avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate teddybartis

Activitate teddybartis

Bună ziua! Am următoarea situație:
- dețin un autoturism cu care nu mai circul de 1 an și pentru care nu am RCA. Autoturismul este parcat în fața porții;
- acum câteva zile, vecinul de vis-a-vis, la ieșirea din curte cu mașina lui, mi-a acostat mașina;
- am făcut amiabilă fără a completa nimic la RCA al autoturismului meu. Am transmis documentele online spre firma asigurătorului vinovatului.
- După câteva zile, înainte de sosirea agentului asigurător, vecinul pleacă la muncă in străinătate (m-a anunțat din timp).
- agentul asigurător imi prezintă faptul ca, deoarece eu nu am RCA, probabil nu imi va fi aprobat dosarul de dauna.
- După 1 saptamana primesc email de la firma de asigurări cum ca avizarea dosarului de daune, prin completarea formularului de constatare amiabila nu îndeplineste procedura ințelegerii amiabile și că să le transmit documentele eliberate de autoritati in vederea analizarii si solutionarii dosarului de daune.
- Am mers la poliție in vederea obținerii unei hârtii care să satisfacă cerințele asigurătorului. Poliția a spus că nu imi poate elibera nimic până când ambii șoferi nu se prezintă la politie, cu autoturismele, să dea declarații în fața unui polițist despre eveniment. Le-am prezentat faptul că vinovatul este plecat la muncă in strainatate dar nu am rezolvat nimic.
Aceasta este pe scurt situația mea și nu știu ce rezolvare să găsesc.
Am de la vinovat toate documentele: copii CI, talon mașină, asigurare dar fără de folos.
Bună ziua!
Am achizitionat in luna decembrie 2019 (acum 2 ani și jumătate), de la o firmă de pe internet, niște materiale de construcții, cu plata prin Ordin de Plată la data respectivă.
Materialele achizitionate mi-au fost trimise doar jumătate adică din total factura 13,000 lei am primit materiale de 6.500 lei. Restul materialelor nu am reusit intru in posesia lor si nici a banilor datorați.
La momentul respectiv aprilie 2020, am făcut plângere la ANPC și la Poliție. De atunci, adică de peste 2 ani dosarul penal întocmit se plimbă de la o instituție la alta, eu solicitând fiecărei instituții date despre dosar. Până la acest moment dosarul s-a plimbat la 10 (ZECE) instituții fără niciun rezultat.
Ce aș putea face deoarece am impresia că este ori reavoință ori neputință din partea unor instituții ale statului.
Vreau să menționez că am pus la dispozitia poliției copie după conversațiile WHATSAPP avute cu reprezentanții magazinului prin care eram amânat cu plata datoriei sau trimiterea materialelor, copie după factura achitată.
Răspuns la discuția Testament vs succesiune
Nu am înţeles. Dacă un imobil are valoare de 100.000E iar celălalt de 210.000E? Nu este oare unul dintre moştenitori defavorizat?
Răspuns la discuția Testament vs succesiune
Deci s-ar putea ataca testamentul, pentru că diferenţa dintre cele două imobile, ca valoare, este f. mare.
Părinţii (în viaţă) au stabilit prin testament încheiat deja, modul de împărţire a bunurilor către descendenţi. Astfel unul dintre copii ar lua un imobil iar celălat alt imobil. Deja unul dintre urmaşi a intrat în posesia imobilului ce i s-ar cuveni sub formă de donaţie din partea părinţilor. Celălalt descendent nu este de acord cu această formă de succesiune şi ar dori împărţirea tuturor bunurilor în mod egal. Ce se poate face?
Răspuns la discuția Deranj vecini de cãtre copii
Nu prea am ce discuta cu ei întrucât sunt genu de persoane care la ora 19.30-20.00 nu mai al lumină în apartament pe când eu nu pot să-mi permit aşa ceva. Adică jumătate de zi să stau în pat. Să aştept în pat şi să-mi petrec viaţa în pat până când copilul o să-mi crească mare.
Cu toţi cred că avem drepturi, iar pe principiul după mine potopul nu mă bazez. Adică şi ei şi-au modernizat apartamentul nu mai târziu acum după sărbători şi lucrau până la 22.00-23.00, au venit copii de sărbători şi au stat la poveşti, destul de zgomotoase, până târziu, dar nu m-a cotropit nici un gând rău cum să-i deranjez: să le bat înperete cum fac ei uneori sau altceva ci chiar m-am bucurat că sunt şi ei oameni.
Dar nici nu o să aştept să plec eu sau ei pentru a-mi face cruce.
Răspuns la discuția Deranj vecini de cãtre copii
La cât timp de la faptă (înjuriile aduse), se poate face plângerea penală?
Dar dacă nu am nici un martor care să-i fi văzut? L-am auzit doar eu (era 23.30) şi asta prin vizorul de la uşă că până m-am îmbrăcat placase deja?
Am mai postat subiectul dar pe altă categorie cred că neportivită deci revin şi scuzele de rigoare dacă comit vreun inconvenient.
Încep prin a spune că locuim întru-un bloc la un etaj superior şi avem un băieţel de 3 ani. Problema a apărut acum 2 ani când vecinii "de sub noi" au avut câteva plângeri verbale despre deranjul pe care îl suportă din cauza copilului. Aceştia au continuat să mă "interpeleze" o perioadă de timp, când veneam de la serviciu. Vecina mă aştepta în uşă şi de fiecare dată îşi exprima în mod foarte virulent indignarea că nu facem nimic să ne educăm copilul pentru că ei nu mai suportă gălăgia pe care o face. Am început să avem o stare de disconfort când veneam acasă gândindu-mă la ce să-i răspund să nu o supăr sau jignesc.
