avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara copil

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se poate beneficia de pensie alimentara pt. copil, din partea tatalui biologic, atat timp cat acesta nu l-a recunoscut? Care sunt pasii ce tb. infaptuiti pt. ca micutului sa i se cuvina acest drept?
Va multumesc anticipat tuturor.:(
Cel mai recent răspuns: claudzik86 , utilizator 02:46, 6 Septembrie 2015
Buna ziua,
Va trebui sa-l chemati in instanta pe tatal biologic si sa solicitati sa se constate ca este tata.
Dupa aceia ii puteti solicita pensia pentru copil.
Din momentul in care se va constata ca-i este tata, acesta va deveni "parinte" cu aceleasi drepturi ca si mine? Va multumesc.
DA! daca i se acorda si domniei sale autoritate parinteasca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va avea aceleasi drepturi ca si dvs., ba chiar unele in plus. El va avea NUMAI drepturi, iar daca nu vrea sa plateasca pensia alimentara nu pateste nimic. Daca declara ca nu are venituri copilul va "beneficia" de o pensie de 250 de lei pe luna numai pe hartie. Chiar aveti nevoie de banii astia in schimbul libertatii dvs. si a copilului dvs.?
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
25Maria23, utilizator
Va multumesc mult tuturor.

Alte discuții în legătură

Proces de paternitate amiriana amiriana Buna ziua, M-ar interesa sa stiu care sunt demersurile privind procesul de recunoastere a paternitatii a unui copil din afara casatoriei sau, daca in ultimele ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)
Decizie irevocabila- autoritate parinteasca invisiblemoon1 invisiblemoon1 Buna ziua, Va cer ajutorul intr-o problema delicata. Sunt o mama care am divortat de curand, de aici, decizia irevocabila privind cresterea copilului de ... (vezi toată discuția)