avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament vs succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament vs succesiune

Părinţii (în viaţă) au stabilit prin testament încheiat deja, modul de împărţire a bunurilor către descendenţi. Astfel unul dintre copii ar lua un imobil iar celălat alt imobil. Deja unul dintre urmaşi a intrat în posesia imobilului ce i s-ar cuveni sub formă de donaţie din partea părinţilor. Celălalt descendent nu este de acord cu această formă de succesiune şi ar dori împărţirea tuturor bunurilor în mod egal. Ce se poate face?
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
teddybartis, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 20:17, 27 Aprilie 2014
Momentan nu se poate face nimic,in timpul vietii parintii pot dispune cum doresc de bunurile aflate in patrimoniul lor,dupa deces primiti cota parte din mostenire ce vi se cuvine si eventual solicitati raportul donatiei consultand in prealabil un avocat.
Sa va doneze si dvs celalalt imobil si ati scapat de grija.
Deci s-ar putea ataca testamentul, pentru că diferenţa dintre cele două imobile, ca valoare, este f. mare.
Chiar daca e diferenta mare de valoare, nu cred ca va incalca rezerva succesorala care e de jumatate din ce ati mosteni legal.
Nu am înţeles. Dacă un imobil are valoare de 100.000E iar celălalt de 210.000E? Nu este oare unul dintre moştenitori defavorizat?

Alte discuții în legătură

Testamentul unei persoane necasatorite inserv inserv O persoana necasatorita poate lasa printr-un testament toate bunurile sale unui frate.Mai e valabil testamentul dupa ce persoana se casatoreste ? Poate lasa ... (vezi toată discuția)
Intocmire testament nick58 nick58 In modelul tip pt. testament trebuie mentionat daca exista mostenitori rezervatari. Intrebarea mea este daca acestia exista trebuie sa fie trecuti nominal sau ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie intre soti.... zimbru60 zimbru60 Daca se poate sa ma ajutati cu o informatie:sunt casatorit dar nu avem copii.Mama mea traeste,soacra traeste si ea. Eu mai am trei frati care au familii si ... (vezi toată discuția)