A ajuns să-mi bată la uşă la 23.30 cu înjurii aduse soţiei, pe casa scării, dar din păcate fără martori, adică am auzit doar eu şi soţia. La etajul meu suntem doar 2 familii. În acea perioadă copilul era f. răcit, se trezea noapte că nu mai putea respira şi plângea.
Acum câteva săptămâni un vecin mi-a "cedat" parcarea din faţa blocului, întrucât el şi-a vândut maşina, până urma să-şi cumpere alta. Dar ce să vezi, "vecinul de sub noi" şi-a parcat maşina de 2 locuri, declarându-mi că nu îşi mută maşina doar să ne deranjeze aşa cum nici noi "nu facem nimic cu copilul" nostru care îl deranjează.
M-a oprit pe stradă şi m-a ameninţat că dacă nu fac nimic cu copilul se vede obligat să mă dea în judecată.
Menţionez că, copilul merge la grădiniţă, adoarme pe la 21.30 şi se trezeşte la 07.45, în rest se comportă ca un copil normal la 3 ani: se joacă, mai sare, mai râde, mai plânge, mai şi aleargă dar nu cred că în mod exagerat. După ce vine de la grădiniţă este chiar obosit iar de multe ori nu mai are chef de nimic.
Apartamentul este dotat din construcţie cu parchet din lemn masiv peste care am montat parchet nou cu folie izolantă deci sunt cam 3,5 cm. de proteţie. În plus prin toată casa am covoare groase de aprox 3 cm.
Copilul nu exagerează prin joc: nu sare din pat pe jos, nu aruncă obiecte pe jos doar că ne mai jucăm împreună, ca un tată cu fiul lui, mai ales când vremea de afară nu ne permite să ieşim iar jocul uneori nu este chiar static, adică încă nu am ajuns la nivelul de programare pe PC şi să stăm locului aţintiţi în faţa monitorului.
Până acum nu am mai primit reclamaţii de la alţi vecini şi chiar i-am întrebat pe câţiva dacă au să ne reproşeze ceva în legătură cu copilul dar nimeni nu are nimic.
Acum eu aş vrea să ştiu cam care sunt posibilele căi de întâmpinare ale mele faţă de vecin?
Am impresia că încearcă să ne intimideze. ªi-a pus băiatul, destul de major în acte dar cu educaţia şi comportamentul la pământ, asta după limbaj şi vocabular, să ne atragă atenţia şi el şi că dacă nu facem "cum zic ei" o să vedem noi.
Eu nu prea pot să protestez public pentru că statutul nu îmi permite şi poate că aş face mai mult rău decât bine.
Răspuns la discuția Deranj vecini gãlãgie copil
Apartamentul este dotat din construcţie cu parchet din lemn masiv peste care am montat parchet nou cu folie izolantă deci sunt cam 3,5 cm. de proteţie. În plus prin toată casa am covoare groase de aprox 3 cm.
Copilul nu exagerează prin joc: nu sare din pat pe jos, nu aruncă obiecte pe jos doar că ne mai jucăm împreună, ca un tată cu fiul lui, mai ales când vremea de afară nu ne permite să ieşim iar jocul uneori nu este chiar static, adică încă nu am ajuns la nivelul de programare pe PC şi să stăm locului aţintiţi în faţa monitorului.
Până acum nu am mai primit reclamaţii de la alţi vecini şi chiar i-am întrebat pe câţiva dacă au să ne reproşeze ceva în legătură cu copilul dar nimeni nu are nimic de reproşat.
Acum eu aş vrea să ştiu cam care sunt posibilele căi de atac ale vecinului şi cum aş putea eu să-l întâmpin?
Am ipresia că încearcă să ne intimideze. ªi-a pus băiatul, care are cam 27 ani, să ne atragă atenţia şi el şi că dacă nu facem "cum zic ei" o să vedem noi.
Eu nu prea pot să protestez public pentru că statutul nu îmi permite.
Locuim întru-un bloc la etajul 4 şi avem un băieţel de 3 ani. Problema a apărut acum 2 ani când vecinii de la 3 au avut câteva plângeri verbale despre deranjul pe care îl suportă din cauza copilului. Au continuat cu "interpelări" ale mele cînd veneam de la serviciu. Vecina mă aştepta în uşă şi de fiecare dată îşi exprima în mod foarte virulent indignarea că nu facem nimic să ne educăm copilul pentru că ei nu mai suportă. O perioadă avem o stare de disconfort când veneam acasă până când am rugat-o să nu mă mai atenţioneze.
A ajuns să-mi bată la uşă la 23.30 şi înjurii aduse soţiei, pe casa scării, dar fără martori, adică am auzit doar noi. La etajul meu suntem doar 2 familii. Atunci copilul era f. răcit, se trezea noapte că nu mai putea respira şi mai plângea.
Acum câteva săptămâni un vecin mi-a "cedat" parcarea din faţa blocului, întrucât el şi-a vândut maşina, până urma să-şi cumpere alta. Dar ce să vezi, vecinul de la 3 şi-a parcat maşina de 2 locuri, declarându-mi că nu îşi mută maşina doar să ne deranjeze aşa cum nici noi "nu facem nimic cu copilul" care îl deranjează.
Astăzi m-a oprit pe stradă şi m-a ameninţat că dacă nu fac nimic cu copilu se vede obligat să mă dea în judecată.
Menţionez că copilul marge la grădiniţă, adoarme pe la 21.30 şi se trezeşte la 07.45, în rest se comportă ca un copil normal la 3 ani se joacă, mai sare, mai râde, mai plânge, mai şi aleargă dar nu pot crede că în mod exagerat. După ce vine de la grădiniţă este chiar obosit iar de multe ori nu mai are chef de nimic.
Ce mă sfătuiţi să fac?