PENTRU A FI MEMBRU IN COMITETUL EXECUTIV AL ASOCIATIEI DE PROPRIETARI, CE DOCUMENTE TREBUIE SA DEPUI LA ADMINISTRATIE PENTRU A DOVEDI CA ESTI PROPRIETAR, ESTE LEGAL ? VA MULTUMESC .
buna ziua, as dori sa aflu care este modalitatea de a obliga asociatia de proprietari sa raspunda la sesizarile in scris pe care fac, deoarece motiveaza ca nu-mi vor mai raspunde deoarece le folosesc impotriva lor pentru a-i putea actiona in judecata. Am dreptul sa primesc raspuns la solicitari conform 230/2007 sau nu ? va multumesc.
pt. Adriantot, toata stima, dar nu cred ca trebuie anuntati, duminica este reprogramata sedinta de AG, unde speram sa scapam de ei, impreuna cu cenzor si comitet. Am mai vb. despre ei ca sunt mama in comitet si fiica cenzor...un alt membru al comitetului nu este proprietar, si totusi... se poate daca este agreat de presedinte. Aici este un fel de feuda a presedintelui, cine este de partea lui, mai prinde cate o " frimitura"...De aceea incerc sa le fac o "surpriza" in sedinta de AG. Va multumesc oricum.
referitor la raspunsul lui elga50, scuze pt intarziere... asta banuiam si eu, ca cineva s-a racordat la conducta de gaze, sau este un "bonus"al administratorului, deoarece nu-mi vine a crede ca nu ar fi observat aceasta diferenta. Mai mult, am descoperit la o alta sc. un consum de 1225 Lei, efectiv nu stiu ce sa mai cred. Tot la sc. asta, in luna dec. 2012, era trecuta suma de 81,31 Lei la consum gaze, iar sc. are 74 persoane. nu reusesc sa inteleg cum in dec. are doar 81,31,Lei, iar in feb. 2013, 1225 Lei.:O
cred ca nu am fost destul de explicit. suma de 800 Lei este cea afisata la cheltuieli pe nr. de persoane,consumuri individuale si pe beneficiari. aceasta suma se imparte la nr. de persoane care sunt pe sc. , respectiv 60, deci revine pe persoana revine suma de 13,33 Lei, iar cei de la sc. alaturata platesc doar 5,62 lei/persoana. cred ca nu a-ti sesizat nuanta cu "bonusul". cred ca totusi administratorul este prima persoana care trebuia sa se implice, sa mearga la respectivul ap. sa ceara informatii etc., dat fiind faptul ca listele de plata sunt intocmite de el si nu de proprietari.
:)buna ziua, as dori sa inteleg cum se poate justifica un consum de gaze (pe una din scarile blocului), dublu fata de celelalte scari? ex.: la o scara consumul gaze totalizeaza 345 Lei, iar la o alta scara consumul este de 800 Lei. persoane de pe respectiva scara ( 800 Lei ), spun ca un ap. ar avea montata o centrala termica, dar nu este montat nici un contoar de gaze in dreptul ap. respectiv. cine trebuie sa controleze acest aspect, avand in vedere ca acest fapt dateaza de mai multe luni? oare administratorul nu observa acest consum exagerat, sau este un "bonus" pt. ap. in cauza? va multumesc
Pentru ana_marya_ c: Formulati o petitie catre Serv. de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei sectorului de domiciliu in care solicitati un expert contabil pe o perioada de 1 an sau mai mult, plata expertului va fi suportata de asociatia de proprietari implicata. Nu ezitati. Preferabil ar fi sa aveti fotocopii ale listelor cu pricina, dar se pierde mult timp cu obtinerea lor ( o luna ), pana va raspunde administratia, faceti o solicitare scrisa in dublu exemplar, inregistrata, administratiei, vedeti ce raspuns primiti, dar se poate si fara, ele vor fi solicitate de catre cei de la S.I.F. Eu am reusit cu aceasta metoda, restul cu primaria...este praf in ochi.Nimeni nu vrea sa se implice.
Poate ca la dv. in oras este posibil ca procentajul celor nemultumiti de prestatiile presedintilor asociatiilor de proprietari sa fie foarte redus, poate si din cauza ca este oras de provincie, lumea se cunoaste, mai exista si putin respect...ce sa zic, asa o fi...dar aici in Bucuresti este o alta lume...pacat. Imi raspundeti ca cei ce pot decide constatarea contraventiilor si aplicarea sanctionilor sunt : Ministerul Internelor si Administratiei, Inspectoratul de Stat in Constructii, primarii si imputernicitii acestora. Eu personal am fost la Directorul care raspunde de asociatiile de proprietari din cadrul primariei de sector caruia i-am aratat fotocopii a unor liste de intretinere facute de mine si liste de intretinere pe aceeasi luna si an eliberate de administrator, din care reiese foarte clar un furt obtinut prin dubla contabilitate (intre liste era diferenta de 108 lei doar in cazul meu ). Stiti ce masura a luat dl. Director?....niciuna. Am reclamat la politie si primarie ca nu imi sunt puse la dispozitie documentele prin care presedintele si administratorul sustin ca au platit efectuarea unui gard ce imprejmuieste blocul, lucrare care a fost facuta gratuit de catre primaria de sector asa cum reiese din raspunsul dat de primaria de sector. Politia mai avea un pic si ma amendau pe mine, pentru ca am deranjat pe dl. agent de proximitate. Dupa alte doua interventii la comandantul sectiei de politie am reusit sa obtin copii de pe facturi si chitante asa cum solicitasem. Am depus totul la S.I.F. si acum s-a deschis un dosar penal impotriva presedintelui, administratorului si a cenzorului. Toata afacerea dureaza din martie 2012, plimbari , audiente, etc. Tupeul presedintelui este de nedescris...refuza sa raspunda cererilor adresate de mine si sa elibereze hirtiile solicitate fiind constrans sa apelez la serv. 112, care m-a ajutat in doua cazuri, politia de proximitate o data, deci greu... De aceea consider ca ar trebui sa incercam sa fiim obiectivi nicidecum subiectivi, cu raspunsuri gen " oare aveti apartamente peste tot sa puteti trage asemenea concluzii ," chiar daca suntem presedinti de asociatii de proprietari, administratori sau cenzori sau moderatori. Sper sa nu va considerati jignit
Pentru adriantot - Care sunt sanctiunile si cine le poate da sau sunt in drept sa le aplice impotriva acestor presedinti, administratori, cenzori si comitet executiv. Oare este chiar prima oara cind va intilniti cu asemenea aspecte ? Imi puteti enumera macar unul dintre cei care ai pot sanctiona pe acesti "distinsi" domni? Din aceasta cauza cei sus-mentionati isi permit sa ne sfideze....