Imi este frica sa nu-mi fure copilul cum a mai facuto si in trecut pt ca vine miseleste fara sa-si anunte vizita ,singura data cand a venit sa vada minorul nu a anuntat,pur si simplu m-am trezit cu ea la usa la 7 dimineatza si am refuzat sa trezesc copilul si de aici au inceput amenintarile
Va multumesc pt raspunsuri si as dori sa mai adaug ceva cu permisiunea dv-stra. Desi mama nu se intereseaza de minor,nu a platit pensia niciodata,nu are o casa,un servici,cum as putea sa am incredere in ea? de aproximativ 9 luni aceasta a venit o singura data sa vada minorul
Buna ziua, sunt extrem de nelamurit in privinta dreptului mamei de a vizita minorul care locuieste cu mine in conditiile in care prin sentinta judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila minorului ia fost stabilit domiciliul la mine,cu exercitarea drepturilor parintesti in comun,mama minorului a fost obligata sa plateasca si pensia alimentara,in instanta nu a fost solicitat de catre mama drept de vizita si nici nu a fost stabilit de instanta asa ceva. In conditiile de fata mama are vreun drept legal sa viziteze minorul cand doreste? Va multumesc anticipat pt raspunsurile dv-stra!
Mama a fost citata la domiciliul ei, era libera la momentul respectiv,in momentul cand instanta a ramas in pronuntare a plecat in alta tara unde a comis un furt si ulterior a fost arestata. Domiciliul fetitei este fixat in Romania,la mine (tatal)! Intrebarea era cum imi iau copilul cu mine in strainatate in conditiile in care acordul mamei nu-l pot cere..cum fac merg in vizita la ea la inchisoare:-/
Eu am domiciliul stabil cat si o resedinta in Romania,deasemeni am o alta resedinta in strainatate,domiciliul fiicei mele a fost stabilit la domiciliul meu stabil din Romania.
Am adus la cunostinta instantei faptul ca am domiciliul stabil si 2 resedinte,am prezentat deasemeni instantei si documentele prin care am facut dovada ca administrez propria afacere pe teritoriul altei tari,cat si a celor 2 resedinte! Mama este arestata pentru o condamnare ramasa definitiva de mult timp,iar acum a fost arestata pentru furt calificat,este arestata in alta tara si nu cunosc prea multe detalii,stiu doar ca este arestata!
Buna seara! Am castigat in instanta domiciliul fiicei mele la mine (tatal),cu exercitarea drepturilor parintesti in comun cu fosta mea concubina.
Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv,si anume: Desi instanta a incredintat minora spre crestere si educare mie tatal, a stabilit domiciliul minorei la mine,in schimb a decis exercitarea drepturilor parintesti in comun de ambii parinti. Eu imi desfasor activitatea si deasemeni am resedinta pe teritoriul unei alte tari membra UE. Intrebarea este; cum imi pot lua copilul cu mine in conditiile in care mama fiicei mele este arestata si incarcerata? Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Buna ziua! Ajutatima va rog sa rezolv si eu urmatoarea problema: Sunt conducator auto si am avut o problema in ceea ce priveste ITP-ul autoturismului personal pe care il conduceam in drum spre Italia, am fost oprit la vama de catre un agent al politiei de frontiera care a constatat ca ITP-ul era expirat.Mentionez ca nu aveam la cunostinta faptul ca ITP-ul era expirat deoarece detin mai multe autovehicole si am omis sa controlez acest aspect,crezand ca este inca valabil. Agentul mi-a retinut talonul si mi-a aplicat o amenda in valoare de 675 lei. Doresc sa stiu daca agentul a procedat corect si conform legii in vigoare,deasemeni as dori sa stiu daca pot contesta in vreun fel modul in care a procedat agentul politiei de frontiera. Va multumesc anticipat pt raspunsuri si va doresc o zi buna tuturor!
Catre D.G.A.S.P.C Maramures
Subsemnatul xxxxxx,fiul lui xxxx,nascut la data xxxx in xxx,cu domiciliul in xx,jud.xxx,tel.076xxxx,va aduc la cunostinta urmatoarea sesizare:
Sunt tatal minorei xxxxxx,nascuta la data xxx in xxxx cu domiciliul PROVIZORIU in xxx,str.xxx ,jud.Maramures.
Minora este rezultata dintr-o relatie de concubinaj avuta de mine cu numita xxx(mama minorei).
Din data xxxx minora a fost luata cu forta si fara consimtamantul meu(tatal)de mama xxxx de la domiciliul meu mentionat in prezenta,unde a crescut impreuna cu mine si bunica paterna xxx timp de noua luni de zile,minora avea parte de afectiune,educatie decenta si conditii de trai corespunzatoare la domiciliul meu,fapt sustinut atat de ancheta sociala nr.3861 din 25/04/2012 desfasurata la domiciliul meu cat si de martori!
Din aceeasi data xxx nu am mai vazut minora, desi in nenumarate randuri am incercat acest lucru mama xxx mia INTERZIS sa-mi vad fiica,tinand minora ascunsa la mai multe adrese din xxxx .
Minora este inscrisa FICTIV la gradinita cu program prelungit nr.xxx deoarece aceasta nu frecventeaza regulat programul gradinitei,fiind absenta de la cursuri mai mult de 15 zile pe luna,fapt rezultat din declaratiile verbale si scrise ale doamnei director xxxx!
