avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate bfcoby

Activitate bfcoby

Răspuns la discuția GARANTIE DE PARTICIPARE
In cazul in care impreuna cu celelalte documente depuse, ati facut dovada ca sunteti IMM, puteti contesta.
Răspuns la discuția un nou acord cadru
Da dar in documentatia de atribuire trebuie sa precizezi clar data de incepere a acordului cadru, care nu trebuie sa se intersecteze cu acordul cadru deja exixtent.
In primul rand eu asi solicita clarificari in legatura cu documentele lipsa, chiar daca se regasesc ceva date despre acestea printre alte documente. asi formula ceva de genul:
... va rugam sa ne precizati unde anume in propunerea tehnica depusa de societatea dumneavoastra, se regaseste ... (si precizezi declaratia)... . In cazul in care aceasta nu se regaseste in propunerea tehnica depusa de societatea dumneavoastra, comisia de evaluare solicita aceasta declaratie asa cum a fost aceasta solicitata in Fisa de date la cap. ....

In felul asta ii lasi pe iei sa iti precizeze daca , in propunerea tehnica se regasesc mentiunile despre acea declaratie, sau o conpleteaza si o depun in conformitate cu specificatiile din fisa de date.
Nu poti sa descalifici ofertanti respectivi pana nu soliciti clarificari.
In cazul in care nu raspund in termenul acordat ii respingi in conformitate cu art. 79, alin (1), din HG 925/2006, respectiv ”În cazul în care ofertantul nu transmite în perioada precizată de comisia de evaluare clarificările/răspunsurile solicitate sau în cazul în care explicaţiile prezentate de ofertant nu sunt concludente, oferta sa va fi considerată neconformă”.
In cazul in care raspund evaluezi raspunsul si ei o decizie. Art. art. 79, alin (1), din HG 925/2006 te ajuta si in cazul in care raspunsul ofertantilor nu este concludent.

Sper sa te fi lamurit putin.
Răspuns la discuția Licitatie online
În conformitate cu prevederile art. 61 alin. (3) din O.U.G. nr. 34/2006, documentelor care se transmit prin mijloace electronice le sunt aplicabile prevederile legale referitoare la semnatura electronica (Legea nr. 455/2001 privind semnatura electronica, conform art. 4 alin. 4).
Cred ca se pot cere clarificari in legatura cu situatia creata. Daca ofertantul in cauza raspunde ca acesata situatie s-a creat dintr-o eroare materiala nu ar trebui sa fie probleme.
Sau sa punem problema altfel: i se creaza un avantaj ofertantului in cauza de asa maniera incat sa schimbe rezultatul procedurii?
Eu nu inteleg ce treaba are OG 14/2007, pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a Statului si a normelor de aplicare a acestora aprobate prin HG nr 731/2007, cu o licitatie publica ce ar trebui organizata in conformitate cu OUG 34/2006. Poate Directia Generala a Finantelor Publice organiza altceva si domnul avea dreptul de a participa.

Art. 45 - (1) Fără a i se diminua răspunderea în ceea ce priveşte modul de îndeplinire a viitorului contract de achiziţie publică, ofertantul are dreptul de a include în propunerea tehnică posibilitatea de a subcontracta o parte din contractul respectiv.
(2) În cazul în care autoritatea contractantă solicită, ofertantul are obligaţia de a preciza partea/părţile din contract pe care urmează să le subcontracteze şi datele de recunoaştere ale subcontractanţilor propuşi.

Asadar, indiferent de relatia comerciala a ofertantului cu producatorul, autoritatea contractanta intra in relatie contractuala doar cu ofertantul daca acesta nu a inclus in Documentatia de atribuire posibilitatea de a subcontracta o parte din contract.

Daca ofernatul doreste sa subcontracteze, acesta trebuie sa solicite prin Documentatia de atribuire intentia de a subcontracta o parte din contract.

Daca autoritatea contractanta nu a solicitat o declaratie pe propria raspundere privind subcontractantii, nu are importanta daca producatorul este sau nu subconractant, iar daca s-a cerut o asemenea declaratie si ofertantul a specificat ca nu are intentia sa subcontracteze, producatorul nu are cum sa fie subcontractant.

Art. 19 din OUG 34/2006. Sper ca am inteles bine intrebarea.
In cazul asta producatorul nu are de ce sa fie subcontractant. Ofertantul trebuie sa faca dovada (prin documentele depuse) ca poate duce la bun sfarsit contractul.
Nu.