barbat pensionar de invaliditate gradul3 din 2010, la acea data avea un stagiu de cotizare de 32 de ani(incomplet - fiindu-i necesari 35 de ani); pana in prezent a lucrat cu cim 1/2 norma, deci in prezent are un stagiu de cotizare de 36 de ani; la revizuire, desi are varsta de 60 ani impliniti, nu i se da "nerevizuibil" sub motivul ca pe decizia de pensie din 2010 stagiul de cotizare era de 32 de ani; am citit pareri ca acest "nerevizuibil" este o problema pur administrativa, medicul expert putand constata, in baza unei adeverinte emisa de casa de pensii, ca stagiul actual de cotizare si varsta ii dau dreptul sa fie nerevizuibil, mai ales ca acest "nerevizuibil" nu implica o recalculare de pensie, aceasta ramanand la cuantumul stabilit in 2010. in "legea pensiilor" scrie ca: nu mai sunt revizuibili ... - persoanele care au varsta mai mica cu 5 ani fata de varsta de pensionare si au realizat stagiul complet de cotizare prevazut de lege; de aici deduc ca folosind termenii "nu mai sunt" inseamna ca pana atunci au fost revizuibili neintrunind unul din cele 2 criterii. legea ar fi trebuit sa adauge, poate formularea "au realizat stagiul complet de cotizare la data emiterii primei decizii de pensie de invaliditate" si poate atunci decizia medicului expert ar fi avut o justificare legala.
daca comisia medicala de revizuire hotaraste prin decizia medicala, la revizuire, trecerea de la gr.3 la gr.2, de invaliditate, casa de pensii poate emite o noua decizie de pensionare, luand in considerare varsta actuala si stagiul de cotizare actual?
daca comisia hotaraste prin decizia medicala, la revizuire, trecerea de la gr.3 la gr.2, de invaliditate, casa de pensii poate emite o noua decizie de pensionare, luand in considerare varsta actuala si stagiul de cotizare actual?
comisia de expertiza a comunicat anul acesta ca este revizuibil pana la 65 de ani, fiindca la data pensionarii nu avea stagiul complet de cotizare.cum poate fi lamurita aceasta problema?
barbat, nascut in 20 martie 1955, pensionat gr.3 de invaliditate in 2010, avand stagiul de cotizare de 32 ani. din 2010 si pana in prezent a lucrat cu contract de munca (4 ore/zi), fiind revizuibil anual. cand devine nerevizuibil?
la iesirea la pensie de invaliditate gr.3, conf. legii trebuia sa primesc 7 salarii compensatorii; nefiind bani la buget aceste salarii s-au platit in 4 transe in urmatoarele 14 luni. casa de pensii le considera venituri salariale si imi retine pensia pentru lunile in care s-au platitaceste transe. este corect?
cheltuielile nu apar inca pe lista fiindca asta este prima luna in care firma x incearca sa ne bage pe gat acesata gaselnita, iar suma in cauza se refera strict la contravaloarea calculelor facute pentru cei debransati pentru tevile din subolul blocului si verticalele din apartamente, desi in acest caz programul de calcul genereaza automat sumele de plata si nu trebuie introduse citiri de repartitoare
in anul 2006, proprietarii din bloc, fara centrale termice de apartament (29 din 54 de apart), au hotarat montarea de repartitoare si au mandatat asociatia de propr.sa incheie un contract in acest sens.calculul facut de firma care a montat repartitoarele repartiza 10% din factura pentru partile comune si tevile din apartamente, procent platit de toti functie de cota parte. totul a fost ok pana in 2010 cand a aparut ord.343 al anrsc, iar procentul a devenit 30%-50%, si proprietarii cu centrale termice au avut de platit sume semnificative.in acest moment firma cu repartitoarele vine cu o noua "gaselnita" si anume taxeaza proprietarii cu centrale termice si cu suma de 5lei/apart reprezentand cv serviciului de calcul prestat.este corecta pretinderea acestei sume de bani de la cei care nu au avut nimic de a face cu montarea repartitoarelor si cu firma care le-a montat? va multumesc