Mai mult decat atat,mama xxxx a prezentat la gradinita o serie de adeverinte medicale eliberate de medicul de familie al minorei,xxxxx,unde se arata faptul ca minora este grav bolnava,suferind de bronsita acuta respectiv I.A.C.R.S.
In baza ordonantei presedintiale nr.xxx din xxxx pronuntata de judecatoria xxxx,ce are ca si obiectiv DREPTUL TATALUI DE A MENTINE LEGATURI PERSONALE CU MINORA,a fost stabilit in favoarea mea(tatal) dreptul de vizita al minorei pana la solutionarea irevocabila a dosarului nr xxxx,drept pentru care in data xxx impreuna cu asistentii D.G.A.S.P.C Maramures si 2 martori m-am deplasat la cele 2 domicilii cunoscute str xxx,bl.x,ap.x respectiv str.xxx,bl.xx,ap.x,ambele in xxxx,jud.Maramures,dar la aceste adrese NU SE AFLAU nici minora nici mama acesteia xxx,dovada a proceselor verbale de constatare intocmite de asistentii D.G.A.S.P.C.MM la fata locului cat si a martorilor!
In data xxxx am repetat episodul de mai sus dar tot fara rezultate,atat minora cat si mama nu au fost gasite nici la cele 2 domicilii nici telefonic si nici la gradinita.
Am facut si o sesizare la politia Sighetu Marmatiei unde aratam faptul ca fiica mea minora este disparuta,lipsind si de la gradinita de circa 4 saptamani. In data xxxxxx am aflat ca de fapt
minora a fost abandonata la familia xxxxxx cu domiciliul in str.xxxx bl.x,et.x,ap.xx,,jud. Maramures,fapt ce m-a determinat sa ma deplasez de urgenta la xxxx si sa imi caut fiica minora care a fost abandonata de mama sa.
Impreuna cu 2 martori am ajuns la adresa unde se credea initial ca se afla fiica mea,fiind vorba despre un bloc locuit de tigani,mizerabil,fara geamuri pe casa scarii,cu diferite animale in incinta(caini,cai,pisici).
Drept urmare si in conditiile descrise mai sus ma adresez D.G.A.S.P.C inca o data cu RUGAMINTEA de a interveni in vederea efectuarii unei anchete si tragerea la raspundere a(mamei)xxxxxx pentru abandon de familie si rele tratamente aplicate minorului.Toate aspectele mentionate in prezenta sunt sustinute de martori si inscrisuri drept pentru care atasez urmatoarele inscrisuri:
1.Fotocopii adeverinte medicale.
2.Fotocopie tabel cu absentele minorei de la gradinita.
3.Fotocopie sesizare a disparitiei minorei depusa la Politia xxx.
4.Fotografii cu minora in ipostaze indecente pentru un copil de 3 ani jumate care apare in diferite BARURI unde se FUMEAZA si se CONSUMA ALCOOL,asistand totodata la scene de STREPTEASSE ale unor persoane adulte de sex feminin. Deasemeni dupa cum se poate observa si in fotografii minora este sarutata pe gurita de persoane adulte.
Revin,si inca o data IMPLOR aceasta institutie D.G.A.S.P.C. Maramures sa intervina si sa ia masuri cu referire la cele aratate in prezenta sesizare data fiind GRAVITATEA faptelor cat si PERICOLUL la care fiica mea minora este expusa!
Data Cu stima
1x/03/201x xxxxxxxxxxxxxxxx
Buna seara si va multumesc pt ajutor, este vorba despre DGASPC Maramures
Va multumesc frumos pentru raspunsuri! Aveti dreptate ca nu este benefic fiicei mele sa intru in greva foamei dar din pacate este ultima solutie sa-mi pot arata nemultumirea fata de aceste institutii platite din buzunarul nostru si care nu-si fac datoria. Am facut 6 sesizari DGASPC-ului prin scrisori recomandate cu confirmare de primire,aratand faptul ca minora este batuta aproape zilnic,fapt confirmatr dealtfel si de alte mamici care locuiesc in acelasi bloc si care au vazut totul,la sesizarile respective am atasat fotografii cu minora in baruri,in fum de tigara! 6 martori (mamici) au mers la sediul DGASPC marturisind cele afirmate de mine si nu au fost luate in seama de angajatii DGASPC,cum va explicati toate astea.
Au trecut 2 ani de cand tot adun probe si incerc sa arat instantei si DGASPC-ului in ce conditii si mediu este crescuta fiica mea,nu credeti ca cineva ar fi trebuit sa ia masuri pana acum,,,
Cand se vor lua masuri,,atunci cand minora in varsta de aproximativ 4 anisori va fi abuzata sexual sau va fi prinsa furand din buzunarele clientilor barurilor frecventate de mama sa..
Marturiile vecinilor m-au socat pur si simplu,,pana si cele 2 martore propuse de ea in instanta au recunoscut faptul ca au fost invatate sa declare mincinos in favoarea ei,,politia nu se amesteca deoarece am facut sesizari pt faptul ca minora a fost abandonata in mai multe randuri la anumite persoane,,mama sa fiind plecata in strainatate acolo unde practica prostitutia. Minora nu frecventeaza gradinita,am discutat personal cu doamna directoare,,medicul de familie al minorei a eliberat mai multe adeverinte prin care mama a motivat absentele minorei pe motiv ca ar fi bolnava (din 7 luni 5 a fost bolnava)