imi cer scuze ma repet, dar totusi nu inteleg daca eu acum la gradatia 4 (incepanad cu 01.02.2012) am spor vechime de 17,5% este corect? si vreau sa stiu concret daca in 2017, peste 5 ani la gradatia 5 ce coeficent voi avea, 20 % sau 22,5%? asta ma intereseaza daca este legal deoarece peste 5 ani nu pot face contestatie pt a-mi obtine dreptul din urma?
Intrebarea este daca la gradatia 4 vechime (15- 20ani) primesti 17,5% in 2011 iar peste 5 ani in 2016 la gradatia 4 (peste 20ani) primesti 20% spor vechime ?
la 31.12.2010 pe functia de consilier principal clasa 1 gradatia 3 (spor vechime 15 %) cu salariu de incadrare de 1111 avand salariu brut de 1103 cu scadere de 25% si recuperare de 15% la 01.01.2011. Incepand cu 01.01.2011 se face reincadrarea cu 7 clase suplimentare dar coeficientul de 7x2.5 = 17.5 % nu se aplica ramanand 15 % din vechea lege. La 01.02.2012 se trece intro noua gradatie de la 3 la 4 adica de la claasa 7 la 8, stabilinduse o clasa suplimentara stabilinduse 1x 2.5% deci de la 15% la 17.5%, intrebarea este daca de la 01.01.2011 stabilinduse 7 clase suplimenatre nu trebuia sa se inmulteasca cu coeficientul respectiv stabilinduse 17,5 % atunci la data respectiva si daca peste 5 ani sporul de vechime aplicanduse o alta clasa suplimentara va fi de 20 % adica peste 20 de ani vechime? va multumesc si astept raspuns
buan ziua! si imi cer scuze ca deranjez dar lucrez in domeniu financiar contabil da la institutie publica si as dori s ama reprofilez pe gestiune dar nu stiu ce acte si cums e tine gestiunea rog sa ma ajute cineva sa imi explice daca as tine contabilitatea unu magazin alimentar de ex ce am de facut va multumesc mult
sporul de vecime ti se acorda indiferent unde lucrezi de la primul an lucrat, nu daca lucrezi ca bucatar 14 ani si ai spor de vecime 15% te reprofilezi si devii contabil ti se ia vechime 0, ti se acodra incontinuare 15% si tot asa creste odata cu trecerea anilor in munca, sporul de vechime ti se calculeaza totalul anilor lucrati
dar am uitat sa precizez ca lucrez in domeniu public la primarie si sunt functionar public am trecut la aceasta categorie in timpul ccc, ramane valabil sporul de vechime?
va multumesc pt raspuns deci pot cere la salariu sa imi fie trecut ca si spor de vechime pt ca inainte sa intru in ccc lucrasem doar 2 ani si cu 2 de ccc ar trebui sa beneficiez de 5 % spor?
am si eu o nelamurire si sper sa ma ajute cineva, vreau sa stiu daca cei 2 ani de crestere copil intra la vechimea in munca? va multumesc frumos
in cazul in care tatal nu recunaoste copilul si nu doreste sa ii poarte numele acesta va dobandi numele mamei dar cel din actul de identitate nu din nastere al mamei deci numele actual al dansei
buna ziua am si eu o nelamurire si rog daca cineva imi poate da detalii despre accest caz sunt angajata intro insitutie publica casiera si timp de 10 luni am lucrat in urma dispozitiei data de catre domnul primar si pe postul de referent cu atributii in asistenta sociala, deci mentionez ca pe langa postul meu am tinut in paralel si celalat, iar pe aceasta perioada nu am primit nici un salariu nici un alt mod de a fi platita drept urmare doresc sa imi spune-ti care este legea salarizarii pt contractuali primarie perioada 01.10.2009 - 01.10.2010 si ce demersuri pot face pt a imi castiga drepturile. Am citit art 19 din legea 330 / 2009 si vreau sa stiu daca este valabil in aceasta perioada 01.10.2009 - 01.10.2010 si in acest caz