avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate ionescuioan

Activitate ionescuioan

roaga politia sa-ti zica si pe ce baza legala !
..sigur numai 1 an!
multumesc!...am facut deja,petitie la politie ,deja trebuia sa mi se inapoieze permisul de pe data de 12 11 2011!..am efectuat cele 30 zile ,exacat cum e legal...nu-mi ramane decit sa astept raspunsul scris de la politie ,sa mai stau 30 zile in suspendare asa cum interpeteaza ei legea si apoi sa-i actionez in justitie civil pt, recuperare daune si penal pt. abuz in serviciu contra persoanei...simplu ca doar traim in romanica si asta ne ocupa aproape tot timpul!..am sa revin ....
daca nici macar nu ai trimis inscrisuri nu e bine ..politia a trimis sigur o hartie in care nu trebuie sa scrie mare lucru ,decit ca politistul a constat fapta prin propriile lui simtiri ,iar daca p-v de contaraventie este scris corect si tu nu ai gasit nimic de contestat ..ai pierdut sigur. hotarare definitiva si irevocabila,fara drept de recurs la tribunal!..cauta pe net la judecatoria unde ai depus dosarul nr, de inregistrare si acolo vei gasii tot ce s-a hotarat in lipsa ta!ai grija sa mergi sa ei grefa dupa hotarare si sa mergi la politie sa depui carnetul ..asta daca ai pierdut,ca s-ar putea sa-ti trimita comunicarea de la judecatorie dupa 15 zile de la data hotararii si atunci esti pasibil de inca 30 zile de suspendare !
...trebuie sa mergi la politia de pe raza unde s-a intimplat accidentul si sa anunti in maxim 24 ore conf art 79/2 di oug 195/02,asta in cazul tau unde nu poti face intelegerea cu celalalt partener de trafic pt, asigurare,in caz ca nu ai anuntat si nu ai cerut dovada si nu ti s-a incheiat p-v,si celalat a anuntat in 24 de ore accidentul ,ti se va suspenda permisul 30 zile conf,art 100/3/g din oug 195/02....
...in inplementare se scrie de cind pina cind esti in suspendare...clar...daca stii sigur ,adica ai mai fost pe la politie si ai intrebat iti spunea clar pina le ce data nu poti conduce....este exat cazul cind ai permis si l-ai uitat acasa!...
am fost in audienta la seful serviciului rutier,raspuns naucitor :nu se obisnuieste suspendarea fractionata(ca in cazul meu)am legal dreptate ,ca alti sefi de la alte servicii din tara fac lucrul acesta(asa ar fi auzit ) ..etc bla,bla!etc...dar unii ba!..ca e chestie de interpretare si ca amestecarea ordonantelor si a codului de procedura civil se cam incurca si cam in mai multe cazuri se exlud!...va mai intreb odata ...cum se numeste perioada in care permisul meu (licenta in cazul meu ,fiind profesionist si dupa urma caruia intretin o familie) astat la politie dupa perioada de 15 zile ce valabilitatea dovezii a expirat si pina ce mi=a sosit acasa prin posta P-V de contraventie si am mers la judecatorie pt, grefa(in total 19 zile calandaristice) si apoi succesiune norma la si legala de recuperare..apoi predare.dupa pierderea definitiva si irevocabila a contestatiei..etc..??????????????????????????????..doresc punctual articolele de lege in care politia imi suspenda dreptul de licenta inca 30 de zile netinind cont de cele 19 dinaintea facerii contestatiei!(atentie nu exista loc de interrpretare aici,(art 210/1din oug 195/02 actualizata si republicata spune clar:Plingerea suspenda executarea de la data depuneri si pina la decizia hotararii irevocabile nu sterge suspendarea dinaintea depunerii ei ,asa cum inerpreteaza politia si te pune sa te prezinti cu permisul pt. predare si pt. o noua suspendare de 30 zile!..hai romania !va rog daca se poate cine stie sa-mi raspunda ...multumesc anticipat de 1000 ori !
va rog sa-mi ziceti conform carei legi suspendarea incepe din momentul depunerii la politie a permisului!si nu din ziua urmatoare urmatoare celei in care a expirat valabilitatea dovezii?
..art 210 (1)oug195.spune ca sanctiunea incepe cu ziua urmatoare a axpirarii dovezii !..daca de exemplu atacam p=v legal in instanta a 29 zi de la data in care a expirat dovada si mai ramanea de ispasit numai 1 zi din suspendare .....si pierdeam deasemenea irevocabil si predam permisul legal in alea 15 zile dupa pronuntarea irevocabila tot de la predarea ultima se considera ca incep suspendarea de 30 zile de acum?..Pai alea 29 de zile permisul a fost la politie nu la mine!