avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate dragosiv

Activitate dragosiv

Buna Ziua,

As dori sa cumpar niste imbracaminte, incaltaminte de pe ebay, dar cumparatorul este din Coreea de Sud. Trebuie sa platesc taxe vamale atunci cand imi ajunge coletul ? Daca da care ar fi procentul ? Va Multumesc
Buna Ziua,

Doresc o consultatie, contra-cost bineinteles, din partea unui avocat care se pricepe la probleme vamale. Am trimis niste haine din Turcia prin intermediul unei firme de curierat, eu am declarat o anumita suma pe care sa o puna pe factura de insotire a marfii, iar ei au trimis o factura foarte mica si in care este precizat un numar mult mai mic de produse existente . Am inteles ca exista riscul ca marfa sa poata fi consfiscata si de aceea as dori sa stiu daca exista vreo solutie.

Multumesc
Discuție Cerere EORI
Buna Ziua,

Pot obtine numarul EORI daca nu sunt declarat platitor de TVA ? Si daca nu se poate , certificatul de înregistrare în scopuri de TVA din cate am inteles dureaza cam o luna sa se obtina daca nu l-ai luat de la inceput ( Mentionez ca in acest moment firma nu este declarata platitoare de tva ) , exista cumva vreo modalitate sa il obtin mai repede?

Multumesc
Buna Ziua,

As dori si eu astazi daca exista vreun avocat disponibil pentru o consultatie particulara legata de niste chestii juridice la o firma si importul de textile din Turcia ( Taxe vamale sau orice trebuie sa stiu inainte de a pleca acolo ). Multumesc
Răspuns la discuția Înregistrare Idee
Multumesc frumos !!
Răspuns la discuția Înregistrare Idee
Multumesc pentru raspuns, dar este vorba despre un website de cosmetice.O idee care nu mai exista in acest moment pe piata din Romania dar care functioneaza in strainatate. Se poate inregistra asa ceva pentru a nu fi copiat ulterior ?
Am o idee in cap care este legata de domeniul online si in acest moment aceasta idee nu este folosita de nimeni in Romania. As dori sa stiu daca pot inregistra aceasta idee undeva sau daca in momentul in care o sa-i dau drumul siteului meu pot sa-mi protejez oarecum afacerea pentru a nu fi copiat.