avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Activitate Vasile20022

Activitate Vasile20022

Buna seara. In 17 Ianuarie am primul termen in dosarul penal unde am calitate de invinuit.
1-Pot cere amanare pentru a mi angaja un avocat si pt a putea sa mi pregatesc apararea?
2-astazi am studiat dosarul la judecatorie si am gasit o cerer catre baroul avocatilor trimisa de presedintele judecatoriei pentru a mi se desemna un avocat din oficiu. Eu nu am cerut avocat din oficiu, doresc sa mi angajez avocat ales. Stiti cumva din ce motiv a solicitat acest lucru judecatorul?
Răspuns la discuția procura reprezentare societate
exista si alte pareri mai concrete referitor la intrebare?
Mentionez ca in procura a fost specificat in mod expres faptul ca aceea procura nu ma imputerniceste la semnarea actelor juridice autentice.
Răspuns la discuția executare avere asociat unic
in cazul meu daca nu pot plati amenda la finante poate cere anaf ul deschiderea procedurii de insolventa?
Alte datorii nu are firma.
Doar amenda.
Răspuns la discuția hartuire la locul de munca
probele cu inscrisuri nu sunt suficiente? trebuie neaparat si martor?
toate actele de hartuire le pot dovedi cu acte emise chiar de catre angajator, acte care poarta stampila lor si a avocatului lor, + corespondenta e mail.In cazul in care solicit daune morale trebuie sa platesc taxa judiciara un anumit procent din suma solicitata, ca in cazul dosarelor de pretentii?
Buna seara.
In 2010 am lucrat la o banca unde am fost hartuit moral de superiorii de la Bucuresti intr un hal de nedescris.In 2010 m au si concediat.
acum mai pot sa i dau in judecata pt hartuire morala?sau s a prescris deja dreptul la actiune.
Daca o firma primeste o amenda pt ca nu a depus bilant in timp util si nu poate plati amenda finantele pot executa averea personala a asociatului?
Răspuns la discuția procura reprezentare societate
si care sunt operatiunil pentru care da.
in cazul meu este vorba de transferuri , plati bancare efectuate prin internet banking, serviciu solicitat de catre mine in baza procurii.
plus ca incidentul despre care vorbesc eu a fost acum 2 ani inca cand era valabil vechiul cod civil.
Buna ziua.
In anul 2009 am pornit o afacere dar intreprinderea individuala s a infiintat pe numele unui prieten deoarece pe vremea respectiva eram angajat la o banca pe postul de dir, iar regulamentul intern interzicea sa am calitatatea de asociat sau adm in cadrul unei firme.
In acel moment in 2009 Mai prietenul a emis o procura de reprezentare societate prin care ma autoriza sa l reprezint fata de parteneri clienti si furnizori, persoane terte, in legatura cu institutiile bancare, inclusiv sa efectuez tranzactii bancare in numele societatii.
Procura a fost emisa de catre el si aceasta poarta numele lui integral scris de mana lui si semnatura lui.
Procura nu a fost facuta in fata unui notar.
Poate fi folosita aceasta procura in fata instantei avand in vedere ca , codul civil nu obliga ca aceasta procura sa fie autentificata conform art.252 cod civil.
Mai jos art 252 din cod civil.
Este valabila procura emisa de asociat in instanta?
Sau poate fi considerat nula pt ca nu este autentificat.

Procura este un act juridic scris (art.252 alin.l). Lipsa unei procuri in forma scrisa lipseste reprezentatul, reprezentantul si tertul de dreptul de a demonstra prin martori existenta ei (art.211). Procura persoanei fizice si procura persoanei juridice se elibereaza in scris sub semnatura privata, iar in cazul in care reprezentatul doreste sau legea prevede, se va intocmi in forma autentica.

Codul civil stabileste, la art.252, ca procura trebuie sa fie in forma autentica daca este eliberata pentru incheierea actelor juridice in forma autentica. Astfel, procura va fi avea forma autentica daca se elibereaza pentru:
- instrainarea sau cumpararea unui teren;
- instrainarea sau cumpararea cotei de participare intr-o societate cu raspundere limitata;
- semnarea actului de constituire a unei societati comerciale;
- semnarea unui contract de ipoteca;
- semnarea unei promisiuni de donatie;
- semnarea unui contract de renta;
- semnarea unei procuri de substituire;
- alte actiuni pentru care legea cere forma autentica.
Răspuns la discuția nir si registru de casa
Buna ziua.
In cazul in care sa presupunem ca nu am nici o incasare si nici o plata intr o zi atunci mai completez cevain registrul de casa?
Buna ziua.
Va rog daca puteti sa mi propuneti un avocat specializat pe procedura penala din zona Brasov sau alt judet, exclus Covasna. Procesul va fi la Targu Secuiesc Jud Covasna.
Acuzatia este de transfer neautorizat de fond.
Am dovezi foarte multe in favoarea mea, dovezi care in mana unui avocat bun pot demonta usor acuzatia si poate dovedi ca sunt victima unei inscenari.
De rezultatul acestui proces depinde si rezultatul unui proces civil suspendat conf art 244 alin 2 , dosar anulare decizie de concediere.
Avocatului care accepta cauza, ofer onorariu fix , plus in caz de reusita in ambele procese ofer 20 % din ceea ce trebuie sa primesc de la fostul angajator anume salariile si celelalte drepturi de care beneficiam daca nu eram concediat ilegal.
In momentul de fata este vorba de aproximativ 100.000 ron salarii cuvenite, si suma creste cu aproximativ 4000 ron lunar. Daca se castiga cauza penala dosarul civil este ca si castigat motivul concedierii fiind motivul pt care sunt judecat penal.
Am citatie pt 17 Ianuarie deci timpul este scurt, deci va rog sa mi faceti propuneri cat se poate de serioase.
Va multumesc anticipat