avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate marry_01

Activitate marry_01

Termenii și condițiile nu apar în contract clar, se face referire la faptul ca pachetele sunt supuse regulamentul UE
va rog sa-mi spuneti cum ati rezolvat si eu am o problema identica cu a dvs. Va multumesc!
Răspuns la discuția Pensie anticipata
Barbat, nascut in luna octombrie anul 1957
Vechimea in munca: 1976 - 2009 (grupa a II-a) ( grupa a II-a este calculata ca reprezentant inca 5 ani in plus din cate am inteles)
2009 - 2014 pensionat pe caz de boala. ( dupa care i s-a luat acest drept)

Sunt sanse sa primeasca vreun un fel de pensie (anticipata partiala sau altceva?)

Va multumesc!

Care sunt conditiile (procedurile) ce trebuie indeplinite (parcurse) pentru a beneficia de pensie anticipata. Va multumesc
Discuție OUG 92 din 2012
OUG Nr.92 din 18.12.2012
privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării, precum şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute în hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 864 din 19 decembrie 2012

Articolul IV
Absolvenţilor liceelor pedagogice, filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare, ai şcolilor postliceale pedagogice, ai colegiilor universitare de institutori sau ai altor şcoli echivalente, încadraţi în învăţământul preşcolar şi primar, li se recunoaşte îndeplinită condiţia pentru ocuparea funcţiilor didactice de profesor pentru învăţământul preşcolar, respectiv profesor pentru învăţământul primar, de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pe baza diplomei de licenţă.

Daca a fost publicata in monitorul oficial inseamna ca a intrat in vigoare?
Sunt absolventa a liceului pedagogic si am terminat facultatea de stiinte economice, acum sunt incadrata in invatatmant ca institutor . conform acestei oug ar trebui sa fiu profesor ( ceea ce mi se pare si normal pentru ca cei care sunt absolventi ai unei facultati private cu specizlizarea profeosr pentru invatamant, cursuri la distanta sunt direct profesori indiferent de liceul absolvit)? Pentru ca am fost la inspectorat sa intreb si mi s-a spus : " ca nu a fost reglementata de catre guvern/ministru" " ca ei nu au primit nici o reglementare" " Ca facultatea mea nu este din DOS" " ca nu am facut in timpul facultatii modulul pedagogic"
Cum ar trebui sa procedez ca sa grabesc lucrurile pentru ca sa nu pierd timp si sa pot rezolva cat mai repede problema pana nu se schimba din nou ceva...
Buna ziua!
sunt in proces pe rol cu o taxa de prima inmatriculare platita in anul 2007. La primul termen instanta a spus ca mai are nevoie de decizia de impunere a taxei de la administatia financiara. M-am dus inapoi la administratie la ghiseul pt taxa de poluare si am intrebat cum pot obtine o copie dupa decizia de plata.Raspunsul functionarei de la ghiseu a fost ca pt taxa de prima inmatriculare nu se dadeau decizii de impunere si ca sa dea ceva scris da numai la solicitarea instantei de judecata.ce este de facut? va multumesc anticipat.
buna ziua! si eu sunt tot in situatia ta.am platit in anul 2007 o taxa de prima inmatriculare.sunt cu procesul in curs pt recuperarea taxai integral.instanta mi-a cerut la primul termen decizia de impunere de la administratia financiara.cand am fost la administratie cei de acolo mi-au spus ca pt taxa de prima inmatriculare nu se dadea decizie de plata.ce se poate face? a mai fost cineva in situatia asta?
Buna ziua, am inaintat la judecatorie o ordonanta presidentiala pentru numere provizorii la o masina adusa din UE. Am primit un termen mai maricel asa ca intre timp am achitat taxa auto pentru a putea circula cu masina. Din neglijenta am amantat retragerea ordonantei de pe rol si am primit 2 solutii pana acum :
I. Solutie: comunicare intampinare
Amână cauza
II.Solutie: in vederea depunerii dovezii achitarii taxei de timbru si timbrui judiciar. proroga discutarea execptilor invocate .

Intrebarea mea este daca mai pot sa retrag aceasta ordonanta fara sa fiu sanctionata din nu stiu ce motiv/lege....

Va multumesc anticipat
Mihail-Mihai a scris:

Daca aveti un proces de restituire a taxei pe rolul unei instante puteti sa va duceti la registratura si sa cereti un certificat de rol, care sa ateste procesul in fata biroului de inmatriculari.

Am un proces de inmatriculare fara taxa auto. Pot sa merg la registratura si sa cer un certificat de rol? si credeti ca in baza unui certificat de rol cei de politie o sa fie obligati sa-mi elibereze numere provizorii pana la sfarsitul procesului?
Sau care ar fi ideea?

Pai si motivul care ar trebui invocat pentru preschimbarea termenului cum ar trebui sa arate? Avand in vedere faptul ca eu numai pot sa circul cu masina din 20 ianuarie deoarece numai am voie la numere provizorii.( am depasita cele 3 randuri de numere rosi prevazute de lege si singura care i-ar obliga la eliberare pana la judecarea procesului ar fi ordonanta presedentiala din cate am inteles )
Va multumesc pentru timpul pe care mi l-ati acordat sa-mi raspundeti si sa ma ajutati.
AM DEPUS O ORDONANTA PRESEDENTIALA PENTRU A-MI PRELUNGI NUMERELE PROVIZORI LA MASINA PANA LA JUDECAREA CAUZEI.
AM DEPUS-O LA JUDECATORIE LUNA ACEASTA ADICA IANUARIE SI MI S-A DAT TERMENUL DE JUDECATA IN IULIE.
STIAM CA ORDONANTA ESTE O URGENTA SI ITI DA UN TERMEN CAT MAI SCURT!???
STIE CINEVA CARE ESTE MAXIMUL DE ZILE CARE SE POATE DA LA O ORDONANTA PRESEDENTIALA?#-o:((:((:((:((:((:-/