avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate eva888

Activitate eva888

Buna ziua, Am o problema in lociunta in care stau de 20 ani. Am primit de la locul de munca acum 20 de ani cu contract de inchirie. Acum sase ani Statiunea pomicola unde am lucrat si de unde am primit spatiul a fost comasata de Universitate, unde sunt angajat si in acest moment. Insa contractul de inchirie nu a mai fost prelungit de ei, desi am platit chirie dupa vechiul contract pana in august 2016. Am toate utilitatile platite la zi, am facut multe inbunitatiri pe case, si acum pe 2 februraie am primit o instiintare ca in termen de 30 zile trebuie sa eliberez casa. Ce am de facut, am ceva sanse in judecata sau nu? Prcizez ca locuinta nu este intabulata pe numele Universitatii, ei au drept doar de administrare. Multumesc mult pentru raspuns.
Discuție Gradul II
Daca putei sa ma ajutati intr-o cestiune privind pensonarea. Am 35 de ani lucrati in agricultura, din care 10 ani in gradul II. Am 57 ani sivreau sa intreb cand pot cere pensionarea anticipata? La pensia anticipata se socoteste si stagiul militar ?
Răspuns la discuția Concesiunea unui imobil
Nu are dreptul pentru evacuare si ne a zis ca de fapt nici nu vrea acest lucru, dar problema este ca nu putem sa stam acolo fara forme legale. Expira buletinul, contractul la utilitati.etc.
Răspuns la discuția Concesiunea unui imobil
Institutia scolara care nu are drept de administrare
Am si eu acelasi problema. Stau de 15 ani intr-o casa de serviciu care a fost administrat de o institutie scolara, care recent a pierdut dreptul de astrimistratie, din cauza unei legi,( nu stiu exact care lege) In noiembrie anul trecut am primit o instiintare sa parasim imobilul si sa predam cheile. Este vorba despre o cladie cu mai multi familii care stau aici 30- 40 de ani. Nu are nimeni facturi neplatie sau chirii ramase neplatite. Contractul de inchirie sa terminat in noiembrie, institutia scolara neavand drept legal sa prelungeasca, de 6 luni stam ilegal. Am scos Cf-ul casei si am aflat ca este vorba de o cladire construita in 1860,nu este retrocedat se afla in prorietatea Statului Roman. Am mers la un avocat care ne a zis ca ar fi bine sa concesionam pe un termen mai lung. Intrebarea mea este ca de unde pot sa concesionez, de la Consilul local sau Judetean,ori de la primarie,unde am fost si ne a zis ca locuinta respectiva nu figureaza la ei. as vrea sa mai intreb ca concesiunea cum se plateste,(anual, lunar), si cum se calculeaza pretul sau daca nu se poate cumpara?Sau Multumesc ,anticipat
:mothersday:
Am si eu acelasi problema. Stau de 15 ani intr-o casa de serviciu care a fost administrat de o institutie scolara, care recent a pierdut dreptul de astrimistratie, din cauza unei legi,( nu stiu exact care lege) In noiembrie anul trecut am primit o instiintare sa parasim imobilul si sa predam cheile. Este vorba despre o cladie cu mai multi familii care stau aici 30- 40 de ani. Nu are nimeni facturi neplatie sau chirii ramase neplatite. Contractul de inchirie sa terminat in noiembrie, institutia scolara neavand drept legal sa prelungeasca, de 6 luni stam ilegal. Am scos Cf-ul casei si am aflat ca este vorba de o cladire construita in 1860,nu este retrocedat se afla in prorietatea Statului Roman. Am mers la un avocat care ne a zis ca ar fi bine sa concesionam pe un termen mai lung. Intrebarea mea este ca de unde pot sa concesionez, de la Consilul local sau Judetean,ori de la primarie,unde am fost si ne a zis ca locuinta respectiva nu figureaza la ei. as vrea sa mai intreb ca concesiunea cum se plateste,(anual, lunar), si cum se calculeaza pretul sau daca nu se poate cumpara?Sau Multumesc ,anticipat
As vreau sa intreb si eu ceva. Daca am pagini pe internet si reclame primesc bani, si nu platesc impozit dupa ele fac o ilegalitate?