avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1631 soluții astăzi
Forum Activitate naejcon

Activitate naejcon

Veniturile din bonurile de masa se iau in calculul pensiei?
Multumesc pentru raspuns. La calculul stagiilor realizate in perioada de suspendare se foloseste coeficientul de corectie initial sau cel in vigoare in acel moment?
Cat poate fi suspendata pensia in cazul existentei unui eventual contract de munca? Dupa expirarea CIM, la recalculare, se foloseste acelasi coeficient de corectie sau cel in vigoare in acel moment?
Da, a stiut despre depunerea dosarului, dar nu a conoscut faptul ca exista decizia. Aceasta este datata decembrie, a fost primita in martie. Angajatul abia acum, in iulie a adus decizia.
Angajatorul a cunoscut doar intentia de depune a dosarului de pensionare. Nu a cunoscut existenta deciziei, nefiind informat de nimeni. Casa de pensii nu treuia sa anunte angajatorul ? Poate depinde angajatorul de vointa angajatului, daca vrea sa nu sa anunte ca i-a venit decizia de pensionare?
Care sunt consecintele situatiei in care un angajat nu anunta angajatorul ca a primit decizia de pensionare, primind in continuare salariu cateva luni ?
Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. Suntem in situatia de a amana convocarea adunarii generale a asociatiei, ca masura de impiedicare a răspândirii COVID-19. Mandatul membrilor comitetului executiv expira. Vor putea fi contestate documentele semnate pana la convocarea adunarii generale de alegeri?
elga50 a scris:

Pe liste, de la impricinat.


Temeiul legal poate fi art. 48 (2) din L 230/2007 ?

Multumesc.
Adriantot a scris:


Presedintele asociatiei sa mearga la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara cu ultima lista de plata, o cerere tip (se gaseste pe net sau acolo la ghiseu), suma de 100 lei +0,1% din valarea debitului.


Cum poate fi recuperata suma achitata la OCPI ?

Multumesc.
Adriantot a scris:

Orice notar din Romania poate autentifica un contract de vanzare/cumparare a unui apartament cu datorii consemnad in acest contract existenta datoriei si vointa cumparatorului de a prelua acea datorie, asa cum spune Legea 230/2007 in art. 20(3).


Chiar daca nu cunoaste datoria certa ?

Cunoasteti procedura de la OCPI ?