi desfasor activitatea Lucreaza de zeci de ani la primaria orasuli si din cate stiu are prieteni cheie in functii mari ale institutiilor publice si de stat.
Buna seara, Lucrez la o firma de termopane de 6 ani si tocmai am aflat de la I.T.M. ca eu am contractul desfacut de aproape un an si nu am fost instintat de catre conducerea firmei, ba mai mult de atat, cand am semnat contractul in 2007 eram trecut cu 8 ore si defapt eu am fost trecut cu 4 ore iar eu la firma respectiva lucrez in jur 11 ore zilnic, nu mi sa eliberat un exemplar al contractului si nici nu mam gandit ca este nevoie, nu am semnat nici un stat de plata, in anii astia nu am facut si semnat protectia muncii, sediul firmei este la peste 300km de orasul unde lucrez eu acum iar aici ar fi un punct de lucru care nu figureaza nicaieri deoarece este pe terenul la unui frate de al sefului care pe terenul respectiv este o hala construita si nu este intabulata.
Intrebarea mea este daca deschid un proces care desigur dureaza ani de zile imi voi putea recupera orele pierdute, banii pe concedii deoarece nu am avut deloc concediu in anii acestia, si daunele morale ca lucrez in niste conditii de nedescris.
Salutare, asta nu poate sa treaca ne observata. Astazi cum stateam ca pieton la un semafor pentru pietoni care era rosu, am vazut ca doi oameni fugeau catre mine si imi ziceau sa fug dar nu imi dadeam seama de ce fugeau si nici de ce sa fug eu, si cand ma uit in spatele lor era un pulvere gri mare de peste 1.7 metri si in ultima instanta mam tras la 2 metri in spate chiar linga gardul viu ca mai in spete nu mai puteam merge, nici nu mam gandit ca o sa ma ajunga acolo dar tot degeaba, o masina de la salubritate care tracea, soferul nu se uita ca sunt pietoni sau masini parcate a dat drumul al jetul de apa chiar daca cineva statea la semafor, acuma ca am fost stropit nu ii nimic ca se usuca dar, apa cu care stropea avea ceva solutie in ea ca iesia spuma si de la jetul ala de apa mai sarea praf, nisip si pietre.
Astazi dupa servici, trebuie sa merg la oftalmolog sa vada ce am ca ma ustura un ochi. Intrebarea mea este ce pot face in instanta daca este mai grav decat cred, exista in Codul Rutier art. 35 ceva dar nu prea ajuta din cate observ.
<< Multumesc >>
Pai cred ca iti da cu suspendare orice ar fi... numai ca ti se adauga la cazier...
Dupa cum citesc inseamna ca nu prea ii place mamei iei de tine....
Pe data de 15 a lunii acestea am primit un telefon de la seful meu care fiind suparat pe mine ca nu am venit sambata la servici mi-a zis sa imi caut de lucru in alta parte, si eu daca am vazut ca e suparat pe mine pentru un lucru care el il stia bine ca nu veneam sambata si duminica, am zis ca imi voi baga somaj si intre timp voi cauta alt loc sa ma angajez.
Am sunat la firma pe data de 18, sa imi pregateasca actele pentru somaj si dupa vreo 3-4 ore m-au sunat sa vin inapoi la servici.
Intrebarea mea este: Se poate sa nu fie platite darile la stat?
Mai vreau sa spun ca aprilie am avut probleme de sanatate si mi-a eloberat o adeverinta medicala cu ceva date trecute pe acolo si medicul de familie mi-a zis ca la dumneaiei sunt in regula.