avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire prin divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire prin divort

Tatal meu vrea sa-mi lase apartamentul in care am locuit dintotdeauna mie. Eu mai am o sora din prima casatorie a tatului care este plecata de foarte mult timp din tara. Am inteles ca cea mai sigura metoda ar fi actul de vanzare-cumparare insa ne-am mai gandit la o varianta si anume: tatal meu sa divorteze de mama iar in urma divortului la partaj sa lase casa mamei (deoarece eu sunt singurul copil al ei) !
Mentionez ca pe actul de propietate sunt trecuti ambii mei parinti.
As dori niste pareri/sfaturi pertinente legat de a doua varianta expusa de catre mine. In acest caz sora mea ar mai putea obtine ceva din casa la succesiune? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 11:46, 3 Decembrie 2011
E buna a doua varianta.
Nu, n-ar putea obtine pentru ca nu e ruda cu mama dvs.

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
romascanu, moderator
Ar mai putea realiza o conventie matrimoniala prin care sa transfere casa in proprietatea exclusiva a mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare parinte-copil! daniek0k daniek0k Tatal meu vrea sa-mi lase apartamentul in care am locuit dintotdeauna mie. Eu mai am o sora din prima casatorie a tatului care este plecata de foarte mult timp ... (vezi toată discuția)
Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)