avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate Austin

Activitate Austin

Răspuns la discuția Probleme dupa o executare silita
Pai din spusele executorului la care se afla acum dosarul inchis, au incercat din nou sa deschida dosar pt aceasta suma de 114 ei. Numai ca executorul mi-a spus ca nu a inaintat dosarul pt ca, conform legii, orice pretentii ai ca si creditor ceri odata, intr-un dosar. Alte pretentii dupa sunt nule si in afara legii, asta cand vorbim de aceeasi datorie, pentru ca practic vorbim de acelasi cont la creditor, aceeasi datorie.

LE: Si ca sa nu mai spun ca mai nou in dosarele creditorului apar cu 400 si ceva de lei datorie: cei 114 lei plus cheltuieli pt a2a incercare de executare esuata pt ca executorul nu a vrut sa inainteze din nou dosar, incalcand astfel legea.
Răspuns la discuția Probleme dupa o executare silita
Pai contractul e de pe vremea cand penalitatile nu aveau voie sa depaseasca suma datorata, drept dovada ca o perioada pana la executare, cand s-a atins acest dublu, penalitatile s-au oprit. Practic acea suma de 1700 sunt jumate suma datorata, jumate penalitati. Tocmai pentru ca au modificat unilateral comisionul de penalizare pt intarziere, 50 de lei chiar si la o zi dupa intarziere, m-am suparat pe ei si refuzasem plata. Stiu acum ca nu am procedat corect pe vremea aia, insa ce a fost a fost. Plus ca din ce stiu eu, corectati-ma daca gresesc, odata deschis dosar de executare, orice pretentii au le cer prin executor, iar dosarul se inchide numai la stingerea totala a debitului + penalitati. Odata inchis dosarul se considera ca creditorul si-a recuperat toata datoria si nu mai poate avea alte pretentii, implicit nu mai poate deschide alt dosar. Iar acea suma datoare din biroul de credite dispare la 4 ani dupa confirmarea platii de creditor din ce stiu, iar in fiecare luna in care e raportata datorie neplatita, termenul de 4 ani se reseteaza, nu?
Buna ziua, am o problema in care nu stiu cum sa actionez.
Am avut un card facut in 2004 la un credit doar cu buletinul (eram mai mic si prost pe vremea aia). La un moment dat au modificat clauze unilateral, eu n-am actionat cum trebuia si am fost executat silit pt suma de aprox 1700 lei, la care s-au adugat in jur de 500 onorariu executor plus cheltuieli de executare, dosar inchis in ian 2014, deci poprita toata suma. Anul asta in mai aflu ca sunt in continuare raportat in biroul de credite cu datoria de 114 lei la acest Creditor. Dupa 6 luni de telefoane peste telefoane, pt ca nu mai au birou la mine in oras, trimis hartii pe mail si fax, primesc raspuns ca sunt dator la ei cu 114 lei, si stupoare, inca aprox 300 cheltuieli de executare. BEJ la care am avut dosarul a decedat anul trecut, am reusit sa aflu unde mi-au trimis dosarul, si la noul BEJ aflu ca au incercat sa ma execute iar pt cei 114 lei, pe acelasi dosar, insa executorul a refuzat sa inainteze dosarul de executare din motive lesne de inteles. Eu as dori sa ii dau in judecata cu cerere de daune, insa nu stiu cate sanse am. Altii m-au indrumat care ANPC. Ce parere aveti?
Buna ziua, am o problema in care stiu ca am dreptate conform legii, insa nu stiu cum sa actionez.
Am avut un card facut in 2004 la un credit doar cu buletinul (eram mai mic si prost pe vremea aia), asta ca sa intelegeti unde fara sa incalc regulile forumului. Bun, la un moment dat au modificat clauze unilateral, eu n-am actionat cum trebuia si am fost executat silit pt suma de aprox 1700 lei, la care s-au adugat in jur de 500 onorariu executor plus cheltuieli de executare, dosar inchis in ian 2014, deci poprita toata suma. Anul asta in mai cand am vrut sa fac un credit pt masina la o banca cooperatista mi-au spus ca sunt in continuare raportat in biroul de credite cu datoria de 114 lei la acest Creditor. Dupa 6 luni de telefoane peste telefoane, pt ca nu mai au birou la mine in oras, trimis hartii pe mail si fax, primesc raspuns ca sunt dator la ei cu 114 lei, si stupoare, inca aprox 300 cheltuieli de executare. BEJ la care am avut dosarul a decedat anul trecut, am reusit sa aflu unde mi-au trimis dosarul, si la noul BEJ aflu ca au incercat sa ma execute iar pt cei 114 lei, pe acelasi dosar, insa executorul a refuzat sa inainteze dosarul de executare din motive lesne de inteles. Pe langa abuzul clar, creditorul imi creeaza si prejudiciu al imaginii in fata bancilor, plus ca mi-au dat peste cap planurile de a face un imprumut pt nunta care e peste jumatate de an. Eu as dori sa ii dau in judecata cu cerere de daune, insa nu stiu cate sanse am. Altii m-au indrumat care ANPC, as dori o parere profesionista. Va multumesc!
Prin utilizare keylogger, printre altele, ii inregistrezi si parolele personale, si asta spune tot: nerespectarea spatiului privat!

