avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Activitate am-draci

Activitate am-draci

Răspuns la discuția Partaj
Cu alte cuvinte daca sunt singurul proprietar trecut in acte, cand vreau sa vand o sa fie necesar si acordul sotului/sotiei ?

Chiar daca nu stie despre imobil ?




raluk0207 a scris:

Dacă soțul respectiv nu il declara, nu.
Însă nu ar avea interesul să ascundă. Fiind dobândit în timpul căsătoriei, imobilul este bun comun, iar daca nu este inclus la partaj, va rămâne comun.
Ceea ce înseamnă că soțul care a cumparat va avea nevoie in permanență și de acordul dvs ca să îl vândă mai departe sau sa dispună de el.
Cu alte cuvinte, o sa il încurcati ulterior.

Discuție Partaj
Buna seara
As vrea sa stiu daca in conditiile in care se face un partaj amiabil sau juridic se poate afla despre o proprietate necunoscuta de unul din soti.
O proprietate cumparata in timpul casatoriei dar in secret.
Multumesc
Răspuns la discuția DESCHIDERE MAGAZIN ALIMENTAR
salut
stie cineva daca intre timp s-a schimbat ceva in legislatie in legatura cu magazinele/firmele la parter de bloc ? aud zvonuri ca nu s-ar mai da autorizatii, dar stie cineva sigur ?
multumesc
pai nu am zidit eu nimic, la mine teava de pexal trece prin perete, nu a fost nici o usa acolo.

Adam Grecu pai dop in coloana inseamna sa sparg peretele sa ajung la coloana nu ! sau pun un dop in locul robinetului si raman cu teava sub chiuveta ? plus ca trebuie umpblat sa opresc apa... adica o sa se opreasca apa de multe ori zilele astea :))

oricum, vorbind cu voi mi-am dat seama ca pot ramane cu apometrul functional, dau indicele la citire Zero si am inchetiat problema... pt ca noi oricum platim pierderile la comun.
am dreptate?

pai am zis eu ceva de diferente? diferentele se baga oricum la comun si platim toti.
pe mine ma intereseaza doar daca pot sa ma oblige sa modific instalatia din casa daca eu am tot in regula, apometre, sigilii
Buna ziua
am o problema in bloc si nu stiu cat de legal este ceea ce mi se cere.
Blocul nostru nu a avut apa calda cand m-am mutat, intre timp s-au rezolvat ceva probleme cu restantierii si au pornit-o.
Eu cand m-am mutat mi-am montat boiler, dar instalatia comuna a ramas functionala. coloana apa calda -> robinet - > apometru.
Am vrut sa ma mut pe colana de apa calda dar din tot blocul de 10 etaje/54 apartamente, sunt doar 9 conectati, si astfel o gramada de pierderi etc se impart la mai putini si nu imi convine. Eu vreau sa platesc ce consum eu, nu altii... pierderi, furturi etc..chiar daca platesc mai mult !
Dar nu asta e problema... asociatia are ganduri bune consider, sa previna frauda.. asa ca toti cei care nu sunt conectati la coloana, au fost notificati printr-un afis ..sa demonteze apometrul si robinetul de trecere si sa puna dop in coloana.
Intrebarea este , poate asociatia sa ma oblige sa modific instalatia de la mine din casa? atata timp cat eu am apometre sigilate si in regula ?
Au controlat sigiliile si au notat apometrele, de ce trebuie sa scot eu instalatia si sa imi fac iar lucrari in casa?
(Poate vreau sa merg o luna pe coloana si o luna pe boiler, e problema mea cum imi impart consumul in casa.)
Rog sfaturi , multumesc

Răspuns la discuția calcul penalizari - reparatii
Ok , multumesc.
cred ca o sa cer listele din ultimii 2 ani sa vad daca a omis sa afiseze si la altii, pentru ca daca la el formula de calcul nu include si penalizarea , atunci e clar, toata scara e restanta...
hai sa zicem ca or fi cativa care platesc chiar la timp, exact tot ce e pe lista.
multumesc
Răspuns la discuția calcul penalizari - reparatii
Nelman a scris:

Legea 230/2007, art.25. al.4 ............" si se comunica, in scris , tuturor propietarilor.
Mai departe , intram in aspecte juridice care nu si-au locul aici


se comunica hotararea , o hotarare care e deja luata ...acelasi articol al 2

dar deviem de la subiect...am lamurit mai sus cu d-na Elga ce si cum...
acum nu stiu ce sa fac mai departe...
Răspuns la discuția calcul penalizari - reparatii
elga50 a scris:

Daca penalizarea este pe lista si nu este cuprinsa in restanta lunii urmatoare, atunci trebuia ca pe lista sa existe si o rubrica cu "restante penalizari".
Iar la final un "total de plata" care includea "restantele" propriu-zise si "restantele la penalizari".

Nu pot spune ca s-a gresit fundamental, pentru ca aceste restante exista undeva in evidenta contabila, dar nefiind puse pe liste omul nu stie exact ce are de plata. El plateste ce scrie in lista.
Nu poti sa vii si sa-i ceri din "gaura neagra" si niste restante la penalizari care exista, dar nu i le-ai aratat ca fiind in restanta de plata. Locatarii nu sunt obligati sa-si faca propria lor socoteala acasa.
Deci pot spune mai mult ca e lipsa de transparenta si vicii de procedura, ca sa zic asa, in afisarea cotelor de intretinere.

Inca o data, pe lista trebuie cuprins la Total de plata absolut tot ce i se pretinde cuiva sa plateasca.


OK, SI ATUNCI CE POT SA FAC? EU NU CONTEST EXISTENTA PENALIZARILOR ...DAR DACA S-AU STRANS ATATEA NU E CORECT CA EU SA SCOT ACUM TOT ODATA DIN BUZUNAR.
-SA MERG INAINTE CU "E GRESEALA CELUI CARE SOCOTESTE SI SA PLATEASCA EL" SAU SA LE PLATESC IN ACEIASI ORDINE PRECUM LE-AM PRIMIT, ADICA SA PLATESC ACEASTA SUMA IN URMATOARELE 24 LUNI.
DIN CE AM CITIT NU SE POT PERCEPE PENALIZARI LA PENALIZARI!?