Problema care ne roade pe mine si pe parintii mei este urmatoare: tatal meu mai are din prima casatorie o fiica, care acum este stabilita in strainatate si care nu a mai tinut legatura cu noi deloc, neinteresand-o soarta tatalui meu. Parintii mei vor sa-mi lase apartamentul in care am locuit in toti acesti ani mie - din partea mamei nu sunt probleme insa din partea tatalui este problema legat de sora mea.
Ce putem face? Ne-am gandit la 3 variante:
1. Contract vanzare-cumparare intre parinti si mine cu pret real, martori la notariat (aici mentinonez ca nu avem cu sa facem dovada transferului bancar deoarece nu avem aceasta suma - aprox. 70.000 Eur). Din cate am inteles este mai bine ca intr-un astfel de contract sa nu fie introdusa nici o clauza (de intretinere de exemplu) pentru a nu putea fi considera donatie mascata.
2. Contract de intretinere intre mine si parinti. Aceasta metoda iarasi am inteles ca poate fi atacata de catre sora mea dupa moartea tatalui.
3. O matusa a venit cu o a treia propunere care sincer mi se pare cea mai plauzibila/sigura: Parintii mei sa divorteze iar la partaj tatal meu sa renunte la apartament in favoarea mamei - bineinteles ei vor trai impreuna in continuare, eventual se vor recasatori daca este cazul. Aceasta varianta este si mai ieftina si mai sigura (asta daca nu voi primi altfel de sfaturi pe acest forum)
Imi cer scuze pentru lungimea mesajului, insa as avea nevoie de niste pareri de la oameni cunoscatori, deoarece in curand eu si parintii mei trebuie sa luam o decizie pentru a avea siguranta zilei de maine.
pana la urma am fost de buna credinta si am semnat actele. v-as ruga sa-mi spuneti daca acest lucru ma poate afecta, mai exact:
1. viitorul angajator poate vedea in vreun fel (in revisal de exemplu) ca am lucrat decat 1 singura zi la acest loc de munca?
2. nu ma gandesc la nici un fel de efect de juridic, tot ce imi doresc este sa scap de aceasta experienta neplacuta si sa nu fiu afectat in planul meu de cariera ... asa ca va intreb: cum pot verifica peste ceva timp ce a facut mai exact acest angajator (cu ce articol mi-a inchis contractul, ce a trimis mai exact la REVISAL, etc ...)
sunt complet derutat. cum este posibil ca un CIM sa fie inregistrat la Revisal FARA vreo semnatura de-a mea pe el? sau mai exact, ce valoare are? Angajatorul a spus ca daca nu trimit actele mi se va desface contractul de munca pt absenta, dar eu iar afirm .. nu am semnat fizic nici un contract ... decat am trimis actele necesare angajarii.
Am o problema legata de un contract individual de munca astfel: Am stabilit cu un angajator sa colaboram. Am trimis actele necesare scanate pe email (Adeverinta medicala ca sunt apt, Copie dupa ultima diploma de studii si copie buletin). Dupa prima zi de munca, vanzand ca activitatea pe care trebuia sa o desfasor era cu totul alta decat ce stabilisem initial, am decis ca la sfarsitul zilei sa instiintez angajatorul ca nu doresc sa continui. Foarte important mentionez ca NU am semnat contractul de munca sau vreun alt act.
Acum, dupa 2 zile, angajatorul imi solicita sa semnez contractul de munca, o notificare privind incetarea contractului de munca conform art. 31 alin. 3 din Codul muncii si o adeverinta din care reiese ca am fost angajatul lor 1 zi, spunand ca contractul a fost deja inregistrat la ITM si trebuie semnat. Am zis ca nu semnez nimic, asta pentru ca nu doresc sa figurez la vechime ca am lucrat o singura zi undeva. Ce trebuie sa fac? Sa semnez actele impuse de ei sau sa nu o fac. Imi este frica sa nu semneze ei in locul meu, deoarece au fost extrem de vehementi legat de necesitatea semnarii actelor mai sus mentionate. Niste sfaturi va rog, are ceva daca nu semnez nimic?
Tatal meu vrea sa-mi lase apartamentul in care am locuit dintotdeauna mie. Eu mai am o sora din prima casatorie a tatului care este plecata de foarte mult timp din tara. Am inteles ca cea mai sigura metoda ar fi actul de vanzare-cumparare insa ne-am mai gandit la o varianta si anume: tatal meu sa divorteze de mama iar in urma divortului la partaj sa lase casa mamei (deoarece eu sunt singurul copil al ei) !
Mentionez ca pe actul de propietate sunt trecuti ambii mei parinti.
As dori niste pareri/sfaturi pertinente legat de a doua varianta expusa de catre mine. In acest caz sora mea ar mai putea obtine ceva din casa la succesiune? Va multumesc!
Va multumesc! totusi legat de varianta propusa de mine ce parere aveti? Intreb deoarece stiu ca si un astfel de contract de intretinere poate fi atacat iar bunul va fi readus la masa partajabila! Mentionez ca dupa divort partii mei se vor casatori din nou, nu inainte ca mama sa faca un contract prenuptial in care sa se specifice ca apartamentul este doar pe numele ei! S-au nu este bine sa se mai recasatoreasca pt ca pot deschide o portita pentru sora mea sa revendice apartamentul? (Parintii mei s-au mutat si locuiesc impreuna langa oras)
Tatal meu vrea sa-mi lase apartamentul in care am locuit dintotdeauna mie. Eu mai am o sora din prima casatorie a tatului care este plecata de foarte mult timp din tara. Am inteles ca cea mai sigura metoda ar fi actul de vanzare-cumparare insa ne-am mai gandit la o varianta si anume: tatal meu sa divorteze de mama iar in urma divortului la partaj sa lase casa mamei (deoarece eu sunt singurul copil al ei) !
Mentionez ca pe actul de propietate sunt trecuti ambii mei parinti.
As dori niste pareri/sfaturi pertinente legat de a doua varianta expusa de catre mine. Va multumesc!