In alta ordine de idei, fiind in bransa iti spun atat: oricat de avansata ar fi colega, ca la ce ai tot scris aici deja nu mai am incredere ca de-asta ii inregistrezi miscarile, daca avand la dispozitie suita antivirus, de unde poti face limitari, Active Directory, de unde ii pot controla indeaproape accesele, acces la toata reteaua, acces la setarile PC-ului ei, acces la loguri si la altele care nu-mi vin acum in cap si nu reusesti sa ii urmaresti legal activitatea, schimba-ti meseria ca nu-i de tine. O zi buna!
Bun, deci cu alte cuvinte platesc suma de 875 care a ramas pana la lichidare, insa mai e o problema: de la biroul executorului mi s-a spus ca ei nu pot face inchiderea dosarului pana nu achit toate sumele cerute in prezent de cei de la Kruk... Adica daca Kruk peste noapte se hotaraste sa-mi mai ceara 1000 de lei pe nu stiu ce comision, inseamna ca eu trebuie sa platesc? Ce obligatii are executorul in clipa in care toata suma din dosar a fost virata in contul acestuia?
Buna ziua, am o problema cu un dosar de executare, si anume: Am facut angajament de plata pt suma de 1924.20 lei (incluzand taxele si onorariile executorului). Am platit deja 1050 lei, si vreau sa lichidez datoria prin plata sumei ramase de 875 lei. Insa mi s-a transmis de la executor ca suma totala de plata ramasa pt lichidare este de 1083 lei, caci asa le-a transmis firma Kruk la care aveam datoria, si ca nu imi poate inchide dosarul pana la achitarea acestei sume. Doamna de la Kruk mi-a transmis ca am de plata si 285 lei, reprezentand comisionul platit de Kruk la executor pentru deschiderea dosarului... Insa acea suma nu apare nicaieri in dosar. Este legal sa mi se ceara suma aceasta, si sunt obligat sa o platesc? Caci ceva nu e in regula aici...
Răspuns la discuția Prescriere datorie
pai domnule @Iancu Ionel, din putinele mele cunostinte despre lege, orice plata de-a mea intrerupre termenul de prescriptie si incepe altul nou, ceea ce inseamna ca imi fac rau cu mana mea, pentru ca atunci, legal, imi pot cere toata suma, cu penalitatile calculate de firma recuperatoare cu tot... In consecinta chiar nu vad avantajele aici.
multumesc frumos de informatii, un an nou cat mai bun! La Multi Ani!
Asa tin si eu minte, ca acele plicuri trimise prin posta nu sunt somatii oficiale, practic in acest timp nu am nici o citatie oficiala, document de tribunal, sau document semnat cu ei. Deci practic fiind implinit termenul de 3 ani, singurul lucru ce-l pot ei face este sa ma citeze intr-un proces, moment in care pot invoca prescriptia, am inteles corect?
Si inca o curiozitate: din clipa in care au preluat datoria de la cosmote, ei calculeaza am observat penalitati de intarziere. Sunt legale, atat timp cat eu cu firma asta nu am nici un contract de nici un fel semnat?