avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fractionare perioada de suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fractionare perioada de suspendare permis de conducere

Am permisul suspendat (contraventie). Am sustinut exemenul 13 din 15 si am fost admis. Intre timp am avut permisul suspendat 10 zile fara drept de circulatie ( dovada expirata). Daca contest PV de cotraventie (primit prin posta) in termen de 15 zile de la primire si imi redobandesc permisul cele 10 zile in care nu am avut dreptul de a conduce sunt anulate (adica daca pierd procesul trebuie sa stau fara drept de conducere inca 30 zile ) ?
Va rog daca se poate sa-mi explicati cu ajutorul temeiului legal aceasta situatie ?
As vrea sa stiu daca este stipulat in lege aceasta situatie.
P.S. Cei de la politie mi-au spus ca daca am suspendat dreptul pentru 30 zile si stau numai 29 fara drept de conducere si apoi redobandesc permisul in urma unei contestatii a PV, dupa pierderea procesului stau din nou 30 zile fara drept de conducere.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 01:22, 19 Decembrie 2011
roaga politia sa-ti zica si pe ce baza legala !
Politia sustine ca ce nu este scris, adica fractionarea nu se aplica.
Daca castigati procesul permisul vi se va inapoia in momentul in care va veti prezenta la politie cu un certificat de grefa din care sa rezulte ca procesul verbal de contraventie a fost anulat si implicit s-a anulat si suspendarea dreptului de a conduce.
Daca pierdeti procesul veti executa pedeapsa suspendarii dreptului de a conduce pe perioada stabilita. Nicio zi mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat c0nteazza c0nteazza Hristos a Inviat! În data de 9.04.2017 mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni de zile din cauza depășirii limitei de viteză.Am fost depistat cu 144 Km/h ... (vezi toată discuția)
Permis retinut puncte penalizare lucianalex lucianalex Salut imi cer scuze daca mai exista vreo discutie asemanatoare insa nu am gasit si am si eu o problema si as vrea sa imi raspunda cineva care a mai patit sau ... (vezi toată discuția)