avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de paternitate

Buna ziua,
M-ar interesa sa stiu care sunt demersurile privind procesul de recunoastere a paternitatii a unui copil din afara casatoriei sau, daca in ultimele 6 luni s-a introdus vreun nou formular din care sa reiasa faptul ca tatal biologic al copilului are cunostinta de existenta copilului. Mentionez faptul ca am intentat un astfel de proces cu un an in urma(copilul avea 3 luni) si inca nu am primit nici un raspuns concret din partea avocatului angajat de mine,( in calitate de mama a copilului.) si nici vreo citatie. Mi s-a adus la cunostinta numai faptul ca tatal biologic a refuzat sedinta de informare privind medierea.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
amiriana, utilizator
Cel mai recent răspuns: amiriana , utilizator 14:35, 11 Martie 2014
Multumesc tare mult pentru sugestie, gi-jane-2 ! Am cautat si am gasit prezentarea dosarului in Instanta Judecatoreasca a sectorului 5, unde am aflat si cauzele amanarii procesului. Multumesc inca o data, mi-ati fost de mare ajutor!
amiriana a scris:

.daca el nu accepta copilul , se va stabili custodia unica in favoarea mea si, in baza acelei hotarari judecatoresti, nu voi avea nevoie de semnatura lui pt orice.Cat despre pensie alimentara...nu este in situatia de a se putea sustrage....iar in ce priveste stressul, nervii etc e ok: lupt pt copilul meu, deci o fac motivat !

Va amagiti cu apa de ploaie. Daca dv tineti mortis sa-l aveti ca tata in acte, s-a dus custodia unica.
Custodia unica nu se da dc tatal nu doreste sa aiba de a face cu copilul,pt ca este dreptul copilului ca ambii parinti sa imparta autoritatea parinteasca,asa ca doamna....nu aveti decat sa dovediti instantei ca tatal este un real pericol pt copilul lui si atunci veti exercita singura autoritatea parinteasca.Cam greu totusi sa convingeti instanta de acest lucru dc dvs alergati dupa el sa recunoasca copilul.
In legatura cu pensia alim. caz concret:tatal nu plateste pensia 6 luni,lucreaza legal,isi face vacantele in afara tarii,dupa ce-l scutura politia,depune 100 lei,cu toate ca datora1200,eh....stiti ce zice politistul:"pai vedeti doamna?nu e rea credinta,a depus bani" stiti ce spune procurorul?NUP,ca nu a aratat rea credinta....a platit 100 lei....asa ca,eu una,m-as lipsi cu totul,de fapt,asta am si facut....ca m-am saturat sa alerg dupa niste bani pe care nu-i voi primi niciodata,dar in cazul dvs sunt sigura ca va fi altfel,veti fi motivata ca luptati pt copilul dvs si eu tot pt copilul meu luptam,dar prefer sa-i fac o prajitura decat sa alerg pe la politie pt declaratii
mult succes
Si daca nu se prezinta in instanta si nu isi recunoaste copilul, nu dovedeste ca ar fi interesat nici de copil si nici sa exercite autoritatea parinteasca. Sunt sanse ca mama sa exercite autoritatea parintesca si daca n-o fi asa.. se gasesc solutii cand se intampina o problema. Nu stiu daca e cazul sa pui in balanta o vizita in afara tarii cu faptul ca ai un tata macar in certificat, macar sa stii cum il chema si cine e. Si pt o vizita in afara tarii, se poate apela la instanta pt a suplini acordul tatalui. iar daca in timp se dovedeste ca tatal nu exercita in vreun fel autoritatea parinteasca sau o face cu rea credinta fata de copil, instanta poate admite o alta cerere de exercitare a autoritatii parintesti.
Fiecare isi stie situatia cel mai bine si cam stie cum e mai bine pt el si copilul lui.

Cred ca in fiecare raspuns pe care l-am primit exista un mic adevar insa....parerea mea este ca Instanta hotaraste....timp in care eu nu imi fac timp pt a-l dispretui sau desconsidera pe cel care, biologic este tatal copilului meu. Chiar daca exista sansa de 1 % sa pierd procesul sau pensia alimentara, pt mine conteaza ca am incercat sa-i deschid ochii acelui om. Iar daca ne va intoarce in continuare spatele, e pierderea lui nu a noastra! Eu am copilul, el are constiinta incarcata! Nu prezinta nici un fel de stress pt mine, timpul pe care il acord ( a nu se intelege ,,il pierd") pt a incerca sa deschid portita unei mici posibilitati: aceea in care tatal si fiul sa se cunoasca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna- neplata pensie alina_20 alina_20 Buna seara daca sunt divortata la notar cu un copil minor pe care il cresc eu dar cu custodie comuna pot sa deschid un proces la tribunal pt a avea doar eu ... (vezi toată discuția)
Cedarea autoritatii parintesti Ionela11111 Ionela11111 Buna ziua, in urma divortului cu tatal fetitei mele, am stabilit custodie comuna, s-a stabilit o pensie alimentara care nu a fost pana acum oferita de care ... (vezi toată discuția)
Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)