avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate claudzik86

Activitate claudzik86

Răspuns la discuția Pensie alimentara copil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca se dovedeste ca nu est capabil sa aiba grija de copil drepturile vor fi exclusive ale d.voastra si obligat sa plateasca pensie de intretinere(aceasi problema am avut).saptamana viitoare legalizez sentinta prin care este obligat sa platesca pensie alimentara si voi merge din 3 in 3 luni (sau 2!!??!! nu stiu exact daca s.a schimbat) si voi face plangere la politie.Poate prima oara va primi NUP dar nu ma voi da batuta,voi lupta pentru drepturile copilului.Am primit autoritate parinteasca exclusiva primita ce l.am dat in judecata pentru stabilirea paternitatii.Trebuie sa fiti hotarata!!! """abandonul de familie e caz penal...cred ca legea nu e atat de permisiva incat sa ramana rece la repetarile cu rea-credinta si rea-vointa a celui reclamat. o amenda penala, ceva de genu'...i-ar putea aplica, drept invatatura de minte si poate un bobarnac ce sa-i aminteasca de faptul ca are un copil pt care e responsabil. ""
buna ziua! conform noului cod civil pensia alimentara se poate plati retroactiv,de la data in care s-a stabilit paternitatea copilului? Cand am intentat procesul pentru paternitate nu am cerut si pensia de intretinere #-o...multumesc !
#-o buna ziua! O hotarere din 21.01.2014,la mijloc un minor,proces paternitate- am depus doua cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti,au trecut 6 luni si domnii judecatori au intrat in vacanta.... un sfat? oare vor redacta anul acesta hotararea? mai e cineva in cazul meu ?in textul de lege nu scrie ca sunt obligati sa redacteze hotararea in cel mult 60 de zile? Cand am depus cea de-a doua cerere de urgentare mi s.a spus ca ar trebuie sa vin saptamanal pana se va gandi sa citeasca si cererea mea... :(:((
o pensiealimentara pe hartie??? care neplatita 3 luni si cu o plangere din partea doamnei duce la dosar penal???Poate legile in Romania sunt facute sa fie incalcate,dar cu siguranta daca tatal nu plateste pensia iar mama din 3 in 3 luni depune plangere penala tot se va rezolva ceva.strans de imprejurari macar munca in folosul cominitatii sa faca,daca nu sunt capabili sa isi asume o responsabilitate.
data casatoriei si schimbarii numeleui a fost inainte de a deschide acest proces,iar toate citatiile pe care le primea acasa erau luate la cunostiina.
am deschis un proces pentru paternitatea copilului meu.tatal micutei nu a avut bunavointa de a se prezenta macar o data,nici macar la IML pentru recoltarea probelor pentru testul serologic de paternitate.am avut castig de cauza prin lipsa lui.am ordin judectoresc definitiv si irevocabil,dar in ciuda acestui act nu pot merge mai departe cu trecerea tatalui in certificat,depunerea cererii pentru pensie alimentara si nici nu pot sa.l execut silit pentru cheltuielile de judecata pentru ca,SURPRIZA, dumnealui era casatorit cand am deschis procesul si si-a schimbat numele cu cel al sotiei plus ca eu facut inversia de prenume( pe el il cheama GEORGESCU X-Y ir eu am il chemam i procesc pe GEORGESCU Y-X) Am depus cererea de îndreptare a erorii materilae formulate de reclamantă,dar mi-a fost respinsa.(Respinge ca neîntemeiată cererea de îndreptare a erorii materiale formulată de către reclamanta),af facut recurs,dar totul merge atat de greu mi-au dat termen dupa 3 luni de la respingere. un sfat va rog!!! acum totul se desfasoara cu usile inchise in camera de consiliu,daca am inteles bine. UN SFAT VA ROG. MULTUMESC!!
ce-mi puteti spune despre pensia alimentara??de cand s-a nascut fetita eu si tatal ei am locuit doar 7 luni impreuna.... fetita va primi banutii odata cu recunoastrea ei de catrea tata sau va primi si pentru ceilalti 6 ani si 5 luni( sau 7...) ???????? multumesc anticipat!!!
multumesc de raspuns!!!
Sunt Claudia,25ani din Iasi,mama unei fetite de aproape 7 anisori.un copil minunat care imi face zilele frumoase.de cand a aparut pe lume am fost ajutate de parintii mei,tatal micutei fiindu`mi alaturi doar in primele luni de sarcina,ca mai tarziu spunand ca nu este a lui.inainte de a implini un anisor,l`am dat in judecat pentru a-si recunoaste copilul,dar increderea mea in el m`a facut sa renunt la proces,sperand ca va face ce a promis...."sa nu ne taram prin tribunale si sa rezolvam singuri".intrebarea mea este,ce as putea face acum?am nevoie de sfatul unui avocat,fetita e destul de marisoara si daca pana acum ma vedeam o mama luptatoare,acum ma sperie gandul ca are liniuta in loc de numele tatalui...:(...iti multumesc din suflet si astept un raspun,un sfat,o idee....sa il dau in judecata???nu mai stiu nimic d eel d eaproximativ 2 ani...