avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare cumparare parinte-copil!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare cumparare parinte-copil!

Tatal meu vrea sa-mi lase apartamentul in care am locuit dintotdeauna mie. Eu mai am o sora din prima casatorie a tatului care este plecata de foarte mult timp din tara. Am inteles ca cea mai sigura metoda ar fi actul de vanzare-cumparare insa ne-am mai gandit la o varianta si anume: tatal meu sa divorteze de mama iar in urma divortului la partaj sa lase casa mamei (deoarece eu sunt singurul copil al ei) !
Mentionez ca pe actul de propietate sunt trecuti ambii mei parinti.
As dori niste pareri/sfaturi pertinente legat de a doua varianta expusa de catre mine. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cismasu , utilizator 13:34, 3 Decembrie 2011
Nu e azul sa faca nici un divort... mai simplu ar fi sa faca cu dvs contract de intretinere si in aceasta situatie nu poate fi decat de tatal si mama dvs atacat... sora nu poate ataca un astfeld e contract, niciodata cu sanse de succes
Va multumesc! totusi legat de varianta propusa de mine ce parere aveti? Intreb deoarece stiu ca si un astfel de contract de intretinere poate fi atacat iar bunul va fi readus la masa partajabila! Mentionez ca dupa divort partii mei se vor casatori din nou, nu inainte ca mama sa faca un contract prenuptial in care sa se specifice ca apartamentul este doar pe numele ei! S-au nu este bine sa se mai recasatoreasca pt ca pot deschide o portita pentru sora mea sa revendice apartamentul? (Parintii mei s-au mutat si locuiesc impreuna langa oras)
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
daniek0k, utilizator
ideea nu e rea, dar e costisitoare.. apoi, daca se vor recasatori, ap e inca pe numele mamei si mama decedeaza prima, tata va mosteni 1/4 din ap.
Daca sunteti majora, va pot vinde direct
gi_jane2 a scris:

tata va mosteni 1/4 din ap.

Nu si daca renunta la mostenire.

Vanzarea cu drept de uzufruct mi se pare totusi cea mai buna solutie, dar in privinta costurilor si procedurilor si hartogaraielor, probabil varianta propusa de OP este cea mai ieftina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin divort daniek0k daniek0k Tatal meu vrea sa-mi lase apartamentul in care am locuit dintotdeauna mie. Eu mai am o sora din prima casatorie a tatului care este plecata de foarte mult timp ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu doreste sa ne faca donatie pe partea lui ... Buhnila Roxana Buhnila Roxana Buna ziua. Tatal meu doreste sa ne faca donatie pe partea lui din apartament. Pe apartament suntem deja 3 co-proprietari, tatal meu, sora mea si eu (tata cu ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, minor 17 ani Cristina256 Cristina256 Buna, Din pacate dupa 27 de ani de casatorie, mama mea s-a hotarat ca vrea sa divorteze de tata, care este plecat in strainatate sa munceasca de aprox 2 ... (vezi toată discuția)