avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Activitate lcaval

Activitate lcaval

Multumesc pentru raspuns. Da, sunt unic proprietar. In cazul in care nu este gasit la domiciliu sau refuza sa semneze de primire, este suficienta dovada trimiterii acestei notificari cu confirmare de primire si continut declarat?
Buna ziua. In urma decesului ambilor parinti, dupa dezbaterea succesiunii, am mostenit casa acestora aflata intr-o comuna din judetul Ialomita. Neavand posibilitatea de a locui permanent acolo, am fost de acord ca aceasta sa fie ocupata de fratele meu, urmand ca acesta sa intretina aceasta proprietate. Nu numai ca nu a intretinut-o, dar a si distrus mare parte din ea de-a lungul mai multor ani. Acum, el neavand niciun drept asupra acestei proprietati si neexistand niciun act care sa-i confere vreun drept de ocupare a acesteia, care ar fi calea legala de evacuare? Din ce am citit, am inteles ca in acest caz ar trebui notificat sa paraseasca locuinta intr-un termen de 5 zile, iar aceasta notificare nu trebuie neaparat facuta prin intermediul unui executor judecatoresc. Cum sa procedez pentru a putea dovedi ca a primit aceasta notificare?
Multumesc!
Buna ziua.
Prevederile OUG 34/2014 privind dreptul la retragere se aplica in cazul unui contract de prestari servicii de constructii si amenajari interioare (renovarea unui apartament)?
Cu respect
Mulțumesc pentru răspuns.
Ideea este dacă este legal sa se facă convocarea în același convocator, respectându-se procedura legala (avizier, tabel, scrisori recomandate) pentru ambele, atât pentru adunarea generala cât și pentru eventuala adunare generala reconvocata în cazul neintrunirii cvorumului la cea dintâi
Mulțumesc pentru răspuns.

"In convocatorul afisat initial se trece de genul : se convoaca adunarea generala la data x si ora Y cu ordinea de zi...... In caz de neindeplinire cvorum 50%+1 se reconvoaca AG la data y ora z"
Cand se fac listele sau se trimit prin posta la fel se poate trece iar conditiile legale sunt indeplinite, adica ambele au fost afisate cu 10 respectiv 3 zile inainte si proprietarii au luat la cunostinta."
Ce părere aveți?
Avand in vedere modalitatea de convocare a Adunarii Generala a Proprietarilor si avand experienta anilor anteriori in care nu s-a intrunit cvorum, se poate stabili prin convocator si data unei eventuale (foarte posibile) a doua Adunari Generale? Pentru a nu mai repeta intreg procesul de convocare
Buna ziua.
Am tot cautat in discutiile de pe forum, dar tot mai am lucruri neclare. Pe scurt, situatia se prezinta asa: Tatal decedat pe 5 februarie, urmasi mama, eu si fratele meu. Mama este alcoolica, fratele are probleme psihice. Ideea este ca nu ne putem intelege, nici nu cred ca va fi posibil prea curand. Nu vreau decat sa primesc ceea ce mi se cuvine, fara certuri si alte discutii consumatoare de timp, bani si sanatate. Este de ajuns sa-mi exprim optiunea de acceptare a succesiunii? Cum fac asta si care ar fi eventualele scenarii posibile?
Răspuns la discuția Succesiune apartament ipotecat
Imprumutul este pe numele meu cu sotul garant. Vreau sa platesc imprumutul. Ideea era daca prin succesiune, fratele poate cere sa fie scoasa de sub ipoteca cota lui, ceea ce ar implica, probabil, aducerea altor garantii, sau nu poate face acest lucru pana la termenul cand apartamentul iese de sub ipoteca.
Buna ziua.
Am un imprumut bancar cu ipoteca, garantat cu un apartament apartinand parintilor. In cazul decesului unuia dintre parinti, ce se intampla cu ipoteca? Mai am un frate, iar ca proprietari ai apartamentului ipotecat sunt trecuti ambii parinti.
Cu respect.