buna ziua!am avut un o optica medicala in oras pe care am inchis o pentru ca nu a mers,am firma,am casa de marcat,aparatele,si vreau sa deschid duminica langa un targ dintr o comuna mai mare,dar doar duminica in restul saptamanii nu are rost pentru ca nu sunt oameni.am gasit spatiul necesar si vreau sa stiu de ce acte am nevoie,trebuie sa declar din nou punctul de lucru,sa modific adresa din casa de marcat sau pot s o fac ambulatorie?am nevoie de autorizatii de undeva?va rog sa ma ajutati!!!nimeni pe nicaieri nu mi zice nimik concret
De activitate "ambulatorie" :rofl: pana acum nu am auzit. Bineinteles ca trebuie sa declarati punct de lucru, daca activitatea se desfasoara intr-un spatiu inchiriat. Trebuie modificata si adresa care este inserata in memoria casei de marcat.
Se poate fiscaliza casa de marcat pentru desfasurarea activitatilor in targuri si piete.
Asa cum a spus si colega mea, nu este cazul dvs. avand in vedere ca va desfasurati activitatea in punct fix. Deci, trebuie sa declarati punctul de lucru la Oficiul Registrului Comertului si sa fiscalizati casa de marcat fiscala pe aceasta adresa.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.