Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se poate beneficia de pensie alimentara pt. copil, din partea tatalui biologic, atat timp cat acesta nu l-a recunoscut? Care sunt pasii ce tb. infaptuiti pt. ca micutului sa i se cuvina acest drept?
Va multumesc anticipat tuturor.:(
claudzik86
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
daca se dovedeste ca nu est capabil sa aiba grija de copil drepturile vor fi exclusive ale d.voastra si obligat sa plateasca pensie de intretinere(aceasi problema am avut).saptamana viitoare legalizez sentinta prin care este obligat sa platesca pensie alimentara si voi merge din 3 in 3 luni (sau 2!!??!! nu stiu exact daca s.a schimbat) si voi face plangere la politie.Poate prima oara va primi NUP dar nu ma voi da batuta,voi lupta pentru drepturile copilului.Am primit autoritate parinteasca exclusiva primita ce l.am dat in judecata pentru stabilirea paternitatii.Trebuie sa fiti hotarata!!! """abandonul de familie e caz penal...cred ca legea nu e atat de permisiva incat sa ramana rece la repetarile cu rea-credinta si rea-vointa a celui reclamat. o amenda penala, ceva de genu'...i-ar putea aplica, drept invatatura de minte si poate un bobarnac ce sa-i aminteasca de faptul ca are un copil pt care e responsabil. ""