Buna ziua,
M-ar interesa sa stiu care sunt demersurile privind procesul de recunoastere a paternitatii a unui copil din afara casatoriei sau, daca in ultimele 6 luni s-a introdus vreun nou formular din care sa reiasa faptul ca tatal biologic al copilului are cunostinta de existenta copilului. Mentionez faptul ca am intentat un astfel de proces cu un an in urma(copilul avea 3 luni) si inca nu am primit nici un raspuns concret din partea avocatului angajat de mine,( in calitate de mama a copilului.) si nici vreo citatie. Mi s-a adus la cunostinta numai faptul ca tatal biologic a refuzat sedinta de informare privind medierea.
Multumesc.
Actiunea e de stabilire a paternitatii. Nu v-ati mai interesat la avocat ce se intampla cu acel dosar.. a depus cererea in instanta sau pt ce ati angajat acel avocat ?
Ati platit avocatul pe care l-ati angajat sau aveti vreo dovada ca l-ati angajat?
Daca avocatul nu va raspunde va duceti cu dovada la barou, pentru ca un astfel de avocat va pierde procesul sau poate chiar lucreaza pentru partea adversa.
In ultimele 6 luni nu s-a introdus vreun nou formular din care sa reiasa faptul ca tatal biologic al copilului are cunostinta de existenta copilului.
Doamna,ganditi-va bine daca doriti ca tatal biologic sa recunoasca copilul,pt ce?pentru o pensie alimentara,pe care dc nu o plateste tot dvs aveti de alergat e la politie,etc,sa exercitati autoritatea parinteasca in comun si cand doriti sa plecati cu copilul in vacanta in strainatate sa nu puteti fara semnatura lui?credeti ca-l veti responsabiliza?nu!!! va zic eu,ci ii veti da o arma sa o foloseasca impotriva dvs de cate ori veti avea nevoie de vreo semnatura,daca era un tata interesat de copil nu era nevoie sa alergati dvs dupa el,copilul nu pierde nimic dc tatal nu-l recunoaste,dar dvs puteti pierde mult timp,bani,nervi,stres in momentul in care veti avea nevoie de vreo semnatura, ceva
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri .
Acum va raspund si eu, deci: da, avocatul a fost platit si am semnat un contract cu el cu 9 luni in urma.Mi-a spus ca dosarul a fost depus in instanta dupa ce paratul a refuzat medierea. M-am gandit si la posibilitatea de a se alia cu paratul, insa nu pot tine legatura prea usor cu avocatul deoarece procesul este deschis la Bucuresti, iar eu si copilul locuim in alt judet.(cs)Tocmai in ideea ca in urma cu 2 luni avocatul m-a instiintat de acel ,,formular" care a iesit peste noapte probabil prin care tatal biologic este solicitat sa declare daca are cunostinta de existenta copilului.
pt alexa_sidorencu: stiu care sunt urmarile dupa ce vom castiga procesul insa consider ca si copilul are drepturi....daca el nu accepta copilul , se va stabili custodia unica in favoarea mea si, in baza acelei hotarari judecatoresti, nu voi avea nevoie de semnatura lui pt orice.Cat despre pensie alimentara...nu este in situatia de a se putea sustrage....iar in ce priveste stressul, nervii etc e ok: lupt pt copilul meu, deci o fac motivat !
Mai stiti ceva despre dosarul dvs, macar a fost depus in instanta, nu il sunati pa avocat sa il intrebati nimic de el ?
Uitati-va pe portalul instantei, macar aflati online daca aveti dosar pe rol sau nu.