avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate elisah

Activitate elisah

Buna ziua,
Care este echivalentul certificatului fiscal pentru o firma in Germania și cât este valabil?

Multumesc!
In ce condiții pot înceta raporturile de munca unilateral la firma având in vedere ca am îndeplinit vârsta de pensionare pt limita de vârsta dar am optat pentru a continua activitatea pana la 65 de ani.
Îmi pot da demisia unilateral si trebuie sa respect preavizul?
Ce document sa solicit notarului pentru a putea ridica drepturile banesti cuvenite si neridicate de catre sotul meu decedat de la fostul loc de munca. Mentionez ca nu am dezbatut succesiunea - mostenitori sunt eu si fiica mea
Răspuns la discuția Solicitare notar la domiciliu
Multumesc frumos!
Pentru dezbaterea succesiunii, mama ca sotie supravietuitoare nu se poate deplasa la notar. Poate fi solicitat un notar la domiciliul ei?
Suntem trei mostenitori : mama si 2 copii. Mama si eu vrem sa renuntam in favoarea fratelui.
Definitie serviciu public
Doresc o clarificare asupra definitiei serviciului public din codul administrativ.
Prestarea unui serviciu in baza unui contract poate fi considerat serviciu public?



Buna ziua!
In situatia unei achizitii de calculatoare am precizat la cerinte ca produsele ofertate sa fie noi, ca nu se accepta produse refurbished , remarketed. In fisa tehnica am precizat la caracteristici si tipul de licente software pe care trebuie sa le detina echipamentele., respectiv licente de volum perpetuee.
Furnizorul a livrat software-ul instalat si drept licenta o cheie a produsului - aceeasi pt toate echipamentele.
Nu a prezentat niciun documet prin care sa demonstreze ca acea cheie a fost emisa in numele cumparatorului si nici pe cate echipamente poate.fi folosita.
Sustine ca in cazul licentelor - bunuri necorporale - termenul de refolosit nu se aplica. O licenta electronica care nu se mai foloseste poate fi revanduta si capata atributul de nou.
Are dreptate -? avand in vedere ca am certu ca toate echipamentele sa fie noi .



Doar numarul de inmatriculare si marca ( nu tip sau culoare). Am trimis raspuns la datele de contact primite in comunicare.
Am primit o comunicare de la poliția autostrăzii a2 prin care mi se solicita transmiterea datelor de identificare ale persoanei care a condus autoturismul propietate personală depășind viteza legală. Numai ca la data , ora si km de autostrada Autoturismul meu nu a fost in acea zona, nici condus de mine nici de altcineva. Cum pot Răspunde solicitării si care ar putea fi urmările pentru mine. Mulțumesc.