avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Activitate alyendesign

Activitate alyendesign

Stiu de aceasta lege dar ma refer strict la ordinele csa.... dosarele de dauna se instrumenteaza in conformitate cu legea din data evenimentului. Ma intereseza exact legea in care este mentionat ca termenul de prescriptie este:
- 3 ani daune RCA
- 2 ani asigurari facultative
- pentru celelalte in conformitate cu normele ue
Si data la care termenul de 2 ani a fost schimbat cu cel de 3 ani la RCA
Pentru emiterea unor pretentii de despagubire pe dosare de dauna mai vechi stiu ca legislatia in vigoare prevede termenul de 3 ani la RCA si 2 ani la asig. facultative.
Va rog sa ma ajutati cu articolul si in ce lege il gasesc.
M-ar interesa si articolul care precede si in care termenul era de 2 ani la RCA.
Bravoooo.... am pierdut 65 ron dar macar nu murim prosti.....
Bravo....:( ... si eu sunt unul dintre acei 80.000 . M-am inscris pentru ca am crezut ca am sa obtin codul alocat de CSA pentru a lucra in domeniu. Abia apoi am inteles despre ce este vb si ca nu am sa pot emite vreodata asigurari doar prin semnarea adeziunii si acel curs..... jalnic.... gen Delfin. Vroiam sa muncesc pentru un venit in plus .... nu sa racolez alti oameni. Prefer sa fac cursuri autorizate si sa muncesc cinstit nu asa.
Dl. Cioan... aveti dreptate in ceea ce priveste relatiile contractuale dar pana si definitia de "contract" in domeniul asigurarilor a fost data de CSA. Pana la urma nu exista relatie contractuala intre mine si asigurator.... aceasta este intre asigurat (adica clientul lor) si ei. Eu trebuie sa beneficiez de niste servicii (despagubiri) de pe urma contractului de asigurare incheiat intre ei. De la incheierea contractului si pana la acordarea de despagubiri.... toate acestea se subroga normelor emise de CSA. De ce anume acestia se numesc chiar "Comisia de Supraveghere a Asigurarilor"? Daca nu pot avea achi sa vada ca normele impuse de ei sunt incalcate atata timp cat se depune o reclamatie scrisa si se anexeaza documente doveditoare... atunci cred ca merita sa fie dati in judecata...
Din cate cunosc eu acestia pot chiar dispune ... de la amenzi pana la suspendarea licentei.... deci....?
Multumesc pentru raspuns
.... din pacate cred ca la noi se merge pe "legea junglei".... si asta doar din cauza cotizatiilor primite de la firma de asigurari. Voi astepta cele 10 zile in care sunt obligati sa efectueze plata iar apoi .... daca vor actiona cum preconizez eu... voi inainta toate documentele in care se face abuz de normele CSA-ului impreuna cu o reclamatie la adresa societatii de asigurari catre mebrii CSA. De asemenea am sa ii instiintez de intentia mea de ai aduce si pe ei in fata instantei.... in felul acesta sperand sa se rezolve totul pe cale amiabila si sa evitam un proces destul de lung si costisitor.
Nu exista asa ceva... daca aveati asigurare valabila la data accidentului atunci asiguratorul trebuia chemat in garantie si trebuia sa plateasca... in cel mai rau caz se putea dovedi de catre acestia ca nu a existat accidentul si a fost o tentativa de frauda. Dar sa platiti dauna..... ?!?!?... asta nu am auzit-o in 10 ani de cand lucrez in domeniul asigurarilor.... este absurd... nu denota decat faptul ca avocatul nu s-a prezentat la termenele din instanta sau ca judecatorul este absolut "incredibil"....
Un proces in lipsa unor documente esentiala din dosarul de dauna ar fi inutil.... sau cu o durata de timp prea mare. Daca imi comunicati un numar de dosar si filiala unde a fost deschis poate va pot ajuta.
Din pacate ceea ce doriti dumneavoastra nu mai exista. Produsul se referea de fapt la un anumit tip de asigurare de viata care avea in clauze si acest risc... dar prevedea plata creditului pe un timp limitat... de regula cam 3 luni max... si de regula daca decedati. Asta ca sa nu puna familia in imposibilitate de plata. Nu exista insa produs care sa acopere valoarea creditului pentru riscul de somaj in cazul in care nu mai aveti posibilitatea platii creditului si totodata sa va exonereze de plata acestuia.
Apropo.... nici macar Generali nu asigura un astfel de risc... ei insa se evidentiaza prin asigurarile acceptate de banci pentru ca au in cadrul riscurilor asigurate si evenimentele socio-politice.

Buna ziua
Dupa cum bine stiti si probabil s-a mai discutat despre astfel de subiecte, exista o multime de probleme venite din partea societatilor de asigurari in ceea ce priveste acordarea despagibirilor.
Ca sa fiu mai precis, am un amic care in urma unor probleme cu o societate de asigurari (nu dau nume ca "traieste") a apelat la mine sa il ajut in ceea ce priveste documentatia dosarului de daune si corectitudinea intocmirii oricarui demers necesar pentru recuperarea banilor. Masina este in sercice si acum dupa ce s-a depus factura impreuna cu cererea de despagubire pe toata suma (reparatia s-a efectuat la o reprezentanta auto) si asteptam sa se scurga termenul legal de 10 zile pentru a se efectua plata. Inainte de toate acestea au mai fost intocmite doua reclamatii la CSA insa fara solutii concrete.
Intrebarea mea este foarte simpla "se poate actiona in judecata pe langa societatea de asigurari si CSA-ul ?".
Asta daca din demersurile efectuate pana acum rezulta clar faptul ca societatea de asigurari nu a respectat normele emise de CSA iar pe langa aceasta CSA-ul nu si-a facut datoria in ceea ce priveste aplicarea corecta a acestor norme. (pana la urma asta este menirea lor... dar in urma cotizatiilor primite de la societatile de asigurari sunt putin dezinteresati de ce se intampla cu pagubitii)

Aaa... am uitat sa mentionez ca sunt un fost "inspector de daune" chiar de la firma in cauza si stiu foarte bine ce anume si cum se petrece acolo.

Multumesc