avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate raluca_str

Activitate raluca_str

Buna. Multumesc pentru raspuns.
As dori sa fac acest lucru in mod formal, prin acte. Cui trebuie sa ma adresez (avocat, notar, topograf, etc) in situatia in care obtin acordul vecinului? Practica spune ca ar trebui sa achit vecinului vreo suma de bani (contravaloarea parcelei de teren care va constitui servitutea?

Buna ziua. Detin un teren intravilan la care nu am drum de acces. Momentan, accesul la teren se face prin proprietatile mai multor vecini, doar pe jos. Ce demersuri si unde trebuie sa fac ca sa obtin acces la teren, de preferabil cu masina? Multumesc
Răspuns la discuția Curte comuna cu spatiu public
Multumesc
Buna,

Am urmatoarea situatie: sunt coproprietar impreuna cu varul meu la o casa. In aceeasi curte, perete in perete mai este o casa. Curtea e comuna, iar spatiul aferent este in proprietatea mea (si a varului) o parte, iar cealalta parte este in proprietatea primariei. Proprietarul celeilalte case nu are nimic din curte legal, ci doar terenul de sub casa.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac ca sa incerc sa intru in proprietatea intregului spatiu aferent curtii (deci si pe partea care momentan apartine primariei Cluj)?
Multumesc
Buna,

Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare imobil cu avans 1000 euro. Urmeaza ca maine sa primim restul de bani si sa semnam contracttul. Problema este ca maine cumparatorul va aduce 8000 euro cash iar restul ii va transfera in contul nostru. Ma intereseaza care e procedura: se face mai intai contractul si se semneaza cu ceva clauza de asigurare ca vor vira banii sau se vireaza mai intai banii si apoi se semneaza contractul? As vrea doar sa fim siguri ca ne primim toti banii. multumesc
Buna ziua,

Momentan sunt angajata la o societate comerciala cu contract de munca pe perioada nedeterminata.

In plus, voi presta activitatea de administrator de bloc. Pentru a fi in legalitate, ce tip de contract (de munca, de mandat, etc.) ar trebui sa inchei astfel incat sa avem costuri minime privind contrabutiile la stat? De asemenea, rog sa se precizeze care ar fi aceste si in ce procent?

Va multumesc. Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra.
Multumesc tare mult pentru informatii.
Iata ce am facut pana acum..poate mai sunt si alte persoane interesate:
- am mers la Casa de Sanatate, la biroul de executari silite si mi s-au explicat urmatoarele: trebuie platita toata contributia (intrucat tatal meu nu avea contract incheiat inainte de 31 aug 2011). Astfel penalitatile si majorarile nu mai cresc
- dupa expirarea celor 30 de zile in care noi am putea face contestatie, biroul de executari silite se sesizeaza si ne trimite o notificare prin care trebuie platite restul datoriilor (penalitati+majorari), dar ofera posibilitatea de a le plati esalonat,pe 6 luni

Astept alte sugestii, daca sunt...
Buna ziua,

De curand am aflat cu stupoare ca tatal meu care este pensionar si desfasoara activitate de TAXI ca si PFA trebuie sa plateasca o suma enorma retroactiv (din 2007) pentru contributiile de sanatate. Totul a iesit la iveala acum cand a fost diagnosticat cu o boala grava si are nevoie de investigatii costisitoare.
Credeam ca de fapt contributiile de sanatate care decurg din pensie sunt suficiente..
Va rog sa imi explicati care este situatia si daca intr-adevar trebuie sa platim din 2007 pana acum, inclusiv penalitati.
Multumesc mult