avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate ralucutzan

Activitate ralucutzan

am mai aflat ca acum vreo 11-12 ani la fel a facut si tatal lui (acum este decedat),a construit un gard pe proprietatea noastra,s au facut plangeri penale au ajuns in instanta si tatal meu a castigat si are hotararea judecatoreasca de atunci unde are castig de cauza.
diferenta fata de acum este k atunci nu era cadastru facut si ca atunci doar a construit gardul nu a daramat ,acum presupun k e mult mai nasol pentru el pentru ca a si daramat gardul nostru si apoi a facut altul. plus k l a si furat.Astept o parere!Va multumesc!
i am demontat si noi gardul am pozat totul babele plasa de gard pomi rupti de el,si a chemat el politia de dimineata si criminalistica sa faca poze!a verificat babele le a numarat plus plasa de gard a vazut k era lasata pe terenul lui sa nu zica apoi k i am furat noi.Ce nu inteleg eu este de ce acum politia a chemat si criminalistica si eu knd am chemat politia prima oara decat a facut u proces verbal si nu a chemat si atunci criminalistica???
Problema este k noi aveam inchis acolo o parte din teren cu gard de pste 20 de ani si el sustine k are cadastru din 2002,dar de ce s a trezit sa faca gard dupa 10 ani de la cadastru???
Noi avem in lucru cadastrul acum si am inteles k fiind suprapunere de teren noua ni se va refuza cadastru! Ce e este de facut in cazul asta???
In schimb titlu de proprietate pe care il avem noi este dinaintea titlului lui de proprietate,facut de comisile respective si cum trebuia!Nu inteleg cum i a acordat lui titlu de proprietate peste pamantul nostru,la cadastru nu se vedea?Cum au facut cadastru asa pe vorbe goale???
Va rog indrumati ma cu un sfat!!!Va multumesc!!!
buna ziua!am si eu niste nelamuriri!ieri dupa amiaza vecinul meu scump a asteptat sa plece toata lumea de acasa si apoi ne a daramat gardul din gradina si si a facut el alt gard intrand la noi in gradina cu 6 m pe latime si aproape 200 m lungime(1200mp).nu ne a anuntat cu nimik ne am trezit pur si simplu k nu mai avem gard nu avem poarta sa iesim la pamant in spate.El sustine k are acte pentru ce a facut.PRoblema sta astfel: el are un cadastru din 2002,noi acum eram in lucru cu cadastrul.Knd a venit sa masoare pamantul i a aratat lui tata k exista o suprapunere de teren.Tata are acte pe 10269 de m dintre care,partea dinspre vecinul meu este mostenire si are acte pe 4600 de mp(titlu de proprietate si de testamentu),iar diferenta ii revine de la bunicul meu ca mostenire unde trebuie sa faca succesiunea cu un frate.intrebarea mea este cum sta problema cu suprapunerea de teren la cadastru?Knd i a masurat suprafata cum aveam gardul inainte era ok iesea toata,acum dak o mpasoara nu o sa i mai iasa cei 1200 de m pe care i a luat vecinu.Cum se poate rezolva situatia asta?mi se pare exagerata suprapunerea,dak era o jumatate de m un metru mai era dar sunt 1200 de m.Este normal ce a facut el sa distruga gardu knd nu era nimeni acasa?Am chemat politia si a intocmit un proces verbal in cauza si urmeaza sa i faca plangere penala!cum se poate remedia situatia?Ii pot darama si eu gardul la lok?ajutati ma va rog k e tata e disperat si mai e si cardiac.Mentionez k vecinul este foarye bogat si are relatii mai ales la primarie,fiind finul primarului.
Răspuns la discuția executare cheltuieli de judecata
m am uitat peste hotarare si scrie ca toti trebuie sa plateasca suma de 6000 de ron,nu scrie de fiecare in parte!knd ati spus ca recupereaza de la cel pe care il poate taxa mai usor la ce v ati referit/?de exemplu care are mai multe bunuri sau care are pensie mai mare?
Răspuns la discuția succesiune (foarte complicata)
nu are niciunul dintre ei titlu de proprietate pe pamant este mostenire de la parintii lor,si nu au succesiunea facuta!
buna ziua!am si eu o intrebare: in urma unui proces pierdut trebuie sa platim cheltuielle de judecata in valoare de 6000 ron!cel care a initiat procesul a decedat intre timp.suma e 6000 de ron trebuia sa fie platita de 3 frati,adica 2000 de ron de fiecare!copii celui decedat nu vor sa plateasca aceasta suma!eu daca platesc partea mea de 2000 de ron,iar ceilalti nu platesc,ma vor mai executa pe mine sau doar pe cei care nu platesc?Cum fac sa achit aceasta suma care imi revine,fara sa mai am probleme daca ceilalti nu platesc?
buna ziua!am si eu niste intrebari in legatura cu o succesiune!bunicul meu a decedat in 1987.are 3 copii care nu au facut succesiunea (acum sunt in proces).le a lasat cate o casa la fiecare plus 3 pamanturi care le a zis verbal care al cui este(fara acte).unul dintre frati a decedat si au ramas 2 copii mostenitori.Din cele 3 pamanturi,unul dintre ei l a pierdut(nu stiu cum l a vandut primaria),unul a vandut din el o bucata(cred ca,cu semnatura fratilor) iar pamantul care i revenea "verbal" tatalui meu este in regula.Problema este ca acum vin cu pretentie ceilalti mostenitri la acest pamant.Mentionez ca tata a avut grija de bunicii mei,el i a ingropat,el le a facut toate pomenile ,absolut tot!are vreo sansa sa isi castige pamantul,iar daca va trebui sa l imparta cu ei are vreo sansa sa ia partea din fata???
Pe casa tatal meu are acte,dar pe curte are acte doar pe 250 mp(cum era pe timpuri voie sa ai)e posibil sa vina cu pretentii si in curte???(in acesta curte sta de mai mult de 30 de ani)este si cadastrul facut pe toata curtea.
va rog sa ma ajutati cu un sfat ,k innebunim de ani de zile sunt in procese si nu se rezolva nimik,se amana intruna.
buna ziua!am avut un o optica medicala in oras pe care am inchis o pentru ca nu a mers,am firma,am casa de marcat,aparatele,si vreau sa deschid duminica langa un targ dintr o comuna mai mare,dar doar duminica in restul saptamanii nu are rost pentru ca nu sunt oameni.am gasit spatiul necesar si vreau sa stiu de ce acte am nevoie,trebuie sa declar din nou punctul de lucru,sa modific adresa din casa de marcat sau pot s o fac ambulatorie?am nevoie de autorizatii de undeva?va rog sa ma ajutati!!!nimeni pe nicaieri nu mi zice nimik concret