avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce nume de fam se trece pe certicatul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce nume de fam se trece pe certicatul copilului

buna, as dori un raspuns, ce nume de familie se trece pe certificatul de nastere al copilului, daca MAMA are numele de familie dintr-o casatorie anterioara, iar Tatal nu vrea sa i dea numele lui? copilul primeste numele Mamei ce e trecut in certificatul ei de nastere sau numele care il are in cartea de identitate??
multumesc,
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 17:50, 26 Februarie 2012
in cazul in care tatal nu recunaoste copilul si nu doreste sa ii poarte numele acesta va dobandi numele mamei dar cel din actul de identitate nu din nastere al mamei deci numele actual al dansei
cel pe care il are in carte de identitate.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pt raspuns!
Copilul va avea numele de familie actual al mamei, asa cum rezulta din dispozitivul hotararii de divort si actul de identitate.
In cazul in care prin hotararea de divort s-a dispus revenirea la numele anterior, iar mama nu si-a schimbat cartea de identitate, trebuie sa faca acest lucru.
Daca copilul a fost conceput in timpul casatoriei anterioare, il va avea ca tata pe fostul sot al mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere la copil Vasilica-Irina Vasilica-Irina ce nume de familie al mamei va trece in certificatul de nastere al copilului daca eu port numele de casatorie a sotului care inca nu am divortat dar copilul ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Problema paternitatii Rzaretcha Rzaretcha Buna ziua! Eu și prietena mea, viitoarea soție suntem fericiții părinți ai unei fetite sănătoase. Copilul a fost conceput în timp ce soția se afla ... (vezi toată discuția)