avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate Clara80

Activitate Clara80

Multumesc frumos!
Va multumesc pentru raspunsuri. Daca as lua adev respectiva de la compania de asigurari o mai pot depune acum la dosar? Dosarul l-am depus ieri .

Va multumesc!
Buna dimineata!

Sunt angajata part-time, am terminat concediul postnatal si ieri am fost sa depun actele pentru indemnizatie. Am dus adeverinta cu veniturile inregistrate la firma la care sunt angajata. In acelasi timp, in anul 2011, am fost agent de asigurari. Veniturile obtinute din asig. au fost foarte mici si nu imi pot creste valoarea indemnizatiei.

Intrebarea este: era obligatoriu sa atasez la dosarul de indemnizatie si adev cu veniturile obtinute din asigurari, atata timp cat nu ma ajuta sa beneficiez de o suma mai mare de cei 600 lei? Am inchis contractul de colaborare in ianuarie, cand inca eram in concediu postnatal. La finante mi-au zis ca inca nu pot vedea veniturile obtinute pe 2011. Mentionez ca in contractul de colaborare in asigurari am optat pentru retinerea la sursa a celor 16% din venituri.

Va multumesc!
Am deschis un nou subiect legat de concediul postnatal din disperare. va rog sa ma ajutati cu un raspuns si poate si cu o solutie....

Am nascut pe 25 decembrie 2011 si m-am externat din spital pe 30 decembrie 2011 seara. am nascut prin cezariana si m-am recuperat ceva mai greu...
Pe 05.01.2012 m-am prezentat la medicul de familie pentru concediu. Inainte de sarcina nu mi-am luat nici o zi de prenatal. Medicul de familie refuza sa-mi dea concediu pe decembrie. Am fost in spital, la fel, nu vor sa-mi dea pe luna anterioara. Medicul cu care am nascut e in concediu de odihna.

Sunt debusolata complet. In lege stiu ca scrie ca medicul de familie e obligat sa-mi dea pe luna anterioara in caz de concediu de maternitate. Dar ce pot face cand ea imi spune ca a predat situatiile pe 2011?

Pot vorbi cu un alt ginecolog pentru concediu? Pot proceda altfel?

Daca nu pot lua concediul obligatoriu de 42 de zile nu pot beneficia de indemnizatie, nu? dar de stimulent?

Daca eu nu pot face nimic in acest sens poate beneficia sotul de stimulent?

va rog sa ma indrumati cumva pentru ca nu stiu ce sa mai fac!
Răspuns la discuția Concediu postnatal - probleme
@Ondino...Multumesc pentru raspuns!

Am gasit si eu legislatia referitoare la concediul postnatal. Ma voi duce cu normele la dansa si sper sa se rezolve. Mi-e teama sa nu pierd indemnizatia pentru ca presupun ca e musai ca, concediul postnatal sa fie luat cu data nasterii copilului.
Răspuns la discuția Concediu postnatal - probleme
Nu mi-a zis nimeni din spital.

Si acum ce pot face ?:(
Buna seara.

Am nascut in data de 25.12.2011 si am fost astazi la medicul de familie sa ridic concediile medicale pe luna decembrie si ianuarie.

Inainte de a naste nu mi-am luat nici o zi de concediu prenatal. Medicul de familie mi-a zis ca nu poate sa-mi dea concediul pe decembrie si ca trebuia sa mi-l elibereze din spital. De asemenea mi-a zis ca daca vroiam concediu de la dansa trebuia sa vin in decembrie. Dar eu m-am externat din spital in data de 31.12.2011.

Din ce am gasit eu pe internet reiese ca ,totusi, mediculul de familie poate elibera concediu pe luna anterioara in caz de sarcina si lauzie.

Dr. mi-a zis sa ma intorc in spital si sa ma rog de dr. ginecolog sa-mi elibereze concediul pe zilele din decembrie.

Are dreptate?
Cum ar trebui sa procedez?

Multumesc!

Multumesc din suflet pentru raspuns!
Buna ziua.

Am nascut pe 24.12.2011 si am unele nelamuriri legate de concediul postnatal si indemnizatia de crestere copil.

Va rog, daca puteti, sa ma lamuriti cu privire la:

1. Pentru concediu trebuie sa merg la medicul de familie? Cu ce data imi va da acest concediu postanatal?

2. Am un CIM cu 2 ore si un contract de prestari servicii cu o firma de asigurari. Cim.ul trebuie suspendat cu data de 24.12.2011? Este vreo problema daca contractul de prestari servicii il suspend cu o data din ianuarie? Intreb asta deoarece astept de la ei o situatie financiara a mea, ca si agent, prin care va trebui sa returnez o suma de bani reprezentand asigurari care au picat. Repet, eu nu mai incasez de la ei nici o suma de bani ci va trebui sa dau o suma de bani inapoi. Ei spun ca nu e nici o problema daca suspendam contractul in ianuarie deoarece eu voi fi in concediu postnatal inca la celalalt servici.

Nu stiu cat de explicita am fost dar va rog din suflet sa ma lamuriti deoarece mi-e teama sa nu pierd indemnizatia.

Multumesc anticipat!
Buna seara.

Sunt insarcinata in 8 luni, angajata cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata de 4 ani si 7 luni dar in acelasi timp sunt si agent de asigurari de 11 luni si cateva zile.

Nelamurirea mea este: cand voi intocmi dosarul pentru indemnizatie este necesar sa duc si hartie cu veniturile inregistrate de la compania de asigurari ( unde am contract de colaborare ) sau e suficient doar de la locul de munca ( unde sunt angajata cu CIM ) ? Mentionez ca sunt angajata cu timp partial iar venitul pe care il inregistrez ( cim+ contract de colaborare ) imi permite sa iau doar indemnizatia minima, de 600 lei. Deci adeverinta cu venituri de la compania de asigurari nu ma ajuta sa depasesc cei 600 lei.

Va multumesc anticipat.